Første gang i Norge at så mange kvinnelige motorsyklister samles til kjørekurs

Bjørn Richard Johansen
Fredag 12. juni 2020 – WIMA Norway samler mer enn 50 kvinnelige motorsyklister fra hele landet på kjørekurs på Rudskogen i Rakkestad kommune i Viken i dag. Det er første gang i Norge at så mange kvinnelige motorsyklister er samlet til kjørekurs.

– Målet med dagen er å gjøre damene tryggere i å beherske egen motorsykkel. Bli bedre førere. Lære å stole på seg selv i vanskelige manøvrer. Og ikke minst å ha det gøy sammen, sier initiativtaker Eli Johanne Stene som er president i WIMA Norway.

– Vi hadde aldri trodd vi skulle få så stor interesse om dette første kjørekurset for kvinner. Det markerer også den kraftige veksten og økte interessen vi ser blant kvinner for motorsykkelkjøring. Mens det før var sjeldent man så kvinner i motorsykkelforretningene rundt om i landet er vi nå blitt et fast innslag. Motorsykkelkjøring handler i prinsippet om å jakte på gode svingete veier og derigjennom ha gode natur og kjøreopplevelser, sier Stene. Hun har selv kjørt til arrangementet fra Bergen og Vestlandet sammen med en stor gruppe deltakere.

– Vi hadde en nydelig tur over fjellet og ned til Rudskogen i går ettermiddag, sier Stene. Det er første gangen hun selv har mulighet å delta på et slikt kurs, forteller Stene.

De samarbeider med Terje Solbakken Trafikkskole i Åsane ved Bergen som har kjørt fra Hordaland for å organisere kjøringen på Rudskogen. I alt deltar 30 instruktører og flaggvakter.
– Vi er utrolig fornøyd med å kunne gjennomføre førerutviklingskurset til tross for Corona- og Covid-19 situasjonen vi har hatt i lang tid, sier Terje Solbakken i en kommentar.

Videre at vi skulle få et så flott vær i dag. Gøy faktor og vennskap er også viktig for oss i WIMA i Norge, forteller Stene. Med forsommeren i anmarsj er vi godt i gang med årets motorsykkelsesong. Hun har hat mc-førerkort siden 1991 og jobber til daglig som fysioterapeut i egen klinikk i Os utenfor Bergen. Fritid brukes til gode kjøreopplevelser rundt om i Norge på motorsykkel.

– Siden starten for litt over ett år siden har WIMA vokst til 2.000 medlemmer og følgere i Norge. WIMA internasjonalt og i Norge jobber for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge, sier Stene.

WIMA i Norge har avdelinger på Østlandet, Sørlandet, Rogaland, Vestlandet, Nord-Vestlandet/Trøndelag, Nordland/Bodø og Troms/Finnmark i Tromsø.

Terje Solbakken Trafikkskole på Åsane ved Bergen i Hordaland har organisert kjøringen på Rudskogen. Trafikkskolen er medlem i ATL Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund og Trafikkforum som er de viktige bransjeorganisasjonene som sikrer fokus på god utdanning av motorsyklister.

 

Kort om WIMA:
WIMA Norway er tilsluttet WIMA International, som er en føderasjon av nasjonale WIMA-divisjoner verden over. Disse jobber alle for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge. WIMA Norway oppstod i kjølvannet av Women Riders World Relay; stafetten jentene kjørte gjennom Norge 5-8 mai 2019. Målet var å sikre at fellesskapet, aktivitetene og gleden kvinnelige motorsyklister opplevde under WRWR skulle fortsette å blomstre. Initiativtagerne var Eli Johanne Stene og Emilija Kostovska, WIMA Norways to første presidenter. WIMA Norway er tilsluttet WIMA International, som er en føderasjon av nasjonale WIMA-divisjoner verden over. Disse jobber alle for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge. WIMA, Women’s International Motorcycle Association, ble grunnlagt av Louise Sherbyn, en amerikansk motorsyklist som var aktiv allerede på 1930-tallet. Dette var en tid da jenter og mc ikke bare var uvanlig, men tidvis ble møtt med misbilligelse. Sherbyn kjørte sin Indian gjennom USA og Canada og skapte seg et nettverk av mc-interesserte kvinner. På 50-tallet grunnla hun, sammen med et par andre jenter, WIMA. WIMA Europe ble grunnlagt i 1958 av jenter fra Holland, Tyskland og Sveits. Disse kom i kontakt med likesinnede gjennom annonser i mc-magasiner og nasjonale WIMA-divisjoner oppstod litt etter litt Europa over. WIMA har siden spredd seg til Asia og Australia.

 

For ytterligere informasjon:
Eli Johanne Stene, president i WIMA Norway, mobil 412 74 874, e-post: ej-stene@online.no

Bjørn Richard Johansen, pressekontakt, mobil 47 800 100, e-post: brj@firsthouse.no

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend