Den helt nye TRACER 9 og TRACER 9 GT - Mer effekt og mindre vekt, nye TRACER 9 og TRACER 9 GT er Yamaha sitt siste tilskudd til Sport Touring segmentet.

Anders Wettese
“Livets vei” er mottoet til Yamaha sitt Sport Touring segment. Slagordet gjelder for hele MT-serien og henviser til at man kan være en del av MT familien hele veien fra man er 16 år på en lettvekter, til man er erfaren nok til de hvasseste maskinene. TRACER 9 betyr enda bedre kjøreopplevelser.

Lettere vekt, mer effekt
Fem år etter at TRACEREN ble sluppet, kommer nå en kraftig oppdatert modell. Yamaha håper med den nye utgaven å befeste modellens markedsposisjon i dette segmentet.

Modellen baserer seg som før på MT-09. Den har fått alle de oppdateringene som også basismodellen har. Den nye generasjonen er lettere og har mer kraft. Samtidig har den holdt seg til den originale filosofien fra den utgående modellen og beholdt sitt brede bruksområde.

Teknikk og teknologi
TRACER 9 har fått en vesentlig teknisk oppgradering som sørger for at den nye modellen innfrir forventningene til en moderne motorsykkel, og litt til. TRACER 9 kommer i 2 modeller. Standard modellen og GT. Begge modellene er utstyrt med 6-akset IMU som originalt kommer fra storebroren R1. Denne sender kontinuerlig data til både «Traction Control Systemet» (TCS), «Slide Control Systemet» (SCS), «front wheel LIFft control» systemet (LIF) og «Brake Control» systemet (BC) for å sørge for optimal kontroll under alle omstendigheter.

Cruise kontroll er nå standard på TRACER 9 GT. Dette har etter hvert blitt vanlig på tur-sykler og bidrar til større utholdenhet på lange turer.

Det helt nye «mono-focus twin-eye LED» lyset er standard og gir et godt lysbilde. Samtidig gir det motorsykkelen en særegen og gjenkjennelig designprofil. På GT modellen inneholder lyktene også integrerte kurvelys som tennes ved 7 graders nedlegg og sørger for ekstra lys inn i kurven.

Maskineriet
Hjertet i de nye maskinene fra Yamaha er den totalt redesignede utgaven av deres Euro 5 godkjente 890cc CP3 crossplane motor. Den er lettere, kraftigere og mer avansert enn tidligere. Den sofistikerte tresylindrede rekkemotoren leverer høyere moment enn tidligere med hele 93 Nm ved forholdvis lave 7000 rpm og 119 hk ved 10 000 rpm.

Ut på tur
Drivstofføkonomien er på nye TRACER 9 forbedret med 9 %, og dermed sørger tanken på 18 liter for en rekkevidde på over 350 km. GT modellen er i tillegg utstyr med sidevesker som standard pluss gumierte fester til disse.

Priser
Nye TRACER 9 i 2021 modell er priset til 169.900 NOK inkl. avgifter og TRACER 9 GT kan leveres til 193.900 NOK inkl. avgifter. Oppgitte priser er gitt med forbehold om at de foreslåtte avgiftsendringene går igjennom med virkning fra 1.januar 2021.

Share via
Send this to a friend