Elektriske pedalsykler fra Yamaha

Kenneth Nordahl-Pedersen
Det er nesten 30 år siden Yamaha lanserte verdens første eBike (elektrisk pedalsykkel) på hjemmemarkedet i Japan. Nå er de klare for å ta markedsandeler i dette raskt voksende markedssegmentet også i resten av verden.

Omfavner tidsalderen med 2-hjuls el-kjøretøy

Yamahas Switch ON-strategi ble kunngjort tidlig i 2022 og bekreftet selskapets inntreden i en verden av elektrisk personmobilitet. Strategien definerer ambisjonene om å bli et ledende merke i markedet for 2-hjuls elektriske kjøretøy. Den nye modellserien med Yamaha eBikes, scootere og pedelec-sykler (eBikes med hastighet som krever registrering) er designet for kunder som vil ha nullutslippstransport for sport, fritid og pendling.

Et spennende nytt kapitlene i Yamahas historie er lanseringen av disse tre nye eBikes for 2022 som dekker sektorene MTB, grus og urban.

Moro 07, Wabash RT og CrossCore RC er rettet mot et bredt utvalg av syklister, fra eksisterende Yamaha motorsykkel- og scootereiere som har gode erfaringer med merkevaren, til kunder som leter etter et godt pris/ytelsesforhold kombinert med pålitelig teknologi.

Yamaha MORO 07

Moro 07 er Yamahas førsteklasses eMTB med en unik chassisdesign. Med en Dual Twin-ramme og den momentsterke PW-X3-drivenheten får du jevn og kraftig fremdrift. Den nye generasjonen PW-X3 er Yamahas minste, letteste og kraftigste drivenhet og veier bare 2,75 kg. Den har en ultrakompakt design som gir en smal Q-faktor og gjør det mulig for føreren å yte maksimalt. En viktig funksjon for PW-X3 er Zero Cadence-teknologien som gir umiddelbar kraftlevering med den minste pedalinngang. Med 85 Nm er drivenheten klasseledende når det kommer til moment/vekt-forhold, og gir høy effekt ved høy kadens for kraftig ytelse i bratte bakker og i sandete eller gjørmete terreng.

Unik Dual Talvin-ramme

En nøkkelfunksjon er den unike Dual Twin-rammen som har doble topprør og bunnrør som er designet med en finjustert stivhetsbalanse. Dette skal sørge for en trygg opplevelse og rikelig med feedback fra underlaget. Moro 07s Dual Twin-chassis er designet sammen med PW-X3-drivenheten. Drivenhetens kompakte dimensjoner og lave vekt har gjort Yamahas ingeniører i stand til å oppnå optimale chassisdimensjoner, oppsiktsvekkende god bakkeklaring og en kompakt akselavstand for økt smidighet.

 

Yamaha Wabash RT

Med sin stilige, men funksjonelle design er Yamaha Wabash RT en elegant ny grussykkel. Wabash RT har et stilig og elegant utseende med tidsriktig geometri som er designet for å gi en trygg og hyggelig tur med en lett følelse på asfalt og grus. Maksimalt 70 Nm kraftassistanse leveres fra Yamahas egen motor PW-ST. Også denne har såkalt Zero Cadence-teknologi som gir jevnt dreiemoment til drivverket så snart den registrerer pedalinngangen fra føreren. Ergonomien i chassiset er designet for en avslappet og komfortabel tur, og den justerbare: 60 mm (L / M), 40 mm (S) + 40 mm setepinnen gir føreren mulighet til å justere inn den beste posisjonen for egen kroppsbygning og kjørestil. Denne nye grussykkelen har høye spesifikasjoner kombinert med med en rimelig pris, noe som gjør den til et attraktivt alternativ for syklister som setter pris på verdien av Yamahas velprøvde design- og produksjonsevner.

Wabash RT tilbys i 3 størrelser og er tilgjengelig i Blue Steel.

Yamaha CROSSCORE RC

CrossCore beskrives som funksjonell, stilig, rimelig og kraftfull. Den er en allsidig allrounder med oppdrag å være den ideelle hverdagssykkelen for alle syklister – unge som gamle. Modellen er hovedsakelig laget for urbane kunder som ønsker å endre livsstil og vurderer å pendle med sykkel i stedet for bil eller offentlig transport. Med en rekke tilbehør som er enkle å feste på, er CrossCore RC en fin sykkel også for hyggelige turer etter jobb og i helgene.  Med sin ukompliserte brukervennlighet, sitt brede utvalg av valgfritt tur- og pendlertilbehør og gode pris/ytelsesforhold, kan CrossCore RC være et attraktivt alternativ for alle som leter etter personmobilitet med nullutslipp til hverdagsbruk.

De nye Modellene Moro 07, Wabash RT og CrossCore RC vil være tilgjengelige i utvalgte europeiske markeder fra slutten av 2022.

 

Kilde: Yamaha pressemelding. Alle bilder: Yamaha. 

 

 

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend