Nytt online MC-magasin på lufta 1. august: MC24-7.no blir en ny viktig kanal for MC stoff i Norge

Kenneth Nordahl-Pedersen
Motorsykkelen blir et stadig mer populært fremkomstmiddel og interessen har vokst kraftig i Norge i de senere år. Nå får vi også en ny digital informasjonskanal fra 1. august med sterkt fokus på YouTube og film, samt annen digital nyhetsformidling i MC24-7.no. Rolf W. Marthinsen som har drevet Motor24.no er redaktør og daglig leder.
Eksempel på uttrykk og design (bare skisse).

1. august blir spennende dag
– Fra første august vil Norge få et nytt online MC-magasin www.mc24-7.no, sier Rolf W. Marthinsen. Han har vært motorsyklist i mange år, har jobbet i NMCU, Norges Motorcykle Union, og er til daglig lærer ved medielinjen på Horten Videregående skole. Han har videre vært leder av juryen på Straand Treffet, senest nå i 2020. Senest under Motorsykkelens Uke 2021 har Rolf W. Marthinsen produsert en rekke podcaster med godt MC-innhold.

Logoen er klar.

Viktig med flere aktører som løfter frem godt stoff om MC
– Teamet i Reitwagen.no ønsker dette prosjektet velkommen. Vår holdning er at vi trenger flere som dekker godt MC-stoff i Norge. Det er med å vokse interessegruppens gjennomslag og å bidrar til å få spredt godt informasjon til de mange 100-tusen som er interessert i motorsykkel i Norge og Norden, forteller Bjørn Richard Johansen som er ansvarlig redaktør og eier av Reitwagen.no i en kommentar. Reitwagen.no er en ledende nettportal som dekker MC/motorsykkel, ATV/UTV, snøscooter, vannscooter og båt, samt flotte biler/classic cars. Vårt fokus er gode kjøreopplevelser til lands og til vanns samt til å være en aktiv brobygger i hele bransjen for å bidra til god informasjonsflyt til glede for alle de som bruker utstyr i våre kjøretøy/skrog kategorier, sier Bjørn Richard Johansen.

Fra Rolf Martinsen sin tur til Nordkapp i fjor.

– MC24-7 vil bli et komplett MC-magasin med de siste nyhetene, tester, historier om MC-personligheter, turer og mye mer. Det vil bli et litt annerledes magasin. Blant annet vil vi bruke film som virkemiddel når vi skal lage reportasjer, til tillegg til tekst og gode bilder, sier Rolf W. Marthinsen. Her kan du se en teaser om prosjektet.

I kjent stil ute og tester motorsykkel.

Video, Podcast og film
– I MC-lavsesong vil vi også produsere podcaster om ulike motorsykkel-temaer. Jeg tror at det er et marked for et digital MC-magasin i Norge, men vi kommer ikke til å satse på noe papirutgave. Dessverre koster det penger å produsere god og uavhengig journalistikk. Derfor har vi valgt å satse på inntjening via abonnement, i tillegg til annonser, forteller Rolf W. Marthinsen.

Rolf Marthinsen planlegger årets sommertur fra Lindesnes til Nordkapp.

Lindesnes til Nordkapp
– Som et ledd i markedsføringen skal jeg kjøre en elektrisk motorsykkel fra Lindesnes til Nordkapp, en slags signingsferd om du vil i sommer, forteller Marthinsen. På denne turen vil jeg stoppe langs veien og snakke med mennesker. Jeg håper også at noen vil kjøre sammen meg på deler av turen. Resultatet vil bli en serie som skal publiseres på YouTube til høsten. Hver dag vil jeg legge ut oppdateringer på Facebook og Instagram, og den 1. august klokken 12.00 vil vi live erklære nettstedet for åpnet, sier Rolf W. Marthinsen. En engasjert motorsykkelentusiast på telefon fra Horten.

Flere gode kanaler. Motorsyklisten er den store vinneren. Nå får vi mer informasjon om det som interesserer oss.

– Så langt har jeg fått mange positive tilbakemeldinger om dette prosjektet, og jeg tror det er marked for en aktør til, forteller han. Fram til åpningen har vi det veldig travelt med å få på plass de siste tekniske løsningene, og ikke minst med å fylle nettstedet med innhold. At vi har valgt 1. august som offisielle åpninger nettopp derfor. Nettstedet må ha et rikt innhold når vi først åpner.

Om du vil bli oppdatert på veien fram mot lansering kan du som leser dette registrere deg på et nyhetsbrev på www.mc24-7.no. Det går mot vår og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang med selve journalistikken.

Rolf Marthinsen her som juryleder på Straand Treffet 2020.

 

Komplett digitalt MC-magasin
– Vi har som ambisjon å bli et komplett digitalt MC-magasin som vil gi norske motorsyklister kvalitetsjournalistikk fortalt med tekst, lyd, gode bilder og video. Vi ønsker å være blant de første som kommer med de siste nyhetene, og vil produsere tester av motorsykler, kjøreutstyr og andre MC-produkter. Vi ønsker også lage innhold om MC-personligheter, turer og om mennesker som har spennende prosjekter i garasjen. I lavsesong vil vi også lage podcast om spennende motorsykkel-temaer, forteller en engasjert Rolf W. Marthinsen til Reitwagen.no

Abonnementsløsning
– For å sikre en stabil inntekt til journalistene som skal lage artikler og reportasjer satser vi på inntjening via abonnement, i tillegg til annonsesalg, forteller Marthinsen. Det vil si at de fleste artiklene vil bli forbeholdt abonnenter via et pluss-abonnement. Enkelte korte saker, en blogg og feeds fra sosiale medier vi ligge åpne for de som besøker nettstedet for første gang.

Ønsker du å følge med på hvordan det går med www.mc24-7.no frem mot lansering kan du melde deg på nyhetsbrev via denne linken.

– Dere som allerede kjenner undertegnede vet kanskje at jeg her drevet nettstedet motor24.no fram til nå. Et hobbyprosjekt som snart vil være historie. Foreløpig brukes denne kanalen noe, men vil fases ut. Gradvis frem mot åpning vil motor24.no legges ned og all fokus vil rettes mot www.mc24-7.no, avslutter Rolf Marthinsen.

Bjørn Richard Johansen (venstre), redaktør og initiativtaker til etablering av Reitwagen.no. Her sammen med Herman Ronaas (høyre), District Manager i Harley-Davidson Nordic.

Tips og ideer
Tips til redaksjonelle saker kan sendes til Rolf W. Marthinsen på redaksjonen@mc24-7.no. Om du heller ønsker å ringe kan du nå oss på tlf. + 47 928 18 259

Følg oss også på Facebook og på Instagram

Reitwagen.no ønsker lykke til:
Teamet i Reitwagen.no ønsker lykke til videre og ser frem til å samarbeide godt. Vår holdning er at vi trenger flere som dekker godt MC-stoff i Norge. Det er med å vokse interessegruppens gjennomslag og bidrar til å få spredt godt informasjon til de mange 100-tusen som er interessert i motorsykkel i Norge og Norden.

Share via
Send this to a friend