Går mot et nytt godt snøscooterår i 2023, skriver Reitwagen.no

Erlend Lønnum
Vi er godt i gang med snøscootersesongen 2023. Mange steder i landet er det mye snø og det lover godt for årets sesong. Vi ser litt tilbake på fjoråret når vi nå er godt i gang med 2023 sesongen!

Registreringene for 2022/23 sesongen startet 1. juli 2022 og det var frem til årsskiftet 31. desember 2022 solgt hele 1.521 nye snøscootere mot 1.111 samme periode i 2021.

Det gir en økning på 36,9 prosent. BRP er størst med sine to merker Lynx og Ski-Doo. Logisk nok registreres de aller fleste snøscooterne for perioden i desember. Desember 2021 ble knallsterkt med hele 793 registrerte salg, opp fra 649 samme periode i 2020 med nye snøscootere på skilt i Norge.

Rune Norby leder Snøscooterimportørenes Forening, SIF.

Fin utvikling
– Vi ser at våre snøscootere med 4- takts motor blir stadig mer populære i Norge, sier Rune Norby som er leder i Snøscooterimportørenes Forening, SIF. Foreningen omfatter Yamaha og BRP i Norge. Selv jobber Rune Norby til daglig i BRP som ansvarlig for Lynx og 3-hjuls motorsykkel, 3WV, i BRP i Sør-Norge.

– Mange av de seneste solgte modellene er tur og arbeidsscootere med to seter med mulighet for å trekke slede og pulk, forteller Rune Norby til Reitwagen.no.

Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR.

Flere gode snøscooterløyper
– Det kommer flere og flere snøscooterløyper i Norge. Målet er å få bygget et løypenett som henger mer sammen takket være flinke klubber og lokale pådrivere, sier Erik Kirkvold i Snøscooterklubbenes Fellesråd, SKFR, til Reitwagen.no.

– Snøscooterløypene var i 2022 et yndet sted for rekreasjon. Her var det mange flotte turøyeblikk, sier en engasjert Eirik Kirkvold i SKFR. Flere stedet kunne man se at løypene også ble benyttet av skigåere og vanlige fotgjengere i tillegg til snøscootere.

Rune Norby tror på et godt snøscooter år i 2023.

Lover godt for 2023
Rune Norby i Snøscooterimportørenes Forening er fornøyd med sesongen og peker på gode utsikter fremover.

– Vi fikk levert godt med produkter i 2022 og håper på et godt år for BRP og Yamaha i Norge, sier Rune Norby i Snøscooterimportørenes Forening.
– Det satset mye på produktutvikling og nå er det heldigvis igjen mulig å få produkter etter Covid-19 perioden. Om vi ser til BRP har utviklingen nå gått mer i retning av universelle scootere med et bredt bruksområde som fungerer på løype, tur og arbeid. Våre modeller med 600 og 900 ACE motor går stille og pent. De er populære, avslutter Norby.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend