Enorm snøscooter og ATV-etterspørsel i Trøndelag, skriver Trønder-Avisa. - Mer enn 100 enheter solgte fra 1. januar, forteller Jo Ståle Hjelde hos Hjelde Maskinservice i Snåsa til Reitwagen.no

Bjørn Richard Johansen
Trønderavisa, som er en av Trøndelag-fylkes viktigste aviser, har i dag et flott oppsalg på forsiden og over to sider inne i avisen om hvor populært det er å kjøpe snøscooter i fylket. De trekker frem Hjelde Maskinservice i Snåsa som har problemer med å skaffe nok snøscootere til å dekke etterspørselen.
Navn på ansatte: Fra venstre Lasse Øien, Jim Tomasli, Stig Granamo, Ole Bjørn Ryggvold. Foran: Scooteren verksmester Pål Ivar Hjelde og sittende på scooteren daglig leder Jo Ståle Hjellde.

Pandemi gjør at folk vil investere i snøscooter og ATV
Pandemi og mye snø sent i sesongen bidrar til travle dager både i butikken og på verkstedet, hos Hjelde Maskinservice, skriver Trønderavisa.

Einar Grindvold er distriktssjef salg i BRP i Norge og gir stor ros til Hjelde Maskinservice AS. Butikken er virkelig populær blant kundene.

– Det er veldig hyggelig at Hjelde Maskinservice AS gjør det så bra. De var den første butikken i Norge som er bygget etter den nye BRP standarden med hensyn til effektivt salg og service av snøscooter og ATV. Dermed er det ekstra hyggelig for kunden i butikken, samt at det er trivelige omgivelser for de som jobber i virksomheten, sier Einar Grindvold som er distriktssjef salg i BRP i Norge. Han er også styreleder for Snøscooterimportørenes forening. Foreningen organiserer alle snøscooterimportører i Norge.

God beliggenhet, flott butikk og god parkering.- Det var utrolig hyggelig å få så flotte oppslag i lokalavisen, forteller Jo Ståle Hjelde i en kommentar til Reitwagen.no. Vi jobber hver dag for å skape fornøyde kunder, og med denne artikkelen blir det nok enda flere forespørsler fra kunder om vi kan hjelpe dem med å finne en egnet, snøscooter og ATV nå i de kommende ukene, sier Jo Ståle Hjerde (56) til Reitwagen.no.

Jo Ståle Hjerde med caps her. Han er daglig leder i Hjelde Maskinservice som selger snøscootere, vannscootere og ATV fra butikken i Snåsa sentrum

Han er daglig leder i Hjelde Maskinservice som selger snøscootere, vannscootere og ATV fra butikken i Snåsa sentrum.

Flott utstilling av snøscootere.

– Siden 1. januar har vi solgt over 50 nye snøscootere, forteller Jo Ståle Hjelde. Selskapet er Midt-Norges største BRP forhandler med BRP, Can-Am, Ski-doo, Lynx, Sea-doo, North Grade og BK Hengeren som fokus.

– Snøscooterne fyker ut før de har rukket å komme inn. Vi har problemer med å få tak i nok, sier Hjelde til Trønderavisa.

Erik Kirkvold er styreleder for Snøscooterforeningenes Fellesråd

– Det er også vår erfaring flere steder i landet, sier Erik Kirkvold til Reitwagen.no. Spesielt populært er det selvsagt der vi har hatt klubber og kommuner som utviklet gode snøscooterløyper. Kirkvold er styreleder for Snøscooterforeningenes Fellesråd med snøscooterklubber og foreninger over hele landet som medlem. Foreningen teller 43 lokale snøscooterklubber fra Agder i Sør, til Troms og Finnmark i nord. Snøscooterklubbenes Fellesråd har som formål å være et kontaktnett og en informasjonskanal for snøscooterklubber som driver med turkjøring.

Fristelse på sort bunn.

Røde lapper med «Solgt»
Inne hos Hjelde Maskinservice i Snåsa står det snøskutere på rekke og rad. Foran utstillingsvinduet står det seks blanke snøskutere, men fire av dem har en rød lapp festet til vindskjermen. Der står det «solgt», skriver Trønderavisa.

Hjelde forteller til Trønderavisa at det har vært travelt siden jul i Snåsavirksomheten. Bedriften har vært nødt til å permittere to personer som er ansatt i den delen som utfører oppdrag som maskinentreprenør, men i den øvrige driften har overtid vært nødvendig for å få det hele til å gå rundt.

ATVer selger også godt.

– Det har vært ekstremt mye nå. Da vi kom på jobb sist mandag var det sikkert femten hengere som sto utenfor og ventet på at vi skulle åpne, forteller daglig leder Jo Ståle Hjelde til Trønderavisa.

Forretningsvirksomheten Hjelde Maskinservice startet i 1977. Da drev Per Gunnar Hjelde med salg og service av motorsager, men i dag har aksjeselskapet vokst til å bli én av Norges største forhandlere av ATV og snøscooter. Selskapet er Midt-Norges største BRP forhandler med BRP, Can-Am, Ski-doo, Lynx, Sea-doo, North Grade og BK Hengeren som fokus. Kunder kommer fra hele fylket, og også fra utenfor fylkesgrensene.

Fristelse for alle som liker snøscooter.

– Mer og mer vanskelig
At det nå er så travelt mener Hjelde er en kombinasjon av at det var lite snø før jul, mye snø nå og at mange ser at de har tid og penger å legge på et nytt kjøretøy til fritidsbruk. – På mange måter en Corona-effekt, forteller Jo Ståle Hjelde til Reitwagen.no når vi ringer han i dag som følge av den flotte artikkelen i Trønderavisa.

– Vi merker at folk vil bruke fjellet og de løypene som kommunene har satt i stand, sier Hjelde og nikker tilfreds.

I et normalår er det mange som kjøper snøscootere før jul, men i år har dette salget blitt forskjøvet til nyåret. Selv om Hjelde Maskinservice forventer å ha solgt over 60 snøscootere innen utgangen av februar, kommer det totale antallet havne under det de vanligvis selger på en sesong.

Flott oppslag i Trønderavisa. Faksimile/bilde av forsiden.

– Vi bruker å selge 150 nye snøscootere for vinteren, men i år får vi ikke så mange. Det blir nok rundt 120, forteller Jo Ståle Hjelde til Trønderavisa. Produksjonskapasiteten på fabrikkene er dermed omfattet av COVID-19 konsekvenser.

– Vi strekker oss så langt vi kan og det går ennå å få levert en snøscooter til neste helg, men det blir mer og mer vanskelig. Det er produsentene som har problemer med å få deler på grunn av pandemien, forklarer Hjelde.

Han forklarer at omsetningen sank i 2020 sammenlignet med året før, ikke fordi interessen er lavere, men fordi fabrikker har vært stengt. Dermed får de ikke tak i nok kjøretøy. Ventelisten er særlig lang på Can Am ATV-er, sier Jo Ståle Hjelde til Trønderavisa.

Flott oppslag i Trønderavisa. Faksimile/bilde av dobbeltside oppslag i dag.

Jobb i egen bygd
Trønderavisa har også snakket med de som jobber i verkstedet. På verkstedet, vegg-i-vegg med butikken, jobber det nemlig fire menn på høygir. Jim Tomasli (46), Ole Bjørn Rygvold (25), Stig Granamo (40) og Lasse Øyen Sævik (29) er de som monterer, programmerer og reparerer scootere, ATV-er og alt tilhørende utstyr i Snåsa.

Verksmester Pål Ivar Hjelde (54) er den som styrer arbeidet i verkstedet.

– Det er egentlig ikke så mye travlere enn tidligere, men vi har gått fra å være tre til fire mekanikere og det er fortsatt like styggtravelt, sier Jim Tomasli (46) til Trønderavisa. Han er den av kollegene som har jobbet lengst hos Hjelde Maskinservice. Det nærmer seg hans tjuende år i verkstedet i Snåsa.

– Jeg vil berømme Trønderavisa for å løfte frem fokus på verkstedet også, sier Jo Ståle Hjerde til Reitwagen.no nå i ettermiddag. De gjør en kjempeinnsats for våre kunder. Uten at det mekaniske fungerer, ja da er det lite glede med det utstyret vi selger her, forteller Hjerde.

Alle fire er fornøyde med å ha jobb i egen bygd i en tid hvor mange er nødt til å enten pendle eller flytte til et større sted for å finne arbeid, for ikke å snakke om alle de som nå står uten jobb som følge av pandemien.

At de nå ser seg nødt til å jobbe overtid for å bli ferdige slik at kunden skal få snøscooteren til helga, synes ikke Tomasli er noe problem.

– Vi får jobbe så mye vi vil, og det er jo et luksusproblem i denne tida, sier mekanikeren Jim Tomasli til Trønderavisa.

De som tror at det vil roe seg for mekanikerne i Snåsa når snøen forsvinner, er nødt til å tro om igjen.

– Da kommer de og vil ha vannscootere og firhjulinger. Når man tror det skal bli roligere skifter bare sesongen fokus. Det er litt få timer i døgnet noen ganger, forteller Tomasli til Trønderavisa.


– Fargen er fin!
Trønderavisa har også møtt noen kunder.
Trond Kjelbotn (51) fra Vemundvik like nord for Namsos har kommet for å kjøpe en brukt snøscooter som Jo Ståle Hjelde har stående. Så langt i år har Hjelde Maskinservice solgt mellom 30 og 40 brukte snøskutere i tillegg til de over 50 nye de også har solgt.

Den nye eieren ser blidt ned på sin nye snøscooter. Den er knallblå, men det skremmer ikke Trond Kjelbotn (51).

– Det ble et raskt bytte for jeg har kjørt sund skuteren jeg har, så jeg måtte ha en ny nå. Denne er det fjellstyret i Snåsa som har hatt og den er som ny. Det er ikke en stripe på den og fargen er fin! sier kunden Trond Kjelbotn til Trønderavisa.

Han forteller at han har vært heldig, han vet at det er ikke er lett å få tak i en snøscooter i disse dager og i alle fall ikke så raskt som han ville ha den. Det er en grunn til at denne snøscooteren ikke har forsvunnet fra markedet like fort som de andre.

– Den koster over 100.000 kroner og den har ligget ute en stund. Når den blir så dyr er det mange som tenker at man like gjerne kan kjøpe ny, forklarer 51-åringen som ikke er mindre fornøyd med kjøpet av den grunn.

– Nå skal jeg få den på hengeren i full fart og ta den med meg hjem, sier han til slutt til Trønderavisa.


Fakta om Hjelde Maskinservice AS

■ Selskapet er Midt-Norges største BRP forhandler med BRP, Can-Am, Ski-doo, Lynx, Sea-doo, North Grade og BK Hengeren som fokus.
■ Aksjeselskap stiftet i 1983, men bedriften har røtter tilbake til 1966.
■ 20 ansatte med lokaler i Snåsa sentrum.
■ Omsetningen i 2019 var på 56 millioner kroner.
■ Driftsresultatet før skatt var i 2019 på nærmere 2,5 millioner kroner.
■ Bedriften drives av tre brødre; daglig leder Jo Ståle Hjelde (56), verksmester Pål Ivar Hjelde (54) og anleggsleder Arnstein Hjelde (59).
■ Styreleder og største aksjonær er Per Gunnar Hjelde (79) som også startet bedriften.

KILDE: HJELDE MASKINSERVICE, PROFF.NO og Trønderavisa

Share via
Send this to a friend