«Ducati goes electric» - Skal produsere syklene til FIM Enel MotoE verdensmesterskapet fra sesongen 2023

Paal-Christian Hansen
Ducati har kunngjort starten på en elektriske epoke: fra og med sesongen 2023 vil den være den eneste offisielle leverandøren av motorsykler til FIM Enel MotoE ™ verdensmesterskap, den elektriske klassen i MotoGP ™ verdensmesterskapet.


Avtalen som ble inngått med Dorna Sports varer til 2026, og vil dekke fire utgaver av MotoE-VM.

Historisk skritt
Dette er et historisk skritt for motorsykkelprodusenten Borgo Panigale, som har tradisjon for å benytte produktutviklingen i racing til å utvikle teknologi og løsninger for sine standard gatesykler. Det er derfor grunn til å tro at Ducatis for alvor vil satse på mc til forbrukere med el-motorer i fremtiden. Dette særlig med tanke på at Ducati er en del av Volkswagen -gruppen, som har gjort elektrisk mobilitet til et vesentlig element i sin “New Auto” -strategi fra 2030. Ducati har da de beste forutsetninger for kompetanseutveksling på elektriske drivlinjer.


Misano World Circuit

Kunngjøringen av avtalen ble gjort under en felles pressekonferanse i presserommet til Misano World Circuit ‘Marco Simoncelli’ på tampen av Made in Italy og Emilia-Romagna Grand Prix, den tredje til siste runden av 2021 MotoGP World Mesterskap.

Tobias Persson som er Brand Manager, Sweden-Norway, kan snart tilby elektriske løsninger på spennende E-modeller!

Utfordringer
De største utfordringene med elektriske drivlinjer er vekt, autonomien til batteriene og tilgjengeligheten av ladenettverk. Ducatis håper og tror at deres erfaring fra FIM Enel MotoE World Cup vil kunne bidra til å finne gode løsninger på en del av disse utfordringene. Målet for Ducati er, når de teknologiske utfordringer er løst, å produsere en elektrisk MC fra Ducati som er sporty, lett og i stand til å tilfredsstille de fleste mc-entusiaster. Vi krysser fingrene for at de oppnår akkurat dette.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend