SV-leder Bergstø ber motorsyklistene og bilister ryke og reise. Det samme med de som kjører snøscootere.

Bjørn Richard Johansen
Reitwagen.no fikk i går et eksklusivt intervju nybakt SV-leder Kirsti Bergstø. Vi spurte om hun hadde noen gladnyheter til bil og MC-folket, nå rett før blankpolerte kjeledegger på to og fire hjul tas frem fra vinterdvalen. Vi fikk ikke det svaret vi håpet på. Det samme med snøscooter. (Kommentar 2. april: Merk: Aprilspøk).


Merk: Dette var årets aprilspøk i Reitwagen.no 1. april 2023.

Dekadente gamle menn
Kirsti Bergstø
var på ingen måte enig i at flotte veteranbiler og MC-er det perfekt fremkomstmiddel i by og land, fjord og fjell. Heller ikke at snøscooter er nyttig i fjellet på vinterstid. Hun forklarer at når hun ser en veteranbil, mc eller snøscooter, er det stort sett en tykkfallen gammel mann som sitter på den, med dårlig kroppsholdning og snusboksen i baklommen. Der er bare opptatt av å fise rundt og støye og å vise seg frem, sier hun.

Mange flotte snøscooterløyper rundt om i Norge.

– SV vil ikke legge til rette for å få flere dekadente gamle menn til å forstyrre turgåer i fjellheimen eller syklister og fiskere ved fjordene, sier hun.

1957 Chevrolet Bel Air, “front view”.

Kirsti Bergstø ble forrige uke ble valgt som leder av Sosialistisk Venstreparti. Hun er stortingsrepresentant for Akershus og leder i Stortingets arbeids- og sosialkomité. Hun vokste opp i Rognan i Salten og i Nesseby i Finnmark og bor i Nittedal i Akershus. Hun er utdannet barnevernspedagog fra Høgskolen i Finnmark fra 2009.

Det finnes stadig flere kvinner som har interesse for motorsykkel i Norge.

Ryk og reis
Reitwagen fikk nesten en ny landsmøtetale:
«Til dem som sier at de absolutt må bråke rundt i landet på mc, i flotte biler eller på snøscooter, sier jeg Ryk og reis», utbryter Kirsti Bergstø engasjert og viser stolt frem et bilde av hennes bestefars DBS sorte herresykkel med ballongdekk, som hun klarer å bruke. Hun mener dette er fremkomstmiddelet som passer fra nord til sør, øst til vest i Norge.

Jeg er litt skuffet i dag, sier Per Almestrand som driver MC Huset Nydalen sammen med sin kjære Aagot ved Hamar.

Rikinger på blanke GSA
Når Reitwagen spør som det virkelig ikke er noe positivt som kan sies om flotte biler, snøscooter og motorsykler, svarer hun at det er fint om de rikingene som skatteflukter fra Norge, tar med seg de blanke flotte bilene, snøscooterne og BMW GSA-ene (hun sier ikke GSA, men noe i retning av MC SUV) sine og forsvinner til Sveits i stedet. De får med følgende hilsen: Ryk og reis!

Erik Kirkvold er en av de dekadente menn som planlegger å ta MC førerkort i 2023.

Snekker: Reis til Tydal
Reitwagen vet hva MC-folket vil tenke om dette og har bedt om en kommentar fra en annen organisasjon. Lederen av Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR, Erik Kirkvold er snekker og har sittet i kommunestyret for SV i Tydal. Han er snøscooter patriot og skal straks ha sin første kjøretime på mc og sier han verken er særlig overvektig eller vil kjøre rundt og bråke.

Erik Kirkvold har bakgrunn som politiker for SV i Tydal i Trøndelag.

Ikke til å tro
Kirkvold mener Bergstø er på jordet og mener hun bør reise til Tydal og se hvor flott det kan være å oppleve skog og fjell på mc og på snøscooter, som ikke bråker, og som bruker lite energi.

– Jeg tenker at disse uttalelsen nærmest vitner om at det hele er en 1. april spøk, avslutter Erik Kirkvold med et smil.

Toril Aalberg er norsk samfunnsviter og valgforsker.

Valgforsker tror SV skyter seg selv i foten
Toril Aalberg, som er en norsk samfunnsviter, valgforsker og professor i sosiologi ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU, sier følgende:

Erlend Bonesvoll, som vi traff på MC messen nylig, velger nå å tenke seg om – sier han. Han liker ikke beskrivelsen av MC fører og vil revurdere om han skal kjøpe seg MC i år.

– De fleste bil entusiaster og MC-førere befinner seg politisk på venstresiden eller i FrP. Bilentusiaster, snøscooter- og MC-folket stemte i all hovedsak på den rød-grønne blokken ved siste valg, sier Toril Aalberg.

Hun er ekspert på medier, valg og politikk og mye brukt som kommentator under valgkamper, både av NRK og andre medier

Odd Terje Døvik, styreleder i NMCU, er en av de som er i målgruppen for kommentarene som blir gitt av Kirsti Bergstø her.

– Noe av forklaringen kan være at mange kandidater fra Rødt, SV og Ap svarte mye positivt om MC da Norsk Motorcykkel Union, NMCU og Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, og Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR, kjørte en spørreundersøkelse før valget i 2021.

– Nå tror hun også denne saken kan svekke regjeringen fordi SV ved dette reiser tvil om hvor venstresiden står i bilentusiast og MC-saker, avslutter Toril Aalberg.

René Holmen og Thomas J. Winther i Bikelife Norge kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av seg selv som dekadente tykkfallen menn med dårlig kroppsholdning og snusboksen i baklomma.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend