Speed MC eier Terje Bredal etablerer nytt selskap med fokus på MC Touring i Norge

Pumpel og Pilt
Opplev Norge på to hjul i sommer er oppfordringen fra Terje Bredal. Speed MC eier i Sandefjord og leder for Norsk MC-Forhandlerforening (NMCF) i Norge. Terje Bredal i MC Touring Norway satser på motorsykkelturisme, i første omgang Vestfold og Telemark, men satser også på organiserte turer i hele Sør-Norge, fra Trøndelag i nord til Lindesnes i sør.

Planen var å få utenlandske motorsykkelturister til Norge, men, i år grunnet Korona situasjonen, vil Terje vise frem Vestfold og Telemark til norske turister fra motorsykkelsetet.

Motorsykler, MC og turkjøring har alltid vært hobbyen og lidenskapen til Terje og han har lenge tenkt at dette er noe han også ønsket å tilby flere.

Denne logoen kommer vi til å bli mer kjent med fremover når MC Touring Norway starter opp med å tilby guider og turer. I første omgang i sør-Norge.

63-åringen har drevet Speed MC på Skolmar i over 13 år. I alle disse årene har hatt gått med en drøm om å gjøre motorsykkel og motorsykkelturer enda mer tilgjengelig for folk flest. Derfor vil han og kollegaene på Speed Motorcenter opprette selskapet MC Touring Norway som skal satse på motorsykkelturisme i Norge.

Terje Bredal i midten i samtale med Ole-Andreas Isdahl til venstre og Ralf Braun til høyre. Begge eksperter på å finne og dokumentere flotte kjøreruter på MC. Ralf Braun kan leies som MC-guide fra Straand Hotel hvor han jobber.

Tur i historisk landskap

– ­Jeg har lenge tenkt at å tilby guidede motorsykkelturer i Norge til utenlandske turister. Turer på motorsykkel er en fantastisk måte å vise frem vårt fabelaktige land på. Vi har fantastiske landeveier for motorsykkelkjøring, med historiske landemerker og idylliske plasser som perler på en snor, mener Terje Bredal.

På turene legger Bredal blant annet inn et besøk på mange av de vakre og historiske steder som vi har å by på.  Heddal stavkirke, Vemork, Rosendal, Hardanger, Suleskard og Lysebotn, Jotunheimen, Romsdalsalpene, via de mange fantastiske veier og steder over hele Sør-Norge.

– Gjennom samarbeid med De Historiske hotel & spisesteder og kan derfor tilby helt spesielle opplevelser både på og av sykkelsetet. Når vi er ferdig med dagens kjøring, som stort sett er etapper på 25-30 mil, kan vi finne roen, gjerne over en aperitiff, historiefortelling om det sted vi overnatting, får et utsøkt måltid lokalproduser og kortreist mat. Alt dette i historiske omgivelser med suverent vertskap, hyggelig kameratskap når vi sitter og snakker igjennom dagnes kjøretur og opplevelser, forteller Bredal.

Bedre tilbud for de som ønsker seg turopplevelser på MC er målet med den nye satsingen til Terje Bredal.

Byr på godt vær og gode opplevelser

– Alle våre turer baseres på og tar hensyn til vær og vind, samt kjøreferdigheter og sammensetningen av gruppen som er på tur. Vi fullfører planlagt dagstur uavhengig av kjøreforhold, men vi tar den veien som byr på de beste opplevelsene den gitte dagen, forteller Terje Bredal.

Friheten du har med en motorsykkel versus en bil er noe av det beste med å velge sykkel.

–Vi kommer jo frem nesten overalt med syklene våre, messer Bredal før han fortsetter;

–  I all hovedsak kjører vi på asfalt, men vi holder oss unna motorveier og hoved trafikkårer. Vi velger heller de mange idylliske landeveiene og stikkveiene som landet byr på.

Håper på utenlandske turister neste sommer

Neste sommer håper Bredal at han igjen kan invitere utenlandske turister med på tur.

– Ja, det håper jeg virkelig, og jeg må si jeg gleder meg til å ta imot folk fra hele verden for å vise frem det fantastiske landet vi bor i.

Terje Bredal her i farta med en gruppe turister som får god hjelp til å finne de beste kjørerutene.

Men i år blir det altså fokus på norske motorsykkelturister for Terje Bredal og MC Touring Norway.

– Det kommer til å bli knallbra, så nå håper jeg folk kjenner sin besøkelsestid og booker tur. Vi har begrenset med plasser på turene våre, så her er det bare å kline til, avslutter en entusiastisk Bredal.

Les mer på www.mctouringnorway.no

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend