Bavaria utvider porteføljen: Blir forhandler av BMW motorsykler i Stavanger

Bjørn Richard Johansen
Bavaria Stavanger har siden 1996 opplevd stor suksess som forhandler av BMW og MINI i Stavanger-regionen. Nå har selskapet signert avtalen som gjør at Stavanger får den eneste kombinerte BMW bil- og motorsykkelforhandleren i Norden.

Vi gleder oss
– Det er klart vi er stolte av dette. Den eneste kombiforhandleren for BMW i Norden ligger i Stavanger. BMW Motorrad er et kjempefint supplement til bil og en naturlig forlengelse av den eksisterende driften vår. Nå rigger vi oss for en helt ny kundegruppe som vi skal betjene på best mulig måte, sier Hallvard Vikeså adm. direktør i Bavaria Norge til Reitwagen.no.

Hallvard Vikeså, administrerende direktør i Bavaria Norge

MC blir viktig for oss fremover
– BMW Motorrad er et kjempefint supplement til bil og en naturlig forlengelse av den eksisterende driften vår, sier Hallvard Vikeså. Verkstedlogistikken i Stavanger er også godt tilpasset motorsyklister. Kundene kjører rett inn i stor og lys innendørs mottakshall skjermet for alt Vestlandsvær.

– En delegasjon fra BMW Motorrad i BMW Group Northern Europe besøkte nylig Stavanger for å evaluere flere mulige representanter i distriktet. Utvidelsen er en viktig milepæl i Bavarias sterke vekstambisjoner, og bygger på selskapets eksisterende og solide allianse med BMW, sier Vikeså.

Salgs- og markedssjef Morten Lauvås til venstre og daglig leder Christian Høie-Jonassen i Motor Teknikk AS.

Kunden i fokus for å sikre vekst i regionen
– Vi hadde planer om å etablere oss i Stavanger regionen, sier Christian Høie-Jonassen som er daglig leder hos Motor Teknikk AS i Kristiansand. Nå er det kommet på plass en annen god løsning for BMW interesserte i Rogaland. Han ser frem til å samarbeide med Bavaria Stavanger om å øke markedsandelene på Sørlandet og i Rogaland.

Bavaria blir en spennende aktør
– Vi valgte Bavaria på bakgrunn av profesjonaliteten, beliggenheten og de toppmoderne fasilitetene. Deres ambisiøse forretningsplan er helt i tråd med våre forventninger og visjoner. Fremfor alt er vi overbeviste om at lidenskapen og engasjementet i Bavaria sterkt vil bidra til suksessen i regionen. Nå vil BMW Motorrad får allokert dedikerte ressurser som vil fokusere 100% på motorsykler, samtidig som at virksomheten vill fullintegrertes i driften i resten av selskapet, sier Carlos Cabrera, administrerende direktør for BMW Motorrad i BMW Group Northern Europe.

Jone Hana, daglig leder i Bavaria Stavanger.

Skal bygge sten for sten
Daglig leder i Bavaria Stavanger, Jone Hana, håper at BMW Motorrad vil bli en betydelig del av driften fremover.
– Vi tar sikte på å starte opp med motorsykler våren 2022, og har allerede begynt å lete etter entusiastiske og dedikerte medarbeidere som kan bygge motorsykkelvirksomheten vår sten for sten. Med den nye virksomheten skal vi både ut til nye kundegrupper og til våre trofaste kunder, sier Jone Hana.

Bavaria skal tilby salg av nye og brukte BMW motorsykler i Stavanger, og vil i tillegg satse stort på tilbehør og bekledning.

– Som fullserviceleverandør skal vi bli et opplevelsessenter for MC-entusiaster i distriktet. Ikke bare vil vi tilby hele produktporteføljen til BMW, men vi blir også en profesjonell servicepartner med høy kunnskap, kompetanse og kapasitet. På toppen får vi Norges tøffeste vinterlagring av motorsykler i toppetasjen vår. Målsetningen er å ta kundeopplevelsen til et helt nytt nivå, fortsetter Jone Hana.

Det er i en egen del av bygget at Bavaria Stavanger vil tilby BMW Motorrad.

– Verkstedet er viktig for kundeglede, og logistikken i Stavanger er godt tilpasset motorsyklister. Kundene kjører rett inn i stor og lys innendørs mottakshall skjermet for alt Vestlandsvær. I tillegg til fine og rolige områder hvor man kan å sitte og jobbe mens motorsykkelen er på service, tilbyr Bavaria også møteroms-fasiliteter, sier Hana.


– Vi satser på opplevelse i alle ledd, og dette vil kundene våre merke allerede før de skrur av tenningen, forteller Hana. Vi tar sikte på å starte opp med motorsykler våren 2022, og har allerede begynt å lete etter entusiastiske og dedikerte medarbeidere som kan bygge motorsykkelvirksomheten vår sten for sten.

Stor suksess gjennom 25 år
Bavaria, som åpnet dørene for første gang i Stavanger for 25 år siden, har hatt en sentral rolle i norsk bilhistorie. Fra å være en enkeltstående bilforhandler på Forus, er selskapet i dag en av Europas største BMW-aktører med flere enn 1.000 medarbeidere i Norge, Sverige og Sveits. Selskapet inngår i norske Hedin Automotive; et heleid datterselskap av den svenske giganten Hedin Bil AB med hovedsete i Göteborg, Sverige.

Reitwagen.no foto fra Grimsdalen i Rondane i Innlandet, tatt i juni 2020. Motorsykkel: BMW GS 1250.

Great Place to Work
Bavaria har lenge hatt en tydelig strategi for kultur som danner grunnlaget for selskapets beslutninger og forbedringsarbeid. Det har resultert i sertifisering som Great Place to Work-bedrift fem ganger på rad.

– Når vi nå skal ut å hente nye medarbeidere så er det utrolig viktig for oss at det er troverdige ambassadører for verdiene våre. Vi har hatt en ekspansiv vekst og har gjennomgått store endringer, men har hele tiden jobbet målrettet med å videreføre den gode Bavaria-kulturen. Det har uten tvil vært en stor driver i den utviklingen vi har hatt, og det skal det være også fremover. Ambisjonen er tydelig: Vi skal være bransjens beste arbeidsgiver for å tiltrekke oss de flinkeste folka, og dermed få enda mer fornøyde kunder, avslutter Vikeså.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend