BMW lanserer sin elektrisk by-scooter CE 04 neste år: Nå gjør BMW Motorrad spennende grep innen det elektriske

Bjørn Richard Johansen
Neste år kommer BMW Motorrad med BMW Definition CE 04 elektrisk scooter. BMW sier de er nær produksjonsmodell for scooteren som er spesialtilpasset for den digitale generasjonen. Konsekvensen når BMW gjør noe er ofte store, som følge av selskapets store markedsandeler over hele verden. Få ting overlates til tilfeldigheter med den nye el-scooteren.
Unikt design. Scooteren så vel som klær.

Forhåndslansering
Foreløpig er det veldig lite informasjon som er offentliggjort rundt den nye modellen. Men BMW forhåndslanserer den for å se på interessen den skaper i markedet. Et smart trekk.

I 2017 lanserte de Concept Link
CE 04 står for ny urban livsstil i følge BMW. For et par år siden slapp de en tidlig test av designet: BMW Motorrad Concept Link. Siden har de utviklet konseptet videre.

Helt stille og man slipper å stoppe på bensinstasjon.

CE04: Vi kjenner igjen mye fra Concept Link
CE 04 har med all tydelighet tatt med seg mange likhetstrekk fra den første studien hvor ikke minst den elektriske løsningen gjør det mulig.

– Den elektriske løsningen gir oss mulighet å ha et design med en lav profil, sier Alexander Buckan som er sjefdesigner hos BMW Motorrad. Han og teamet har lagt vekt på at deler av fjæringssystemet og drivlinjen er synlig. Det gir et helt spesielt særpreg på el-scooterens design. Rekkevidde og toppfart skal bli 130 km og 120 km/h.

Flott design og mye god digital informasjon.

Viktig å vite om CE 04
Bagasjerom: Elektrisk drift gir plass til et stort bagasjerom.
Design: Lav profil på designet, bruk av hvit og klare farger. Lavt tyngdepunkt er sentralt på den nye modellen.
Digital skjerm: På styret sitter en skjerm på drøye ti tommer med kobling til telefon.
Tilbehør: Spesialdesignet hjelm, parkas med lommer med ladeutstyr, bukser og sko er viktig ekstrautstyr til scooteren.
Se YouTube video for mer informasjon:

Praktisk rom for hjelm.

– Nyttekjøretøy de-lux. CE04 scooteren er en solid praktiker til hverdagsbruk. Perfekt for bytransport. Batteri ligger lavt i rammen og sikker godt tyngdepunkt. God plass til bagasje under setet, med plass til hjelm og diverse utstyr, sier Alexander Buckan i BMW.


BMW har tenkt på hele føreren
BMW har tatt mål av seg at det skal se flott ut å kjøre den nye CE 04. De tar dermed ingen sjanser på at du skal tulle til designet med å se ut som en tradisjonell MC-rytter med kjøredress. Eller annen enkel kjøreutrustning. Her får du spesialdesignet parkas, kjøresko/sneakers, hjelm og svarte kjøre-jeans. Parkasen har integrerte lys, og egen induksjonslader for telefonen.

Skal produseres
CE 04 er hva BMW kaller en «nær produksjonsmodell».
– Vår plan er at CE 04 vil bli lansert i løpet av neste år, sier Antonia Cecchetti i BMW group.

Share via
Send this to a friend