Brilliant trekk av Erling-Sande eier: Nå kan det bli det enda lettere å få kjøpt Suzuki og Honda i Norge

Bjørn Richard Johansen
Honda og Suzuki med samme eier. Vi kunder blir vinnerne i form av økt service, tilgjengelighet og distribusjon i flere forhandlere over hele landet. Drammen-baserte Peak Invest AS, som blant annet eier Suzuki-importør Erling Sande As, har kjøpt Honda-importør AS Kellox.

Godt for kundene
Tempodia AS
har som eier av AS Kellox vært aktive i arbeidet med å utvikle AS Kellox siden starten i 1950. AS Kellox er en av Norges eldste og mest anerkjente importører av motoriserte produkter til lands og til vanns. Samlet sett har både Kellox og Erling Sande et veldig godt distribusjonsnett av butikker i Norge. Dermed kan vi kunder være den store vinneren ved å få tilgang på både Honda og Suzuki produkter over hele landet.

 

Styreleder Andreas Herstad i Tempodia AS.

– Våre produsenter er anerkjente merkevarer med produkter for fritids- og proffmarkedet, sier styreleder Andreas Herstad i Tempodia AS.

Peak Invest AS
Peak Invest AS er et konsern med base i Drammen, eiet av Svein Helling jr, som spenner over flere forretningsområder, herunder Erling Sande AS. Erling Sande AS er aktør i fritidssegmentet som leverer motorglede på land og i vann. Selskapet er 90 år i 2022 og har i all hovedsak hatt privat eierskap i denne tiden.


Solid historie og et brennende engasjement for MC og marine
– Med et brennende engasjement for alt som beveger seg på to og tre hjul eller med propell bakpå, har vi skapt historie. Markedet og distribusjonen av AS Kellox sine produkter er i stadig utvikling, og vår lange fartstid har gitt oss en unik posisjon. Vi kjenner markedet, forhandlerne, kundene, produktene og mulighetene svært godt. Den posisjonen og den kunnskapen er vi stolte av. Og ikke minst – det er en posisjon man skal beholde også i fremtiden, sier Andreas Herstad.

Bikelife Norge laget en flott YouTube sending om lanseringen av Suzuki Hayabusa i fjor. Her med Morten Gjestad i Erling-Sande AS, Thomas J. Winther og René Holmen i Bikelife Norge.

Strategisk prosess
– Nåværende eiere har gjennom en strategisk prosess i Tempodia AS konkludert med å overdra aksjene i AS Kellox til Peak Invest AS. Vi er sikre på at AS Kellox gjennom denne transaksjonen vil få de beste forutsetninger for å fortsette den gode utviklingen, sier Andreas Herstad.

Styreleder Svein Helling jr i Peak Invest AS.

Gjennom oppkjøp av AS Kellox vil Peak Invest AS få økt diversifisering innenfor forretningsområdet. Aktivt eierskap i kombinasjon med langsiktighet gir en trygg plattform for videre drift og utvikling, sier styreleder Svein Helling jr i Peak Invest AS.

Tanja Stauning Service Manager hos Honda og Per-Anton Vinje, adm. direktør i Kellox. Per-Anton Vinje er også styreleder i Motorsykkelimportørenes Forening.

Peak Invest AS som solid eier
– AS Kellox
er overbevist om at Peak Invest AS vil være en ansvarlig og fremtidsrettet eier av Kellox, sier Per-Anton Vinje som er adm. direktør i Kellox. Peak Invest AS har evner, risikoprofil og kapitalbase for å legge til rette for fremtidig vekst og en styrking av alle våre verdenskjente merkevarer i det norske markedet.

– Dette har vi stor tro på skal komme våre ansatte, forhandlere, samarbeidspartnere og eiere til gode i årene fremover, sier adm. direktør Per-Anton Vinje i AS Kellox.

Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Share via
Send this to a friend