Erling Sande AS: Arctic Cat - Riot med X-Faktor!

Bjørn Richard Johansen
Arctic Cat tar crossover-segmentet til et nytt nivå når Riot X 8000 presenteres med AlphaOne monorail i understellet.


I fjor startet Arctic Cat «opptøyer» – eller «RIOT», om du vil. 2020-modellen Riot X 8000 viste seg å være noe av det bedre som er produsert innen crossover-segmentet skriver Mud & Snow magasinet til Erling Sande AS, som kommer flere ganger i året. Kombinasjonen kvikk totaktsmotor på 800 kubikk og et svært lettkjørt chassis gjorde denne snøscooteren til en favoritt blant mange.


Nå tar Arctic Cat crossover-segmentet til nye høyder når Riot X 8000 får Alpha One monorail-understell. Snøscooterverden har nemlig aldri sett en mer løssnøorientert crossover enn nye Riot X 8000. Se mer informasjon via linken.

Kvalitetene til AlphaOne-understellet er uomtvistelig gode der terrenget er krevende. De rene løssnø- og bakkemodellene med det kritikerroste understellet har blitt svært populære over hele snøscooterverden.


Riot X 8000 kommer med kortere tunell som gjør den enda mer lettkjørt og leken. Motoren har dessuten fått en ny oppdatering og er fintunet til det optimale. Med kamhøyde på 66 millimeter er det knapt noen begrensinger.

Riot vil fortsatt leveres med tradisjonelt understell for de som kjører mer på løype. Denne får 146 tommers beltelengde, 51 mm kamhøyde, Fox Zero QS3 støtdempere, Cross-Action Rear Suspension og ARS II 43 Front Suspension. Dette er en svært leken og lettkjørt crossover som tilbyr underholdning både på løype og i løssnøen. Denne er imidlertid mer løypeorientert enn AlphaOne-utgaven.


Arctic Cats 800 kubikk 2-taktsmotor:

  • AlphaOne monorail understell
  • Ascender Chassis
  • Fox Zero QSL CoilOver støtdempere
  • AMS 40 forstilling
  • Kortere 141-tommers tunell
  • G2 PROCLIMB 7 Mountain Ski
  • Justerbar skibredde (39,5-41,5 tommer)


Riot kommer også med tradisjonelt understell, i en noe mer løypeorientert versjon. Denne har 51 mm kamhøyde og bredere forstilling 41,5-43,5 tommer.

For mer informasjon se: Erling Sande AS

Share via
Send this to a friend