Mia Rusthen kjører VM for kvinner

Kenneth Nordahl-Pedersen
Mia Rusthen fikk tidligere i vinter tilbud om en av de eksklusive plassene i VM-serien for kvinner. Siden har hun jobbet for å få på plass midler nok til å tørre å takke ja. Det har hun fått til, og bekrefter at hun vil kjøre full VM-serie. Budsjettet er likevel ikke helt i havn.

Mia Rusthen er tilbudt en av de eksklusive plassene i historiens første FIM Women’s Motorcycle World Championship. Kvalifiseringen er gjort basert på vurderinger av resultater og ferdighetsnivå. I denne serien vil Mia møte verdens beste kvinnelige road-racere. Serien er støttet av Yamaha, og alle deltagere får tildelt sykler fra Yamaha. Syklene er Yamaha R7 med GYTR-kit, dekk fra Pirelli, og service og støtte. Alle skal altså konkurrere på likt maskinere, og det vil i all hovedsak være førernes ferdigheter som blir avgjørende.

Mia Rusthen gjør seg klar for en ny og historisk utfordring – Roadracing-VM for kvinner.

 

Yamaha R7

Pakken fra Yamaha gjør at kostnadene kan holdes nede, men det er likevel en del penger som må på plass. Budsjettet til Mia er på rundt 700.000 for å kunne kjøre serien, og det mangler fortsatt en del før hun er helt i mål med det. «Spleisen» (link under) har hjulpet en hel del. Der har det i skrivende stund kommet inn rundt 170.000. Vi oppfordrer motorsykkelnorge til å være med å støtte Mia med en slant, og dermed få denne muligheten til å skrive norsk motorsykkelhistorie.

Mia på sin R3. I VM kjører hun den litt større R/, men hun mener oppklassingen skal gå greit.

 

2024 FIM Women’s Motorcycling World Championship

Vi snakket med Mia på telefon fra Florida, der hun oppholder seg for tiden. Der får hun gode treningsforhold, selv om det primært nå er fysisk trening uten sykkel, og deltok forleden på et halvmaraton. Hun er dypt takknemlig og ydmyk over at så mange støtter henne og ønsker å bidra til å gi henne denne muligheten.  -Jeg har kjørt R3 i 2023, men tror overgangen til den litt større R7 skal gå greit, sier Mia Rusthen. Jeg har prøvd R7, og forskjellen er ikke så stor. Jeg gleder meg skikkelig til å se hvor jeg står, og håper jeg klarer å bite fra meg.

Mia Rusthen er glad for all støtten, og gleder seg til å måle krefter med verdens beste kvinnelige førere.

 

FIM Women’s Motorcycling World Championship

VM-serien det er snakk om er 2024 FIM Women’s Motorcycling World Championship. Serien vil gå over seks runder med to race i hver runde, samt en pre-sesaon test. Alle løpene vil gå som del av MOTUL FIM Superbike World Championship.

Opplegget på løpshelgen er Superpole fredag (startsporkvalifisering), Race 1 lørdag og Race 2 søndag.

 

Her er terminlista:
1. Emilia Romagna Round, Misano World Circuit “Marco Simoncelli” – June 14th-16th
2. UK Round, Donington Park Circuit – July 12th-14th
3. Portuguese Round, Autodromo Internacional do Algarve – August 9th-11th
4. Hungarian Round, Balaton Park Circuit – August 23rd-25th
5. Italian Round, Cremona Circuit – September 20th-22nd
6. Spanish Round, Circuito de Jerez-Angel Nieto – October 11th-13th

 

Vi i Reitwagen.no ønsker selvsagt Mia Rusthen lykke til, og gleder oss til å følge henne.

 

Her er link til Spleisen, der du kan gi et lite bidrag til satsing.

Under er en video med Mia fra 2023.

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend