1. mai: Velkommen til «Vårslippet i Oslo 2022»: Oslo – Sundvolden – Hadeland – Oslo – Tyrigrava

Bjørn Richard Johansen
Endelig får vi et kick-off og vårslipp arrangement i hovedstadsområdet. I år går nemlig en rekke aktører i MC markedet sammen om å skape et felles kick-off for sesongen hvor vi også markerer NMCU sitt 50. års jubileum og NAF/NAF MC sin storsatsing på MC. 1. mai gjennomføres «Vårslippet i Oslo» for første gang.  God og trygg kjøring, samt gøy faktor med MC som interesse er hovedbudskapet.
Vårslippet på MC. 1. mai vil markere starten på MC-sesongen i Oslo. Fin tur Oslo, Sundvolden, Hadeland, Oslo til Tyrigrava.

Vårslippet i Oslo – Se link for påmelding/å følge
Følg arrangement og planlegg for din og dine venners deltakelse. Det er allerede en rekke aktører som har koblet seg på med Bikelife Norge, Calvat’s Garage, Drakenhoff Company, Førerutvikling.no, Hubriding.no, KNA – Kongelig Norsk Automobilklub som eier Tyrigrava, NAF – Norges Automobilforbund/NAF MC, NMCU Norsk Motorcykkel Union (NMCU), Norges Trafikkskoleforbund (trafikkskolebransjen i Norge), MC Messen/Nova Spektrum, Motorsykkelsiden på Facebook, Reitwagen.no, Straand Hotel, Sundvolden Hotel (De Historiske Hotel og Spisesteder, DHH), The Litas, Trafikkforum (Trafikkskolene i Norge), WIMA – kvinner på MC. Og så kommer det sikkert flere i løpet av de kommende dagene og ukene fremover. Se link.

1. mai markerer NMCU sitt 50. års jubileum. Dette blir markert godt under Vårslippet 2022.

Høydepunkter som åpningen av nye Tyrigrava i regi av KNA, 50 års jubileet til NMCU og NAF sin storsatsing på MC er blant de høydepunktene vi markerer 1. mai i forbindelse med Vårslippet i Oslo.

Stadig flere kvinner kjører MC i Norge.

Alle er velkomne!
Alle med interesse for MC-er velkommen til å delta å koble seg på arrangementet ved å koble seg opp til kalenderinvitasjonen som er lagt ut på Facebook. Se også kontaktinformasjon nederst i saken om du, dine venner eller forening m.m. vil være med å bidra i organiseringen.

Dag Robert Wiik Berge er arrangementssjef for Vårslippet 2022.

Alle velkommen sier prosjektlederen for «Vårslippet i Oslo»
– Dette blir en flott anledning til å markere starten på MC-sesongen for vanlige motorsyklister, forhandlere, importører, klubber, foreninger, føreropplæringsmiljøer, kjøreskoler og andre med interesse for MC er velkommen til å delta på «Vårslippet i Oslo 2022», sier Dag Robert Wiik Berge som er arrangementssjef og sentral i Bikelife Norge teamet.

Foreløpig rute nå tidlig i planleggingen av Vårslippet 2022 i Oslo.

Dag Robert Wiik Berge, eller «Diggi» blant venner, er kjent som en av de sentrale moderatorene og team-medlemmene i Bikelife Norge. Han kommer fra Skodje øst for Ålesund, men er kjent for å plutselig dukke opp på to hjul og motor rundt om på hele Vest- og Østlandet.

Dag Robert Wiik Berge på tur. Her foran Dalen Hotel i Telemark som også er en del av De Historiske Hotel og Spisesteder.

Han har kjørt triel siden han var 16 år og har tredje plass i lag NM som høydepunkt. Han begynte å kjøre stor sykkel i 2001. Nærmere bestemt en Kawasaki ZX7R Ninja. Det var på denne tiden han traff sin kjære. Det har også resultert i to arvinger som er tvillinger. En gutt og en jente. Ikke rart han kjøpte sykkelen tilbake etter 20 år i fjor. Han har også en Honda VF700 fra 1984 og vært sentral i Bikelife Norge teamet siden februar i fjor.

Den kjente logoen i Stavanger hvor Vårsleppet har 32 års historie og er en kjempesuksess.

Godt konsept i Stavanger og Rogaland og i Hamar og Innlandet
Konseptet som er under utvikling, bygger på suksessen i Rogaland hvor de har gjennomført Vårsleppet i 32 år. De er i disse dager igjen i gang med planleggingen av årets arrangement.

– Dette var hyggelig å høre, forteller Jonny Mala som er primus motor for Vårsleppet i Rogaland. I fjor hadde de 3.500 motorsykler som deltok i runden i Rogaland. Han kjører en Honda Goldwing 1500, 1992 modell i front av kolonnen.

Et godt team står bak arrangementet i Rogaland. Jonny Mala helt til høyre i bildet.

I Rogaland startet Vårsleppet for 32 år siden som et initiativ fra Bryne MC klubb. I lederteamet for «Vårslippet-2022» har han med seg sin kjære kone Therese H. Mala og datteren Elise Alexis Henriksen. Alle tre veteraner og aktive i MC-miljøet i Rogaland.

Et tilsvarende godt konsept er også gjennomført i Møsregionen siden 1972. Ja i år er det 50-års jubileum med Per Almestrand og MC Huset Nydal AS som en av de sentrale aktørene.

– Det er veldig hyggelig å høre at dere nå ønsker å bringe konseptet til hovedstaden også, sier Jonny Mala til Reitwagen.no.

– Vårslippet blir en ypperlig anledning for NMCU å koble seg på. Derigjennom også få markert jubileumsdagen vår på en måte hvor vi møter våre medlemmer, sier Odd Terje Døvik som er leder for NMCU.

NMCU marker sin 50 års dag 1. mai
– For oss i NMCU er det veldig hyggelig å være med på dette som gir oss en ypperlig mulighet til å markere vår 50-års dag. Den vedtok landsmøtet nylig at skal markeres på den 1. mai, og Vårslippet i Oslo er en perfekt arena, sier Odd Terje Døvik som ble gjenvalgt som leder i NMCU på landsmøtet forrige helg.

Jan Harry Svendsen er produkteier for MC i NAF.

NAF gleder seg
– Vi satser stort på MC i 2022 og gleder oss til å være med å sparke i gang et nytt kick-off arrangement som markerer at MC-sesongen i hovedstadsområdet er i gang, sier Jan Harry Svendsen som er produkteier for MC i NAF.

Anette Sundsbak (venstre) er visepresident WIMA Norway. Her med Eli Johanne Stene president til høyre. Her fra MC arrangementet Menn i Skjul hvor antrekk og påkledning er sentralt i konseptet.

WIMA er med
– Vi er i gang med å telle ned til sesongen og dette arrangementet blir helt supert for våre medlemmer i Oslo området, sier Eli Johanne Stene som er president for WIMA som er landets største organisasjon for damer med interesse for MC.

Et fotos fra The Litas på tur. Nina Margrethe Smørsgård helt til venstre i bildet.

The Litas er med
The Litas er et internasjonalt kvinnelig motokollektiv som ble startet av Jessica Haggett i Salt Lake City i november 2014. I Norge vokser interessen for The Litas og vi gleder oss til å bli med på arrangementet 1. mai, forteller Nina Margrethe Smørsgård som er en av ildsjelene i The Litas i Oslo. Hun ønsker samtidig velkommen til flere jenter og damer med interesse for MC.

Ekteparet Tord og Cecilie Moe Laeskogen eier og driver Sundvolden Hotel på Krokkleiva.

Sundvolden hotel
– Vi gleder oss stort til å bli midtpunktet i turen som planlegges fra Oslo, via Sundvolden, til Hadeland og retur til Oslo, sier ekteparet Tord og Cecilie Moe Laeskogen som eier og driver Sundvolden Hotel på Krokkleiva, rett ved Utøya og Tyrifjorden/Steinsfjorden. Hotellet er en del av De Historiske Hotell og Spisesteder som har utviklet Hubriding.no under ledelse av Lars Arne og Katrine Straand på Straand Hotel i Vrådal i Telemark. Hubriding.no er utviklet etter en brilliant ide av Ole Andreas Isdahl, landets mest anerkjente MC-journalist. Hubriding.no er selvsagt samarbeidspartner med Vårslippet i Oslo.

– Det vil bli lagt til rette for kjøp av kaffe og noe å bite i når motorsyklistene passerer Sundvolden. Skal du ta deg en helgetur eller ha en god overnatting denne helgen så anbefaler vi selvsagt et besøk hos oss. Videre vil vi se på muligheter for å gjøre noe mer ut av stoppet mange vil ha på Sundvolden underveis på kjørerunden, sier Cecilie Moe Laeskogen. Blant annet har vi en stor sal som er ledig for utstilling med mer, om det er aktører i MC markedet som ønsker å benytte dette som en anledning til å møte de mange som stopper gjennom dagen.

Bikelife er med for å skape entusiasme og engasjement.

Ta kontakt om du vil være med å lage Vårslippet i Oslo
Fremover vil vi organisere opp prosjektet hvor vi også trenger frivillige som har lyst til å hjelpe til. Har du lyst, eller representerer en MC-klubb eller en vennegjeng som vil bidra, tar du kontakt med prosjektleder/arrangementssjef Dag Robert Wiik Berg i Vårslippet-teamet og Bikelife Norge teamet på e-post dag@bikelifenorge.no og mobil 99 47 87 98 og Bjørn Richard Johansen i Reitwagen.no på brj@firsthouse.no eller ta kontakt på mobil 47 800 100.

Sponsorer og utstilling på Sundvolden Hotel
Det åpnes også for at aktører i bransjen som f.eks. importører, forhandlere, utstyrsleverandører, finans/bank, forsikringsselskap m.m. eller om du skulle være en aktør som ønsker å komme i kontakt med MC-bransjen, kan få mulighet til utstilling og markering på Sundvolden Hotel. Ta i så fall kontakt med kontaktpersonene over.

Ytterligere oppdateringer kommer fremover.
Følg kalenderinvitasjonen.

Tore Johannessen, Trafikkforum til høyre. Her sammen med tidligere samferdselsminister Knut Arild Hareide.
Share via
Send this to a friend