Classic cars - Høyoktan 98 – "High octane – ReFUEL" app løser problemet med å finne drivstoff når du er på tur

Bjørn Richard Johansen
«ReFUEL» er App-en som viser veien til etanolfri bensin/98 oktan i Norge. ‘Et must’ å vite for «Classic car» interesserte. App-en som er utviklet av entusiastene Tom W. Gulbrandsen og Inge Mauseth kan lastes ned med iPhone og Android telefoner. I tillegg inngikk «Refuel» og utviklingsselskapet High Octane AS et spennende samarbeid med Amcar i fjor.
Logo som du finner ved å søke på mobilen etter appen ReFuel.

God løsning i en App
Denne appen viser deg veien til bensinstasjon med E0/98 Oktan i Norge. Den tar utgangspunkt i posisjonen din og gir så veibeskrivelse, på kart, til den nærmeste bensinstasjonen med E0/98 oktan, sier Tom W. Gulbrandsen som har vært gründer og utvikler av «ReFUEL» sammen med co-gründer Inge Mauseth.

Tom W. Gulbrandsen har vært gründer og utvikler av «ReFUEL» sammen med sin gode makker Inge Mauseth.

Perfekt for Hubriding.no
– «Refuel» er en er en suveren løsning, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel i Vrådal i Telemark som har utviklet Hubriding.no. Vi har nå tatt kontakt med «Refuel» gründerne for å se om vi kan få til et samarbeid om å spre informasjon om den gode løsningen i vår Hubriding.no utvikling fremover. Vi har sett at alle med classic car og veteranbil interessen trenger denne informasjonen.
– Hubriding.no er noe av det mest innovative jeg har sett innen norsk reiseliv i det siste året, har innovasjonsprofessor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole, NHH, tidligere uttalt om konseptet.

Dette er en app vi virkelig anbefaler for alle som er interessert i Hubriding, sier Lars Arne Straand er adm. direktør på Straand Hotel i Vrådal i Telemark. Her foran familiens Cadillac Deville 69 på 17. mai i fjor.

– Vi har nå startet og samle inn informasjon og vet f.eks. at det er hjelp å få noen stasjoner på vei til oss i Vrådal. Men det er jo mye smartere å bruke «Refuel» appen, mener Lars Arne Straand.

For å se mer om Hubriding.no og kjøreruter m.m. kan du gå til www.hubriding.no på internett.

Viktig arbeid for å sikre E0/98 oktan
AMCAR har siden 2012 arbeidet for å sikre norske bilentusiaster tilgang på etanolfri bensin, såkalt E0/98. Dette arbeidet er pågående. Samtidig oppfordrer AMCAR alle bilentusiaster til å fylle etanolfri 98 oktan på sine entusiastkjøretøy. God omsetning av etanolfri 98 oktan vil gjøre arbeidet med å sikre norske bilentusiaster lovpålagt tilgang lettere. ReFUEL appen vil helt klart forenkle letingen etter etanolfri 98 oktan for mange, heter det på Amcar sin hjemmeside.

Veldig enkel å bruke. Her fra en test i forbindelse med denne artikkelen.

Refuel appen er gratis å bruke og laste ned. Den er nå tilgjengelig på både iPhone og Android enheter. Den har innebygd muligheter til ruteplanlegging for de som skal ut på lengre turer, og brukere er således uavhengig av navigasjonssystemer i kjøretøy. Last ned på linkene under eller finn den i Appstore / Google Play ved å søke etter “ReFUEL by Amcar”.

«Petrol heads» bak ideen
– Ved hjelp av zoom-funksjonen på kartet kan man utføre ruteplanlegging og man har kontroll på hvor E0/98 bensinstasjoner finnes. Man kan planlegge korte eller lengre turer uten bekymring for om man får tak i E0/98 Oktan, forteller Tom W. Gulbrandsen til Reitwagen.no. Tom W. Gulbrandsen er en ekte «petrol head». Han har en spesiell lidenskap for sportsvogner fra BMW og Porsche. Ulike motorsykler hører også med, og da R-sykler. Familien har vært aktive i motorsport, hvor bl.a. junior Kenneth Vik Gulbrandsen har kjørt gokart og formel bil internasjonalt fra han vær ca. 15 år. Gulbrandsen har en profesjonell karriere innenfor forretningskritiske IT-systemer i så vel små som store globale selskaper. Og jobber for tiden i KPS Consulting AS.

Inge Mauseth har vært gründer og utvikler av «Refuel» sammen med sin gode makker Tom W. Gulbrandsen. Foto: Lars O’Mejer.

Shell, Esso og Yx
– Den er ajourført med informasjon fra Shell, Esso og Yx, om hvor deres stasjoner med E0/98 oktan finnes. Link til AppStore og Google Play. Følgende versjoner er støttet: – Android versjon 9 og 10 og – iOS versjon 9,0 og nyere, forteller Inge Mauseth. Han beskriver seg også som «Petrol head», med spesiell interesse for sportsbiler og motorsykler. Mauseth har ledet Norsk Sportsvogn Klubb siden begynnelsen av 90 tallet og fram til 2019. Han er for tiden engasjert i Norges Bilsport Forbund, racing seksjonen i tillegg til å være aktiv med utviklingen av «Refuel» appen. Mauseth har også kjørt langdistanse og 24 timers løp på Nürburgring i to sesonger, og jobber innen ledelse og IKT. Han har vært gründer og startet flere selskaper.


High Octane AS med Gulbrandsen og Mauseth som eiere har finansiert utviklingen av appen.

Link til YouTube for å få litt inntrykk av appen: https://youtu.be/HUCQz3HqcbQ

Link til informasjon hos Amcar: https://www.amcar.no/aktuelt/finn+etanolfri+e098+bensin+enkelt+med+refuel+appen.html


Fakta om steder i Telemark rundt Vrådal som har E0/98 oktan:
Shell Seljord (452 37 190): Ingrid Slettens veg 18, 3840 Seljord – 6 pumper, YX Vinje (35 07 11 94): Raulandsveien 4, 3890 Vinje, YX Treungen (35 04 52 90), Treungen sentrum, 3855 Treungen, Shell Sauland, E134 Saulandsvegen 428, 3692 Sauland, Best Fyresdal (35 04 13 00), Molandsmoen 2, 3870 Fyresdal, Bostrak bensinstasjon (35 99 85 10), Tørdalsveien 1127, 3750 Drangedal og på Esso Bø (35 95 01 84), Bøgata 79, 3800 Bø i Telemark, YX Treungen (35 04 52 90), Treungen sentrum, 3855 Treungen og Best Fyresdal (35 04 13 00), Molandsmoen 2, 3870 Fyresdal.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend