Bruker Motorsykkelens uke for å lansere spennende eierskifte: Yamaha Vinterbro klar for ny epoke. Etter 25 år gir Anne Mette og David Grelland stafettpinnen videre til Førerkort Experten Omar M. Raja

Bjørn Richard Johansen
Ved inngangen til Motorsykkelens Uke 2022 lanserer Yamaha Vinterbro på Kalbakken en spennende nyhet. De har fått ny eier som er en stor motorsykkelentusiast. Det er Omar M. Raja (39) som tar over stafettpinnen etter at Anne Mette og David Grelland har drevet Norges største Yamaha senter i 25 år. Omar M. Raja ser store synergier med trafikkskoleselskapet Førerkort Experten AS hvor han er den sentrale eieren.
Anne Mette Grelland og Omar M. Raja foran en rekke av sine favoritter!

Yamaha gjør det godt i Norge
Ved inngangen til Motorsykkelens Uke 2022 kan vi slå fast at Yamaha gjør det godt i Norge og var også landets mest solgte MC-merke i 2021. Selv med leveringsproblemer på tung MC som følge av Covid-19 utfordringer i produksjon og transport til Norge, så troner Yamaha MT-07 på toppen i 2021 med 404 solgt sykler. På tredjeplass fant vi Yamaha Ténéré 700 med 209 enheter. På femteplass Yamaha MT-09 med 176 solgte enheter. Den mest solgte lett MC i Norge i fjor var Yamaha med hele 775 enheter.

Gjermund Ruud som er Area Sales Manager hos Yamaha Motors Scandinavia med ansvar for Norge

Yamaha vil vokse med markedet
– Så alt bør ligge til rette for ytterligere vekst i årene fremover, sier Gjermund Ruud som er Area Sales Manager hos Yamaha Motors Scandinavia med ansvar for Norge. Det er veldig hyggelig at vi nå har fått inn Omar som aktiv eier av en av Yamaha sine flaggskip butikker i Norge.

Yamaha Vinterbro har sentral beliggenhet på Kalbakken.

Største Yamaha senter i Norge
Den største Yamaha butikken i landet ligger på Kalbakken i Oslo. Bare på Yamaha Vinterbro ble det solgt over 300 sykler i fjor. Riktignok ikke bare Yamaha i disse tallene, men majoriteten var Yamaha. En del var også flotte brukte og kommisjonssalg av mc-er fra andre merker. I år vil nye modeller som MT-10 og Xsr 900 vil bidra til god rangering på salgsstatistikken i 2022 også.

Yamaha butikken er utformet som et smykke. Alt er satt flott på plass og i Yamaha sitt design. Klesavdelingen bugner av et rikt utvalg av Dainese, Helstons, Spidi, Rukka klær. Her finner du Shoei, Schuberth og Arai, HJC og AGV hjelmer og alt annet sikkerhetsutstyr du kan tenke deg. Og det de ikke har kan de bestille.

Omar M. Raja er i god fart i butikken allerede. 2022 blir et opplæringsår for min del, sier han.

Trivelig kar å kjøpe sykkel av
Det første som slår Reitwagen.no når vi møter Omar er at dette er en trivelig kar. Med en høyde på 187 cm skjønner vi raskt at dette er en som liker å spille basketball sammen med gode kompiser. Ja, når han ikke bruker fritiden på bil, kjøreopplæring eller familien. Den består ellers av kone og to barn på 14 og 16 år.
– Tipper det for 16. åringen blir lett-lappen snart etter øvelseskjøring med L-på ryggen i sommer, sier Omar M. Raja. Omar er vokst opp i en familie med stor interesse for næringsvirksomhet hvor far har drevet pub og restaurantvirksomhet i hele hans oppvekst. Faren flyttet til Norge fra Pakistan i 1970-tallet og senere fulgte mor etter. Her kom Omar etter hvert til verden og vokste opp på Sagene og Bjølsen i Oslo.

David og Anne Mette Grelland overlater stafettpinnen til Omar.

Det er en tid for alt
I fjor bestemte ekteparet Anne Mette og David Grelland seg for at det var på tide å gi stafettpinnen videre. Dermed er de klar for en ny epoke i sitt liv med fokus på eiendomsutvikling på Høvik i Bærum.

– Vi har hatt utrolig mange flotte år som drivere av Yamaha butikken, først på Vinterbro og så her på Kalbakken i Oslo, sier Anne Mette Grelland til Reitwagen.no.
Legenden Kjell Ramleth

– Vi kom inn i bransjen når Yamaha legenden Kjell Ramleth sikret at Yamaha den solide lederposisjonen i markedet, forteller Anne Mette Grelland. Det var en morsom tid hvor Ramleth fikk nesten alle kjendiser i Norge til å ta MC-lappen, samt til å kjøre Yamaha.

Flott rekke av sykler!

Solid virksomhet
De omsatte for 28 millioner kroner i 2020 og hadde et driftsresultat på 2,5 millioner. Regnskapet for 2021 er enda ikke helt revidert så de tallene er ikke offentlig enda. Men det ble et godt år i 2021 også, selv om det var sterkt preget av Covid-19 og Omikron. Videre manko på produkter.

Derfor er det ekstra hyggelig at det er en eier av et trafikkskoleselskap som nå ser det interessante i å ta over Yamaha Vinterbro her på Kalbakken, sier David Grelland. Omar M. Raja er født og oppvokst i Oslo. I dag er han den største eieren av Førerkort Experten AS med fire kjøreskoler som ligger på Strømmen ved Lillestrøm og på Grünerløkka, Ensjø og Smestad i Oslo. Her jobber det 14 ansatte hvorav de fleste er trafikklærere. I motorsykkelbutikken er det i dag 9,5 årsverk.

Omar og Mette. Mye å lære ikke minst om klær og sikkerhetsutstyr, sier Omar.

– Det sier seg selv at Omar kommer til å være en drivkraft i satsingen på føreropplæring i MC-bransjen i årene fremover. Og det er veldig bra, sier Anne Mette Grelland. I de senere år har vi sett stadig økende fokus og interesse for banekurs både blant menn og kvinner, og det er veldig morsomt at vi nå har fått inn en ressurs på dette område som eier i motorsykkelbransjen.

Omar sammen med kollega Christian Ellefsen på Yamaha Vinterbro.

Storhandel tente en ide
Videre får motorsykkelbransjen inn en ny aktiv eier som vi kommer til å møte fast i butikken. En butikk han kjenner godt som kunde. Etter at han i fjor kjøpte kjøreskolesykler for over 1 million kroner slo det han at han kanskje skulle gå inn som eier. Noe han også foreslo for Grelland ekteparet.

– Siden vi ble enige om at jeg skulle gå inn som ny eier har jeg vel mer eller mindre vært i butikken hver dag, sier en entusiastisk Omar Raja til Reitwagen.no. Som følge av oppfølging av kjøreskolene er det klart jeg vil sirkulere litt, men det er også fordi jeg ser det er stor synergi mellom virksomhetene.

– Vi skal fortsette med stort fokus på å ha et godt verksted, understreker Omar.

Møte kunder og opplæring i 2022
– Jeg er glad for at vi nå skal ha et godt opplærings- og introduksjonsår sammen med Anne Mette og David. Det er mye å lære og veldig viktig at vi sammen møter kundene, sier Omar Raja. Det har videre vært en utrolig god mottakelse fra de kundene jeg har hatt gleden av å møte så langt.

– De ansatte har også møtt endringen av eierskapet med entusiasme og ser vel at det nå kommer litt yngre krefter til, sier Anne Mette Grelland med et smil. Mens de har hatt mest fokus på butikken tipper hun at vi kommer til å se Omar Raja mer ute på treff og arrangement som Straand Treffet 2023 med mer.

– Garantert. Jeg liker å kjøre MC på tur, alene eller sammen med venner, og her skal vi være aktive som initiativtakere og arrangører fremover, lover Omar Raja. Dette året håper jeg vi blir invitert med så vi får bli kjent med både føreropplæringskurs, banekurs og på ulike treff. Så kan vi deretter se hva vi kan bidra med på arrangement i årene fremover, avslutter Raja som er klar til å bringe stafettpinnen videre inn i en ny epoke.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend