Digital fagprat torsdag kl. 17.00 om MC i regi av Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL): Slik får du en trygg start på MC-sesongen

Bjørn Richard Johansen
MC- sesongen nærmer seg! ATL inviterer til fagprat for å hjelpe deg med sesongforberedelsene til MC sesongen. Torsdag kl. 17.00 under Motorsykkelens Uke! Se detaljer for digital deltakelse i saken.


Den digitale fagpraten om MC i regi av Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund (ATL) går av stabelen på torsdag kl. 17.00. Tema er høyaktuelt for oss alle på MC. Slik får du en trygg start på MC-sesongen. Meld deg på ved å klikke her.

Fagprat for å gi oss kunnskap
Ulykker med motorsykler er overrepresentert på statistikken. ATLs nye Webinarserie ser på MC-ulykker og hva du som motorsyklist kan gjøre for å øke din egen sikkerhet før sesongstart.

– Vi vet at motorsykler er overrepresentert i ulykkesstatistikken, sier informasjonssjef i ATL Jan Harry Svendsen.

– Når vi nå står foran en ny sesong var det viktig for ATL å sette fokus på trafikksikkerheten og på hvordan man på best mulig måte kan få en så god start på MC-sesongen som mulig, forteller Svendsen som selv er aktiv motorsyklist.

– Å gjøre det i forbindelse med Motorsykkelens uke, der man allerede har et overordnet fokus på trafikksikkerhet, er en god timing i forhold til at det nå bare er uker igjen før man trekker motorsykkelen ut av garasjen og tar de første turene, avslutter informasjonssjef i ATL Jan Harry Svendsen.

Svendsen har med seg Bjørn Wiik fra Statens vegvesens ulykkesgranskningsgruppe (UAG) og mangeårig trafikklærer på MC, Tormod Lunde fra Tempo Trafikkskole i sendingen.

Informasjonssjef i ATL Jan Harry Svendsen.

– I Fagpraten vil vi først få høre hvorfor ulykkene skjer og hvilke ulykker som er det vanligste. Fortsatt er det slik at flesteparten av ulykkene på MC er singleulykker, sier Jan Harry Svendsen.

Tormod Lunde fra Tempo Trafikkskole.

– Det er bekymringsfullt og ATL håper på at vi ved å gjøre dette kan sette litt fokus på hva man bør gjøre for å få en så god start på sesongen som mulig. Derfor har vi også med oss Tormod Lunde fra Tempo Trafikkskole. Han har vært trafikklærer på MC siden 1999 og deler sine erfaringer for en trygg sesongstart med lytterne, sier Svendsen.
Meld deg på ved å klikke her.

Fagprat fra ATL er gratis og programmet sendes torsdag 18. februar klokken 1700.


Dette er ATL:

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund er Norges største næringsorgansiasjon for trafikkskoler. Vi organiserer om lag 80 prosent av landets trafikkskoler. Våre medlemmer utdanner trafikanter i alle kjøretøysklasser, fra personbil til moped, motorsykkel (MC) og i tunge klasser.

Share via
Send this to a friend