Stor interesse for ny pilot og film om god kjøreteknikk og MC-kjøring. Forsvinningspunkt. Dynamisk punkt. Sikthindring i sving. Tore Johannessen i Trafikkforum samarbeider med NAF med om å lage «Straand-videoen» om riktig MC-svingteknikk

Bjørn Richard Johansen
Nå kommer en rekke nye MC-opplæringsvideoen fra Straand Treffet. I helgen gikk Straand-Treffet av stabelen med fagseminar både fredag og lørdag kveld. På programmet stod blant annet Tore Johannessen som er fagansvarlig i Trafikkforum. Han hadde på forhånd varslet at Trafikkforum i samarbeid med NAF og et filmteam ville bruke arrangementet som kulisse for å lage en ny pilot av en ny MC-opplæringsvideo. Videoen ble filmet på fredag ettermiddag og lørdag formiddag. Deretter redigert på ettermiddagen og offentliggjort for første gang på kveldsarrangementet lørdag under Straand Treffet. Nå kan du se videoen her. Sentralt i NAF er blant andre Morten Fransrud (venstre i bildet).

Se video LINK.

Foto tatt fra premieren i Vrådalssalen under Straand Treffet.

Stor interesse for ny video
Du kunne nesten høre en knappenål falle i Vrådalsalen når Tore Johannessen innledet til sin sekvens. Foredraget om viktigheten av riktig teknikk i sving fikk alle til å lytte. Selv med et godt glass innabords. Pilotvideoen hadde blitt filmet i de flotte omgivelsene ved innsjøen Nisser i Kviteseid på fredag og lørdag. Deretter hurtig redigert og klargjort for premiere på lørdag ettermiddag.

Trafikkforum er Norges nest største organisasjon for trafikklærere og trafikkskoler. Mer enn hver tredje trafikkskole i Norge er organisert i Trafikkforum. For Trafikkforum er det viktig å bidra til at trafikkskolene blir anerkjent for sitt bidrag i trafikksikkerhetsarbeidet.

Evig læring er viktig for motorsyklisten
– Video nummer 1 vil inngå i en serie som kommer fremover. Den første videoen omhandler viktigheten av mestring av sving. Videre setter vi fokus på strategivalg og hvilke verktøy du har når du kjører inn og mot en sving. Helt sentrale stikkord her er forsvinningspunkt, sikthindring og dynamisk punkt i svingen, sier Tore Johannessen fagansvarlig i Trafikkforum. Tema for hans innlegg var god kjøreteknikk på MC.  Du kan se videoen her.

Markeds- og kommunikasjonsdirektør i NAF  Ulrica Risberg i NAF i gul vest. Tore Johannessen til høyre i bildet.

NAF og Trafikkforum samarbeider
– Vi samarbeider nært med NAF i forbindelse med den nye videoen, sier Tore Johannessen. Sentralt hos NAF er blant andre Morten Fransrud som i årtier har engasjert seg for en bedre føreropplæring i inn og utland, med et særlig fokus på kompetansen til trafikklærer, førerprøvesensor og andre som holder kurs. Han er sentral i NAF Trafikktrening og for innholdet i “Sikker på MC” samt kursing av veilederkorpset.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide til venstre i god samtale med Tore Johannessen på Straand Treffet på fredag. Begge var opptatt av bedre sikkerhet og gode kjøreteknikker.

– Budskapet er at du som MC-fører ofte har feil hastighet i forhold til kompetanse. Videre at man har feil premisser for å kunne korrigere ved feil ved å ikke planlegge svingen godt, sier Tore Johannessen.

Videoen gjør at du kan lære av en nestor uansett hvor du bor i landet
Tore Johannessen er trafikklærer- og faglig lederutdanning fra Statens trafikklærerskole. Tore Johannessen har videreutdanning i veiledningspedagogikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus og spesialutdanning på MC fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Johannessen har drevet egen trafikkskole i en årrekke, og har som faglig rådgiver i Trafikkforum vært foredragsholder, kursleder og veileder for trafikklærere i hele landet.

Morten Fransrud (v) og Tore Johannessen.

Tore Johansen bidrar også med utvikling av digitale læremidler i samarbeid med Trafikkforums samarbeidspartner Lime Green Digital (teoritentamen.no, TABS, TABS Go!), og veileder også erfarne førere gjennom Trafikkforums samarbeid med NAF.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend