VIA MC: Ny kursarrangør på Østlandet

Kenneth Nordahl-Pedersen
Det er vår og tid for rustløserkurs. En av tilbyderne av slike og andre sikkerhetsfremmende kurs er nyetablerte VIA MC.

VIA MC ble stiftet i januar 2024 og klubben har som formål å fremme et godt motorsykkelmiljø der kjøreglede og trafikksikkerhet settes i høysetet.

-For oss i VIA MC er det å tilby kurs en naturlig del av det å sette fokus på sikkerhet, sier leder May Liss Urang.

Under gjennomføring av kurs har hun med seg dyktige instruktører som tidligere har avholdt kurs i regi av NAF MC Oslo. VIA MC sitt rustløserkurs passer for alle som ønsker å friske opp kunnskapene fra forrige sesong og ønsker å videreutvikle sine ferdigheter som motorsyklist.

Formålet med kurset er å øke kjøregleden gjennom bedre kjøreteknikk og større trygghet på motorsykkelen. Kurset starter med en teoridel om hvordan vi forankrer oss på motorsykkelen, og hva dette har å si for kjøreopplevelsen og vår mulighet til å kjøre motorsykkelen på en mer effektiv og god måte.

Kjøregårdsøvelsene, som i utgangspunktet er basert på forankringen og blikkbruk, blir også gjennomgått. Kjøregårdsøvelsene innebærer også trening på brems, samt bruk av clutch og gass. I den påfølgende kjøretreningen på banen fokuserer vi på svingteknikk, samt at vi tar med oss de kjøretekniske momentene fra kjøregårdsøvelsene og bygger videre på disse. Et kurs varer i 4,5 time med innlagt pause.

Kursene gjennomføres på KNA Varnabanen i Østfold helgen 24. – 26. mai. For mere informasjon om kursene og påmelding se VIA MC sine hjemmesider: https://viamc.no/kurs/

Vil du vite mer om VIA MC, da finner du info her:

https://viamc.no/

https://www.facebook.com/viamcklubb

https://www.instagram.com/viamcklubb/

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend