Få med deg Varsom.no og NVE sin digitale skredkveld i dag kl. 20.30: God snøskredvarsling fra NVE på nett og i APP for alle som bruker snøscooter i fjellet i påsken.

Bjørn Richard Johansen
Kjører du snøscooter i fjellet er det viktig å få med seg værmelding og varsel om snøskred. Det kan du løse enkelt. Følg med på «Varsom.no» på internett og «Varsom Regobs» appen i mobilen. Da vil du hele tiden kunne få dagsferske værmeldinger og snøskredvarsler.
Jostein Aasen er snøskredekspert i NVE. Foto: Håvard Nesbø

Digital skred info kveld for snøscooterinteresserte
Du kan lese mer om Varsom.no på vårt nettsted Varsom.no. Det arrangeres en skred-informasjons-kveld på nett i dag for alle med interesse for snøscooter. Kl. 20.30 kan du logge inn via linken du finner på https://www.facebook.com/events/221569249650029, sier Jostein Aasen som er overingeniør, hydrologisk avdeling, seksjon Bre Snø Is (HB) i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Reitwagen.no. (Vi vil oppdatere denne saken med YouTube videoen fra kurset om du ikke skulle få det med deg i kveld. Vi vil legge den til saken så snart vi får den fra Varsom.no teamet i morgen eller de kommende dager.)

Spennende tema
– Skredkvelden vil gi deg en innføring og/eller friske opp det du allerede har av kunnskap om snø og snøskred før du løper våryr til fjells i påsken, forteller Aasen. Vi har samlet sammen et knippe utrolig gode foredragsholdere fra Snøskredvarslingen i Varsom som sammen vil gjøre deg bedre rustet til å møte påskefjellets gleder og utfordringer.

I møtet i kveld vil vi svare på:
– Hva er skredterreng?
– Hva er Varsom Regobs?
– Hva er skredvarselet og hvordan bruke det?
– Hva kan vi lære av ulykkesstatistikken?
– Utstyr, hva må være med på tur?

Jostein Aasen er snøskredekspert i NVE. Foto: Catchlight/NVE.

– Her er mange grunner til å sette av torsdagskvelden til et digitalt arrangement med oss. Vi gleder oss, forteller Jostein Aasen


Flott info på nett og veldig god app
Påsken er høytid for å kjøre med familien på snøscooter tur i landets mange flotte snøscooterløyper. Men som alltid når man ferdes på fjellet, kan været snu fort.

– Vi oppdaterer varslet hver dag fra 1. desember til 31. mai, sier Jostein Aasen som er overingeniør, hydrologisk avdeling, seksjon Bre Snø Is (HB) i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Reitwagen.no. Tjenesten er utviklet i et samarbeid mellom NVE, Statens vegvesen og Meteorologisk institutt.


23 regioner
– Varslet er inndelt slik at det oppdateres for hele 23 regioner i hele Norge, forteller Jostein Aasen. Alle som kjører snøscooter, bør følge med på «Varsom.no» på internett og laste ned «Varsom Regobs» appen.

Her kan du laste ned informasjon for utskrift: https://varsom.no/til-nedlasting/?ref=mainmenu

Link til plakat her: https://varsom.no/media/3126/varsom_skuter_plakat_120321.pdf

Her finner du link til skredkort, huskeliste for snøscooterfolket for nedlasting: https://varsom.no/media/2433/skredkort_skuter_web.pdf

Skredkort for snøscooterførere kan også bestilles som plastkort via biblioteket@nve.no

Du kan også få innsikt om skredskolen for snøscooter via denne linken: https://varsom.no/snoskredskolen/skuterkjoring-og-snoskred/?ref=mainmenu

For din informasjon:
Vi vil oppdatere denne saken med YouTube videoen fra kurset om du ikke skulle få det med deg i kveld. Vi vil legge den til saken så snart vi får den fra Varsom.no teamet i morgen eller de kommende dager.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend