Suksess for ATV sikkerhetskurs på Vegårdshei: ATV-Importørenes Forening og Drakenhoff Company jobber med å utvikle video/YouTube-kurs for forhandlere og ATV-klubber

Erlend Lønnum
Den eventyrlige Færsnes Gjestegård i Vegårdshei dannet rammen for det første sikkerhetskurset for ATV som ble gjennomført sist helg. Kurset i regi av ATV Importørenes Forening ble filmet og det utvikles nå et kombinert film og kurskonsept i samarbeid med Drakenhoff Company for forhandlere, ATV-klubber og ATV-brukere i Norge.
Flott ramme rundt kurset på Færsnes Gjestegård.

Flott ramme
Historien om Færsnes strekker seg helt tilbake til bronsealderen og selve gården antas å være fra 1200-tallet og var en av mange gårder som ble ødegårder under svartedauden. Stedet er helt perfekt for motorsyklister og de som er på kjøretur med bil.

Aurora Stebekk Nordberg ankommer standsmessig på sin Yamaha Motor ATV.

– Vi har investert mye i å utvikle området og her har vi både gode overnattingsmuligheter og kurs- og konferansefasiliteter, sier Stian Mo Færsnes til Reitwagen.no.

Drakenhoff Company fotograf Marius Eilertsen filmer den faglige delen av kurset.

Film og kursopplegg
Kurset ble filmet av et team fra Drakenhoff Company. Disse blir nå redigert og målet er at de skal lanseres over sommerferien.

– Vi er veldig stolt over å ha blitt forespurt om å gjøre dette oppdraget, sier Peter Ozsvat Carlsson i Drakenhoff Company. Det var fotograf Marius Eilertsen, bedre kjent som Mr. Drakenhoff, og Eirik Vatne som stod for filmingen på Færsnes. Drakenhoff Company ble etablert tidligere i år med fokus på å bistå med markedsføringsbistand for MC, ATV og snøscooterbransjen.

Arve Lønnum er sekretær i ATV Importørenes Forening og aktiv pådriver for å få utviklet kurs- og videokonseptet som nå kommer i høst.


ATV-kurs
– Kurset tok for seg flere sentrale temaer for god og trygg bruk av ATV under ulike kjøreforhold var i fokus, sier Arve Lønnum som er sekretær i ATV Importørenes Forening.

– Det er mange tips du som bruker av ATV kan ta med deg for å gjøre bruken av din ATV tryggere, morsommere, lettere og bedre på alle måter, sier Arve Lønnum.

Deltagerne, i ulike aldersgrupper hadde stor utvikling på ferdigheter og kunnskap om ATV bruk. Kurset ble holdt av Geir Hansen på ABES trafikkskole, som har lang erfaring med ATV kurs for private og bedrifter.

Geir Hanssen som er trafikklærer/faglig leder på ABES Trafikkskole i Trondheim instruerer en av deltakerne.

Dyktig ATV-instruktør
– Vi har også fått veldig god tilbakemelding fra kursdeltakerne som deltok disse to dagene, sier Geir Hanssen som er trafikklærer/faglig leder på ABES Trafikkskole i Trondheim.

– Jeg tror kurset skal bli veldig nyttig og informativt for alle med ATV. Det gjelder om du har mye erfaring eller er ny bruker straks etter at du har fått traktor førerkort og kan kjøre ATV som ung bruker, forteller en alltid engasjert Geir Hanssen.


Innhold i kurset

Kurset er lagt opp slik:

  • Teoretisk innledning med stor vekt på kjøreteknikk
  • Bli kjent med din ATV, dekktrykk funksjoner for brems, egenskaper mm
  • Starte å kjøre, påkledning og sikkerhetssjekk
  • Kjøring med ATV i sving
  • Kraftig brems, optimal brems, nødbrems
  • Unnamanøver
  • Kjørestrategi, sporvalg og passering av hindre
  • Kjøring i bakker og skrått terreng
  • ATV i trafikken
  • Oppsummering av lærdom og nøkkelpunkter for videre utvikling
Jan Kristensen holder den faglige innledningen under kurset.
Tom Inge Hellesvik er prosjektleder for ATV-kurset og Jan Kristensen er ansvarlig for det faglige opplegget i forbindelse med ATV-kurset.

For mer informasjon om ATV-kurset kan du kontakte ATV Importørenes forening. Se link.

Share via
Send this to a friend