Den grønne bølgen når motorsykkelmarkedet. Erling Sande AS venter stor vekst i salget av El-motorsykler i 2021: Estimerer et salg på mer enn 300 elektriske motorsykler neste år

Bjørn Richard Johansen
Erling Sande AS er hele tiden på jakt etter nye spennende, miljøvennlige og innovative produkter til glede for det norske folk. Sånn har det vært siden selskapet ble etabler i 1932. Erling Sande AS har siden 2019 hatt ansvaret for to av de mest anerkjente merkene innen elektrisk motorsykkel – ZERO MOTORCYCLES og NIU scooters i Norge.
– Vi har stor tro på elektrisk motorsykkelmarkedet i 2021, sier Morten Gjestad, salgs- og produktsjef 2 hjuls avdelingen hos Erling Sande AS.

I alt omsatte Erling Sande AS, som ligger rett ved E18 etter at man har passert Drammen på vei mot Vestfold, for 421 millioner kroner i 2019 og hadde et driftsresultat på 33 millioner kroner. Det kommer fra import og distribusjon av ATV, snøscooter, båt, påhengsmotor samt motorsykkel, scooter, elektriske motorsykler og sykler.

Zero motorsykkel. Foto Zero Motorcycles

Zero Motorcycles
– Den amerikanske produsenten ZERO MOTORCYCLES er ledende innen motorsykkel med elektrisk drift. Produksjon skjer i teknologiens høyborg, anerkjente Silicon Valley i California i USA. Kvalitet står i fokus, forteller Morten Gjestad. Han er salgs- og produktsjef 2 hjuls avdelingen hos Erling Sande AS.

Eksempler som står på trappene er NIU RQIG og TQIGT.

NIU scooters
– NIU scooters er Europas mest solgte elektriske scooter. Produksjonen er i Kina med fokus på kvalitet og sikkerhet som forventes i nordiske land, forteller Morten Gjestad. Alle scooterne er oppbygd med kvalitetskomponenter fra Bosch og Panasonic. Tilgjengelighet av både motorsykler, scootere, deler og forhandlere vil styrkes betraktelig i årene som kommer. Det er nå allerede 20 butikker i Norge som selger våre elektriske 2 hjulinger.

Eksempler som står på trappene er NIU RQIG og TQIGT.

Bærekraftig utvikling
– Bærekraftig utvikling og felles innsats for miljøet er viktige elementer i fremtiden. Miljø, innovasjon og kvalitet er nøkkelord hos både ZERO MOTORCYCLES og NIU scooters, understreker Morten Gjestad.

Bybildet i London har dette skiltet.

– Som en ekte mc entusiast vil jeg si at opplevelsen ved å kjøre en elektrisk motorsykkel er fantastisk. Nye elementer ved motorsykkelkjøring oppdages. Nøkkelord kan være rå kjøreopplevelse kombinert med komfort og stillhet som å fly et seilfly. Vi gleder oss til å vise mer av disse produktene i tiden som kommer. Zero emission, Zero noice, 100% fun!!

Zero motorsykkel. Foto Zero Motorcycles

– Erling Sande AS er godt i gang med et «Greenline konsept» som vil styrke vår posisjon i markedet i årene som kommer. Som en miljøfokusert bedrift tar vi store steg i riktig retning med å lansere våre merker innen elektrisk mobilitet, mener Gjestad. Vi ser et stort potensial for elektriske produkter i fremtiden. Uten å røpe for mye kan jeg si at vi jobber med elektriske og miljøvennlige produkter innen alle våre varesortimenter.

Oversiktsbilde av London sentrum med inndelte utslippssoner.

150 nye kunder på el-sykkel i 2020
Hittil i 2020 har Erling Sande gledet ca. 150 nye kunder med disse elektriske motorsyklene. Selv om vi kun forventer en dobling av salget i 2021 ser vi stort potensial i det norske markedet de kommende årene. Og så vet vi også at konkurrentene våre rigger seg for vekst innen el-motorsykkel.

Her er trendene Erling Sande AS ser:
Her er noen punkter som gjør at Erling Sande AS har stor tro på elektrisk mobilitet i fremtiden:

  • Det blir strengere krav til utslipp i form av EU godkjenninger. Det blir vanskelig for de minste kjøretøygruppene og klare disse kravene.
  • Det innføres ULEZ i større byer i Europa. Dette vil også komme i Norge. «Ultra Low Emission Zone»
  • Vår yngste kundegruppe er miljøbevisste. Vi må tilby denne kundegruppen de beste produktene som finnes.
  • Kostnadsbesparelsen ved bruk er stor. For eksempel 2 kr for full tank på el-scooter mot 90kr på bensinscooter. Sevicekostnader er nærmest fraværende.
  • Fantastiske kjøreopplevelser.

– Produktutviklingen er meget spennende, og Erling Sande vil kunne tilby mange nye produkter/kjøretøy innen elektrisk mobilitet de nærmeste årene. Eksempler som står på trappene er NIU RQIG og TQIGT. Ambisjonen og målet er derfor å selge 300 elektriske motorsykler neste år, avslutter Morten Gjestad.


Mer informasjon:
Erling Sande kan for 2021 sesongen tilby elektriske scootere og motorsykler i prissegmentet 20.000 – 230.000.-

Mer om produktutvalget finnes på www.erling-sande.no

Share via
Send this to a friend