Trafikksikkerhetsdag i Tjura barnehage – Superdupermorro!

May Liss Urang
Å jobbe med barn kan være veldig givende, og når det kan kombineres med trafikksikkerhet er det jo også litt læring i det. Det er andre året på rad at Anne-Berit Ekåsen, leder i NAF MC Solør, Vinger og Odal (SVO) tar med seg flere av medlemmene sine og stiller opp på Tjura barnehage. Det har blitt en suksess, forteller hun!

Vi i NAF MC SVO har lenge hatt lyst til å gjøre noe for barn. Etter å ha vært i tenkeboksen en stund tok vi kontakt med Tjura barnehage for å høre om de var interessert i å bli med på et fellesopplegg rundt trafikksikkerhet. Vi hadde hørt at de jobbet aktivt med dette, og spesielt for de eldste barna som skulle forberedes til skolestart.

Tjura barnehage var kjempepositive og så på dette som en stor mulighet for barna til å få bedre innblikk i trafikksikkerhet og samtidig ha det gøy. Dette var starten på et samarbeid som vi ønsker å fortsette med i mange år fremover. NAF MC SVO stiller da med flere motorsykler, el-Gocarter og kollisjonsvekter. I tillegg har de med promillebriller slik at de voksne kan få prøve dette.

Anne-Berit sammen med NAFFEN

Det brummet godt i eksospottene da motorsyklene sto klare utenfor barnehagen og barna var klar til å få en MC tur. Og ifølge Anne-Berit så er foreldrene like spente som barna der de sto klar med mobilkamera for å forevige øyeblikket.

Og køen til el-Gocartene er var like stor som køen til motorsyklene. Her skulle alt testes.

«Når vi ser gleden og stoltheten hos barna og de kommer igjen og vil kjøre flere turer, så er det verdt all jobben som legges ned» sier Anne-Berit

I år stilte de med 6 MC’er som kjørte, og det er de eldste barna som får være med på kjøretur etter godkjennelse fra foreldrene. Barna kles opp i kjøreutstyr tilpasset for barn og føler seg som skikkelig motorsyklister der de sitter bakpå og gliser fra øre til øre.

Til sammen stilte 14 personer opp fra NAF Solør, Vinger og Odal blant annet fra MC, lokalavdelingens ressursgruppe og trafikksikkerhetsgruppa.

Sofie Elida (6) og Emil (6) er klare for en kjøretur.

For mer info om NAF MC SVO følg dem på Facebook: https://www.facebook.com/NAFMCSVO/

For mer om NAF MC se: https://www.naf.no/

iSolør.no stilte med en journalist og reportasjen kan du lese på deres nettside.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend