Arendalsuka: Debatt om motorsykkelpolitikk etter Stortingsvalget: Tirsdag 17. august kl. 18.00 – 19.00.

Bjørn Richard Johansen
Med over 500.000 førerkort på MC i Norge er det mange velgere som har interesse for MC. Debatten overføres også digitalt fra Samferdselsteltet under den suksessfylte Arendalsuka. Det er Norsk Motorcykkel Union, NMCU og Motorsykkelimportørenes forening, MCF som invitere til Motorsykkelpolitisk debatt tirsdag 17. august kl. 18.00. Det blir dermed oppspillet for å sette motorsykkel og MC politikk på den politiske agendaen fremover i valgkampen.
Solid politisk panel hvor aktørene garantert kommer i regjeringsposisjon, eller i viktige posisjoner i opposisjon i Stortinget. Helt avhengig av hvem som vinner valget.

Viktig debatt og mange MC-velgere
Motorsykkel brukes til nytte og glede, i hverdag og fritid, til skole, jobb og Norgesferie. Motorsykkelen er 100 prosent coronasikker, kommer frem nesten over alt, tar lite plass og kan parkeres i kriker og kroker. Den gir kjøreopplevelse og sanseinntrykk man bare får på to hjul. Duftene av lyng, tang og fjøs følger deg på Norgesferie.

Den motorsykkelpolitiske debatten tar utgangspunkt i den positive effekten vi ser at motorsykkelinteressen blant annet har for reiselivsnæringen i Norge. Videre vil vi berøre den gledelige utviklingen vi har sett i at det har vært langt færre ulykker i Norge i 2021 enn tidligere år.

Stadig flere kvinner kjører mc i Norge.

To viktige arrangement for de som er interessert i MC, snøscooter, ATV, bil og andre kjøretøy grupper:
Debatten kl. 18.00-19.00 i Samferdselsteltet:
Se link: Du kan holde deg oppdatert om debatten via event/kalenderinvitasjon i Facebook.

Med over 500.000 førerkort på MC i Norge er det mange velgere som har interesse for MC.

Lunsjarrangement hos Lille Rolf MC i Arendal kl. 12.00:
NMCU og MCF starter uformelt på tirsdagen ved å invitere til et hyggelig sosialt treffpunkt i lunsjtiden hos LilleRolf MC shop i Arendal.

Se link. Her holder du deg oppdatert om det uformelle treffpunktet i forbindelse med lunsjtiden på tirsdag kl. 12.00 – 13.00.

Rikard G. Knutsen er politisk rådgiver i Opplysningsrådet for veitrafikken, OVF, og ansvarlig for koordineringen av aktivitetene i Samferdselsteltet. Han gleder seg stort til Arendalsuka.

Viktige politikere kommer
– For de politiske partiene er dette en god mulighet å nå ut med sine budskap til en stor målgruppe her. Det er vel 500.000 førerkort og 250.000 motorsyklister i Norge. Det er klart det er mange mulige velgere, sier leder Odd Terje Døvik i sentralstyret i Norsk Motorcykkel Union.

Odd Terje Døvik er leder i sentralstyret i Norsk Motorcykkel Union og gleder seg til Arendalsuka. I år med MC-debatt på programmet tirsdag kl. 18.00 i Samferdselsteltet midt i byen.

Temaer som vil bli berør i debatten er motorsykkel som moderne viktighet for turistnæringen, mobilitetskjøretøy i byene, avgifter på mc, modernisering av mc parken med bedre sikring og lavutslippsløsninger, prioriteringer for veisikring tilpasset motorsykkel med mer.

– I forbindelse med debatten vil vi også offentliggjøre resultatene fra årets MC-undersøkelse som er sendt til alle partier og toppkandidater, før Stortingsvalget, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening.

Arendalsuka har vært en suksess siden etableringen i 2012.

Arendalsuka
Arendalsuka har hatt stor suksess som en demokratisk møteplass siden den ble etablert i 2012. Her møtes alle som er engasjert i samfunnet vi lever i. Dette er arrangementet for deg som vil være med å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. Rundt 1000 arrangementer og 200 stands fyller Arendal sentrum i fem dager i august hvert år.

Her ser du fotos hvor samferdselsteltet er lagt helt nede til bryggen, rett ved Arendals gamle rådhus.

Digital overføring av debatten
Debatten overføres digitalt fra Samferdselsteltet i Arendal slik at du kan få den med deg uansett hvor du bor. Det vil også være stor stemning og så mye folk i samferdselsteltet i Arendal. Det vil si så mye publikum som Covid-19 reglene gir rom for. Link til debatten vil bli distribuert på Reitwagen.no og i andre MC-medier, via Motorsykkelsiden på Facebook, Bikelife Norge og MC-avisa når vi nærmer oss arrangementet.

Stortingsvalget er 13. september og valgkampen starter i forbindelse med Arendalsuka. Motorsykkelimportørenes Forening, MCF og Norsk Motorcykkel Union, NMCU, samarbeidet med Opplysningsrådet for Veitrafikken, OVF, om årets motorsykkelpolitiske debatt.

Mer informasjon legges ut fremover for de som følger med i arrangementsinvitasjonen.

Debatten vil også bli overført digitalt i år, slik at publikum over hele landet kan følge den tirsdag kl. 18.00 – 19.00.

Motorsykkel skaper opplevelser og vekst
– Vi starter debatten med en kort innledning på syv minutter av Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel knyttet til erfaringen med å satse på motorsykkelturisme, sier Per-Anton Vinje som er styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening. Deretter vil vi få en syv minutters innledning med noen viktige tall og fakta om motorsykkelutviklingen i Norge i de siste fire år, presentert av Arve Lønnum, som er sekretær for Motorsykkelimportørenes Forening.


Det blir oppspillet til en spennende MC-debatt på 45 minutter hvor vi i panelet har sikret oss:

Helge Orten, Høyre.

Helge Orten, leder i Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, Høyre, Møre- og Romsdal


Morten Stordalen, medlem i Helse- og Sosialkomiteen, Fremskrittspartiet og Vestfold. (Kjører MC).

Svein Roald Hansen, Arbeiderpartiet

Svein Roald Hansen, Medlem i Finanskomiteen på Stortinget, Arbeiderpartiet

Siv Mossleth, Senterpartiet

Siv Mossleth, medlem i Transport- og kommunikasjonskomiteen, Nordland, Senterpartiet (Kjører MC).

Odd Terje Døvik leder NMCU

Odd Terje Døvik, leder i sentralstyret, Norsk Motorcykkel Union, NMCU

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (Krf), samferdselsminister, her i samtale med Bjørn Richard Johansen og Lars Arne Straand (i midten) under Straand Treffet i september i fjor.

Debatten ledes av Bjørn Richard Johansen, som er ivrig motorsyklist samt redaktør av Reitwagen.no i tillegg til å være rådgiver i First House. Reitwagen.no har ambisjon om å bli den ledende nyhets- og oppslagsportalen for alle med interesse for MC/motorsykkel, ATV, snøscooter, vannscooter og classic car/bil i Norge – En slags «bransjens Google-plattform».

Den ettermiddagen MC debatten går av stabelen er alle viktige aktører knyttet til samferdselssektoren samlet i Arendal.

Mer spenning også etter vår MC-debatt
For oss som er interessert i transport, MC, bil, snøscooter, ATV og andre viktige samferdselstema blir det også en spennende debatt rett i etterkant av vår MC-debatt.

Kl. 20.00 går nemlig «Den Store Samferdselsdebatten» av stabelen. Dette er et samarbeid i regi av Opplysningsrådet for veitrafikken (OVF), Kongelig Norsk Automobilklub (KNA), Bilimportørenes landsforening, Trygg trafikk, Elbilforeningen, Drivkraft Norge, ITS Norge, Maskinentreprenørenes forening (MEF), Norges lastebileierforbund, Motorsykkelimportørenes forening (MCF), Nasjonal rassikringsgruppe, Norges bilbransjeforbund, Norges Automobilforbund (NAF). Debatten går også i Samferdselsteltet.

Ingrid Dahl Hovland, Vegdirektør i Statens vegvesen er en av mange som er tilstede i Samferdselsteltet.

Her møter du Helge Orten – Høyre, Sverre Myrli – Arbeiderpartiet, Siv Mossleth – Senterpartiet, Jon Gunnes – Venstre, Harald Moskvil – MDG, Bård Hoksrud – FrP, Arne Nævra – SV, Ingelin Noresjø – KrF. Fra etatene møter du: Ingrid Dahl Hovland – Statens Vegvesen, Anette Aaneslad – Nye Veier AS, Anita Skauge Jernbanedirektoratet, Helge Eidsnes – Avinor, Magnus Steigedal – Vegtilsynet og Gorm Frimannslund – Bane NOR.

Hun er sjefen for utviklingen og byggingen av mange av våre nye veier. Du møter henne i Arendalsuka. Anette Aaneslad er adm. direktør i Nye Veier AS..
  • Hovedtemaet for denne debatten vil være Nasjonal transportplan som nå er vedtatt i Stortinget. Det blir politisk debatt om planen, og hvor forpliktende er den egentlig uten et rent flertall bak seg. Kan vi forvente endringer ved en ny regjering etter valget?
  • Etatslederne skal nå ta fatt på en ny transportplan, med flere nye rammebetingelser. Hva blir det viktigste for dem å jobbe med de neste 12 årene?

Se link: Du kan holde deg oppdatert om debatten via event/kalenderinvitasjon i Facebook.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend