Ny elektrisk by-scooter fra BMW; CE 04

Kenneth Nordahl-Pedersen
Med teknologi hentet fra sine elektriske biler, har BMW nå utviklet en helelektisk scooter for det som BMW selv kaller «urban mobility». Designet er fremtidsrettet og litt annerledes enn det vi er vant til. Rekkevidde på rundt 130 km gjør den godt egnet som pendlerverktøy og bysykkel.
Reitwagen.no sin reporter Kenneth Nordal Pedersen er en av de som gleder seg til å prøve den nye BMW CE 04 straks den kommer til Norge.

CE 04 er den endelige og produksjonsklare versjonen av konseptmodellen som ble vist allerede i 2017. Den ferdige og salgsklare modellen yter 31 kW (42 hk) og har en imponerende oppgitt akselerasjon på 2,6 sekunder fra 0 til 50 km/t. Det betyr først ut av lyskrysset. Toppfarten oppgis til 120 km/t. Dette er viktig med tanke på at deler av jobbpendlingen ofte foregår på motorveier inn og ut av byen.

Urban mobilitet.

Rask lading

Batteriets kapasitet er på 8,9kWh. Dette gir en rekkevidde på rundt 13 mil. Kan man klare seg med mindre, kommer den også i en versjon med mindre batteri og lavere effektuttak. Det er altså ikke tohjulingen man drar på langtur med, men det er heller ikke det bruksområdet den er laget for. CE 04 er for «urban mobilitet».

Lithium-ion batteriet kan lades som en el-bil, og kan bruke alle standard ladestasjoner – og selvsagt også vanlig stikkontakt. Velger man versjonen med hurtiglader (6,9 kW) lades sykkelen fra helt flatt batteri til 200% på 1 time og 40 min, eller 45 min fra 20% til 80%.

Lades som en el-bil.

Elektroniske hjelpemidler

Som på BMW’s ordinære motorsykler er CE 04 utstyrt med stabilitetsprogramvare som ABS, anti-spinn, og anti-skrens. Det er også tre kjøre-moduser; ECO, Rain og Road. I tillegg kan man velge å få med Dynamic for at det skal bli ekstra moro.

Instrumentpanelet er en riktig stor TFT-skjerm på hele 10,25 tommer. Denne har integrert kartnavigator, og enheten kan kobles til smart-telefonen din. Alt av lys på scooteren er selvsagt LED-teknologi.

Stor TFT-fargeskjerm gir deg all den informasjonen du trenger og litt til.

Dristig design

Designet er som nevnt dristig og futuristisk, og vi synes det er kult at BMW tør å presentere noe som skiller seg fra design-normen i dette segmentet. Om det er vellykket er en smakssak, og meningene vil nok variere som det alltid gjør når noe skiller seg ut fra normen. Et eksempel på at man designmessig går egne veier med CE 04 er de tette felgene.

De tette felgene er fremtredende med enkeltsving bak.

Tilbehørskatalogen inneholder selvsagt en rekke muligheter for å utstyre modellen til å bli slik du trenger eller ønsker at den skal være.

En hel del å velge i fra tilbehørskatalogen. Eksempelvis bagasjeløsninger.

 

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend