Vi søker kontaktpersoner som kan hjelpe oss med nyheter og informasjon fra:
Send e-post til brj@firsthouse.no

Følg oss på sosiale medier!

Få med deg Varsom.no og NVE sin digitale skredkveld i dag kl. 20.30: God snøskredvarsling fra NVE på nett og i APP for alle som bruker snøscooter i fjellet i påsken.

Bjørn Richard Johansen
Kjører du snøscooter i fjellet er det viktig å få med seg værmelding og varsel om snøskred. Det kan du løse enkelt. Følg med på «Varsom.no» på internett og «Varsom Regobs» appen i mobilen. Da vil du hele tiden kunne få dagsferske værmeldinger og snøskredvarsler.
Jostein Aasen er snøskredekspert i NVE. Foto: Håvard Nesbø

Digital skred info kveld for snøscooterinteresserte
Du kan lese mer om Varsom.no på vårt nettsted Varsom.no. Det arrangeres en skred-informasjons-kveld på nett i dag for alle med interesse for snøscooter. Kl. 20.30 kan du logge inn via linken du finner på https://www.facebook.com/events/221569249650029, sier Jostein Aasen som er overingeniør, hydrologisk avdeling, seksjon Bre Snø Is (HB) i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Reitwagen.no. (Vi vil oppdatere denne saken med YouTube videoen fra kurset om du ikke skulle få det med deg i kveld. Vi vil legge den til saken så snart vi får den fra Varsom.no teamet i morgen eller de kommende dager.)

Spennende tema
– Skredkvelden vil gi deg en innføring og/eller friske opp det du allerede har av kunnskap om snø og snøskred før du løper våryr til fjells i påsken, forteller Aasen. Vi har samlet sammen et knippe utrolig gode foredragsholdere fra Snøskredvarslingen i Varsom som sammen vil gjøre deg bedre rustet til å møte påskefjellets gleder og utfordringer.

I møtet i kveld vil vi svare på:
– Hva er skredterreng?
– Hva er Varsom Regobs?
– Hva er skredvarselet og hvordan bruke det?
– Hva kan vi lære av ulykkesstatistikken?
– Utstyr, hva må være med på tur?

Jostein Aasen er snøskredekspert i NVE. Foto: Catchlight/NVE.

– Her er mange grunner til å sette av torsdagskvelden til et digitalt arrangement med oss. Vi gleder oss, forteller Jostein Aasen


Flott info på nett og veldig god app
Påsken er høytid for å kjøre med familien på snøscooter tur i landets mange flotte snøscooterløyper. Men som alltid når man ferdes på fjellet, kan været snu fort.

– Vi oppdaterer varslet hver dag fra 1. desember til 31. mai, sier Jostein Aasen som er overingeniør, hydrologisk avdeling, seksjon Bre Snø Is (HB) i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Reitwagen.no. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom NVE, Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.


23 regioner
– Varslet er inndelt slik at det oppdateres for hele 23 regioner i hele Norge, forteller Jostein Aasen. Alle som kjører snøscooter, bør følge med på «Varsom.no» på internett og laste ned «Varsom Regobs» appen.

Her kan du laste ned informasjon for utskrift: https://varsom.no/til-nedlasting/?ref=mainmenu

Link til plakat her: https://varsom.no/media/3126/varsom_skuter_plakat_120321.pdf

Her finner du link til skredkort, huskeliste for snøscooterfolket for nedlasting: https://varsom.no/media/2433/skredkort_skuter_web.pdf

Skredkort for snøscooterførere kan også bestilles som plastkort via biblioteket@nve.no

Du kan også få innsikt om skredskolen for snøscooter via denne linken: https://varsom.no/snoskredskolen/skuterkjoring-og-snoskred/?ref=mainmenu

For din informasjon:
Vi vil oppdatere denne saken med YouTube videoen fra kurset om du ikke skulle få det med deg i kveld. Vi vil legge den til saken så snart vi får den fra Varsom.no teamet i morgen eller de kommende dager.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on tumblr
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend