Motorsykkelkonsept skaper også innovasjon for syklister i Norge: Hubriding.no ruller nå ut med sykkelruter

Bjørn Richard Johansen
Nyheter til sykkelfolket i Norge fra MC-bransjen. Norges første sykkelplattform rulles ut i Hubriding.no. Straand Hotel i Vrådal lanserer sitt MC-konsept for sykkel gjestene i 2021. Det 156 år gamle og historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for syklister og gjester med interesse for classic-car, MC og biler med fokus på opplevelseskjøring. Dermed bidrar MC-bransjen med innovasjon som også kan glede syklister.
Høsten ble brukt til ruteplanlegging og filmopptak med sykkel. Dermed er nye sykkelruter også lagt ut basert på MC-konseptet Hubriding.no

I 2020 utviklet Lars Arne og Katrine Straand som 5. generasjon drivere av Straand Hotel sammen med et knippe nøkkelpersoner i MC miljøet, HUBriding konseptet som tilbyr 13 herlige dagsturer for motorsyklister med hotellet som base. Konseptet som promoteres på nettsiden www.HUBrining.no ble svært populært og skapte en helt ny sosial arena for motorsyklistene med kjøreglede og flotte naturopplevelser i Telemark som hovedingredienser.

 

HUB-riding ble lansert på Straand Hotel i juni. Det nydelige landskapet i Fjell-Telemark med Nisser i bakgrunnen. Fra venstre Anne-Hege Svartdal, daglig leder, Visit Telemark, Elisabeth Lid, næringssjef Kviteseid Kommune, Ole-Andreas Isdahl, kartoppkjører, MC Avisas Team BikerDudes, Bjørn Nordskog, ordfører Kviteseid Kommune, Bjørn Richard Johansen, styremedlem i Straand Hotel og MC-entusiast, Lars Arne Straand, adm. direktør og 5. generasjon vertskap, Straand Hotel. Helt til høyre Katrine Straand som driver det Historiske hotellet sammen med Lars Arne.

– Nå har hotellet ferdigstilt fase 2 av prosjektet og tilbyr nå HUB riding for sykelister.  Konseptet omfatter 10 sykkelruter i fantastisk Telemarksterreng med kjørelen

Perfekte omgivelser for offroad syklig er det også i området rundt Vrådal.

gde fra 45 til 220 km og opp til 2300 høydemeter, forteller Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

– Konseptet legger til rette for alle typer sykelister enten de er turister, mosjonister eller profesjonelle utøvere. Hotellet legger svært godt til rette for sykelistene med gode vedlikehold og parkeringsmuligheter for syklene og menyer som er tilpasset alle kategorier, sier Katrine Straand som er hotellsjef på Straand Hotel. Hun flyttet i fjor sammen med Lars Arne til Vrådal for å ta over det 156 år gamle hotellet som femte generasjon.

Eksempel på rute og kart som nå er lagt ut.

Gjennom Hubriding.no konseptet har de skapt rekordomsetning for hotellet i en strategi som bygger på den gamle skysstasjons opprinnelse. Fokus på de flotte svingete veien i området rundt Straand Hotel i alle retninger.

Med base på Straand Hotel slipper du opp- og nedpakking, kjedelige transportetapper og du kan fortsatt oppleve nye sykkelruter hver eneste dag i minst en hel uke. Du kan hver eneste dag returnere til hotellets takterrasse for å nyte sosialt samvær, møte andre syklister, god mat og drikke i et inspirerende miljø fult av likesinnede. Her kan du hvile og gjøre deg klar til nye og spennende opplevelser, det er også fult mulig å gjøre noe helt annet enn å sykle en dag. Vi har en flott veteranbåt som går slusecruise på Nisser og en deilig uteservering ved vannet hvor man kan slappe av om man ønsker å legge inn en hviledag, forteller Katrine Straand.

Høydemeter er viktig informasjon for syklister som ikke har motor og kubikk til hjelp.

– Det har vært en fantastisk reise og utvikling av konseptet i samarbeid med Team BikerDudes og Pedal People som har stått for den kjørefaglige og praktiske utviklingen av konseptet. Våre samarbeidspartnere har god og lang erfaring fra å arrangere spennende sykkelreiser i Europa og de vet hva som er viktig for denne målgruppen både før, under og etter turen, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotel.

Rutene presenteres på HUBriding.no med en beskrivelse og kart i et nytt amerikansk format (Ride With GPS) som kan lastes ned på egen GPS eller telefon. Konseptet viser kartet, høydeprofiler samt hvor sykelisten befinner seg i ruten.

I løpet av 2021 sesongen vil det også bli utviklet ruter for terrengsykling i den nydelige naturen i Telemark. Hotellet prioriterer tilrettelegging for turister, enkeltutøvere eller klubber og lag som ønsker tilrettelegging for trening eller opplevelser.

Perfekte veier for sykkel, motorsykkel og classis cars! Her fra foto og filmopptak i høst.

Håndplukkede ruter
– Samtlige ruter er testkjørt av Pedal People og Team BikerDudes som har stått for den faglige utviklingen av konseptet. Hotellet ligger i rutenettets origo punkt hvilket gjør beredskapsarbeidet lettere om noen skulle trenge bistand, sier Lars Arne Straand. I og med at hotellet ligger midt i rutenettet vil vi kunne komme alle raskt til unnsetning tilføyer han, vi har en egen spesialbygd tilhenger for sykkeltransport.

Hovedhuset har vært i bruk siden 1864.

Fakta boks om Straand-Hotel
Straand Hotel er et fullservice hotell med 125 rom som Straand familien har drevet siden 1864. Flott kulturlandskap egnet for gode kjøreopplevelser, et godt kjøkken, svømmebasseng, terrasse, kurs- og konferanseavdeling, beach club med lekeplass og utleie av sykler, padlebrett, båter og kanoer. Flotte vandremuligheter, golfbane, veteranbåten M/S Fram og gode skimuligheter om vinteren. Medlem av De Historiske hotel og spisesteder. I Straand gruppen inngår også Vrådal Booking som formidler hytter og leiligheter i vakre Vrådal. Hubriding.no er et digitalt reiselivskonsept utviklet av Straand Hotel med fokus på motorsykkel/MC, sykkel og flotte biler. Gjennom digitale kart og servicetilbud tilbyr man oversikt og digitale kartruter som bidrar til at besøkende kan bo på samme beliggenhet over flere dager. De Historiske Hotel og Restauranter med over 90 hotel og spisesteder i Norge jobber nå med å implementere Hubriding.no som standard på en rekke reiselivsdestinasjoner i Norge. Dette arbeidet koordineres av Straand Hotel i Vrådal gjennom www.hubriding.no

Direkte link: https://hubriding.no/sykkel/

Share via
Send this to a friend