FAAB.MC fra Time i Rogaland satser på å utvikle og selge feminine kjøreklær til damer. Lanseres i mars men du kan følge de på Facebook og Instagram

Bjørn Richard Johansen
De tok lappen på førerkortet A og oppdaget så at det nærmest ikke fantes klær tilpasset kvinner. Det ga FAAB.MC en ide som de nå jobber med å lansere i markedet. Klær og utstyr for damer på MC.
Sofie Elise Høyland (til venstre) og May Karin Hansen Braut.

Historien bak FAAB.MC
Vi tenkte det var høyaktuelt å fortelle at vi er i gang med å etablere oss som virksomhet i forbindelse med Motorsykkelens Uke. Onsdagen er det fokus på MC og næringsutvikling og samspillet med andre sektorer.
– Bakgrunnen for etableringen var at vi begge fikk førerkortet. Når vi hadde fått lappen på mc gikk vi ut og skulle kjøpe skikkelige kjøreklær. Vi lette både i butikkene og på nett, sier styreleder Elise Sofie Høyland i FAAB.MC til Reitwagen.no. Vi fant litt her og litt der som vi syntes var kult, men det var lite utvalg og vanskelig og treffe på størrelsen.

– Når det kom til klær som hadde god fasong til vår feminine form synes vi det var dårlig utvalg, sier May Karin Hansen som er medgründer og nestleder i styret for FAAB.MC. Vi drøftet litt hva vi likte og hvordan vi ville ha det. Vi fant ut at vi likte mye av de samme tingene og at det var det samme vi savnet. Det var da første tanke på egen butikk kom på banen. Etter en tenkeperiode ville vi satse på å fremme aktører som allerede var på markedet.

FAAB.MC er nå registrert og formålet er import og salg av kjøreklær til dame. Adressen er Time i Rogaland.

Venninner på tur.

Planen er å etablere en god nettbutikk
– Vi ønsker å samle gode, sikre og feminine kjøreklær til dame på en plass, sier Elise Sofie Høyland. Å fremme en nisje, et miljø for damer på sykkel enten man kjører selv eller sitter på. Du skal kunne gå inn på vår nettside å bli inspirert, trigget og engasjert, samt enkelt finne alt av klær du trenger på en side. Høyland sier engasjert: Du skal kunne finne råe klær i god kvalitet som er sikre å kjøre med.

– Det første året blir fokuset å komme ut på markedet, bygge opp nettbutikken og promotere oss. Vi vil bygge opp bedriften gradvis med både varelager, nettverk sosiale medier. Vi har planer om være til stede på messer og mc-treff, her har vi allerede i gang flere prosjekt, forteller May Karin Hansen.

Fargerikt på en flott soldag.

Butikkerfaring kommer godt med
– Vi har begge jobbet i butikk og er lidenskapelig opptatt av god service. Det er vanskelig med størrelser i dagens motorsykkelklær for kvinner, understreker Hansen.

Noen merker er bedre med dette (Regular, petite og tall) og godt tilpasset feminine former. En av disse er MotoGirl, som er laget for og av damer, forteller Elise Sofie Høyland.

Sofie Elise Høyland. ved et av Jærens klassiske kjennetegn.

– Disse klærne er behagelig å gå med, sikre og har fint snitt som passer oss damer. Shima er og et merke som har satset på kvinnelige kjøreklær og har gode løsninger på å tilpasse hver enkel person. Begge disse fokuserer på sikkerhet og passform og er merker vi skal selge i vår butikk. Vi håper å selge flere merker etter hvert, understreker Høyland på telefon til Reitwagen.no fra basen i Time i Rogaland.

Flotte omgivelser i Rogaland.

Elise Sofie & May Karin
– Vi er to venninner som har funnet hverandre gjennom gleden av å kjøre motorsykkel. Vi har begge gått med en drøm om å starte noe eget, der vi kan få utfolde oss kreativt og jobbe med en lidenskap. Vi er forelsket i følelsen vi får når vi kjører motorsykkel, derav navnet FAAB. Som står for “Free as a bird”, avslutter May Karin Hansen. Nettstedet våres er ikke lansert enda, vi kickstarter i begynnelsen av mars. All informasjon kommer på sosiale medier.

Avkobling er viktig for å sikre god konsentrasjon når man er på tur.

– Et veldig godt initativ hvor det er et stort marked. Det vet vi i WIMA, sier president Eli Johanne Stene i en kommentar til Reitwagen.no. Vi i WIMA ønsker Elise Sofie Høyland og May Karin Hansen lykke til med satsingen. WIMA er den største foreningen for damer med interesse for MC i Norge og internasjonalt.

Eli Johanne Stene er president i WIMA. Ønsker lykke til og vet det er et stort behov i markedet for FAAB.MC sine produkter.

For mer informasjon:
Facebook: FAAB.MC
Instagram: faab.mc.as

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend