BRP med nye modeller og spennende oppdateringer i sitt 2024 program

Erlend Lønnum
I slutten av februar lanserte BRP sitt modellprogram for 2024. Det inneholder nye modeller og oppdateringer på eksisterende modellserie. Her er det bare å glede seg!

BRP ønsker med sin serie av Ski-Doo og Lynx snøscootere, å fortsette å tilby det mest komplette modellutvalget av snøscootere for 2024. Det finnes et kjøretøy for alle og til enhver stil – fra entusiaster, til uformelle vintereventyrere og til hele familien.

Tor Isaksen er sjef for BRP i Norge.

Hele BRP verden var samlet i Texas
– Her er det mange spennende nyheter for alle, sier Tor Isaksen, BRP sjefen selger mer enn 6.000 snøscootere, vannscootere og ATV-er årlig i Norge. Han er nylig tilbake fra Texas hvor BRP forhandlere fra hele verden har vært samlet.

Nå kommer også nye el-modeller
Dette året kommer også de første elektriske modellene til “Uncharted Society” som er BRPs globale nettverk av sertifiserte tilbydere for «power sport» opplevelser.

Men bautaene består
Ski-Doo MXZ X-RS har lenge vært en bauta blant ledscootere. Og med den nye løypeversjonen av Rotax 850 E-TEC Turbo R med industriens første vanninjeksjonssystem blir denne motoren den kraftigste 2-taktsmotoren som er tilgjengelig.

– Den ekstra kraften utfordret ingeniørene til å ytterligere forsterke andre komponenter på snøscooteren, sier Tor Isaksen. MXZ X-RS som tåler mange mil med store støt og tøffe leder. Ski-Doo utvider også den femte generasjonen av REV-plattformen til flere modeller, inkludert mange med 4-takts kraft.

Figur 1 Ski-Doo MXZ

REV Gen 5
Med introduksjonen av 4-motorer i REV Gen 5, er MXZ og Renegade tilbake som ledende snøscootere i den større Ski-Doo-serien.

– 2024 Backcountry-modellene ser også noen store endringer med overgangen til REV Gen5 og vil tilby et mer atletisk utseende, løypepresisjon og rettlinjede sporingsforbedringer, bedre balanse mellom kontroll og morofaktor, forteller Tor Isaksen til Reitwagen.no.

Figur 2 Backcountry 2024

Endelig får dypsnøpublikummet en omkonstruert Freeride-modell der lekne førere, klare for en utfordring vil få sine ønsker oppfylt. Scooteren er ekstremt håndterlig, og setter en ny standard for manøvrerbarhet i dyp snø og krevende terreng.

Figur 3 Freeride 2024


Satser på rekruttering av unge

– Ski-Doo er også glad for å fortsette å tilby MXZ 120 og 200, sammen med MXZ- og Summit Neomodellene som gjør det lettere for alle og enhver å få med seg moroa ved å kjøre snøscooter, sier Tor Isaksen.

Dette er mindre, rimeligere snøscootere med fokus på å være den første følgesvennen i vinterkledd landskap. Med start på 120 CC kan scooterne brukes av barn helt ned i 4 års alder, under organiserte forhold på lukket bane.

For mer informasjon om 2024 Ski-doo

 

Lynx utvider Radien2 plattformen og legger til RE* pakke til sin bestselger.
Raiden 2 plattformen til Lynx, er snøscooterne som er laget i crossover segmentet.
– De skal prestere på og utenfor led. Segmentet er populært da de utfører mange oppgaver på en utmerket måte takket være sin store anvendelighet, forteller en engasjert Tor Isaksen. Tur, lek, familie og arbeid. Det er i tillegg mulig med RE pakke – en reel topputstyrt snøscooter med alt du kan ønske deg av utstyr og et herlig, friskt design.

Figur 4 Lynx Rave 2024

Nytt design
Lynx Radien2-plattformen, med sitt nye design, på Rave-, Xterrain- og 49 Ranger-modellene er rettet perfekt mot den aktive kjørestilen som Lynx er kjent for. Den gir en jevnere tur med mindre vibrasjoner og lar føreren bevege seg fritt for å kontrollere balansen på snøscooteren – tilpasset kravene til varierende terreng. For å feire 15-årsjubileet til Commander-modellen introduserer Lynx også Commander RE-pakken som inneholder 180 HK Rotax 900 ACE Turbo R-motoren, den legendariske RE-pakken med høyytelsesdempere og den fornyede EasyRide+ bakfjæringen som gir forbedret komfort og dypsnøytelse.

– Hos Lynx bygger vi snøscootere for førere som er like tøffe som snøscooterene våre, og driver samfunnet vårt til å finne nye grenser i turen og bryte gjennom dem, sier Jérémi Doyon-Roch som er global markedsdirektør i BRP. Våre nye 2024-modeller er ikke annerledes. Utvidelsen av Radien2-plattformen, Commander RE- pakken og de nye Page 3 teknologiene vi introduserer gjør snøscooterene våre til de beste snøscooteren for å overvinne hva enn vinteren kaster på oss.

 Elektriske snøscootere fra BRP

For første gang i 2024 introduserer både Ski-Doo og Lynx nye elektriske snøscootere: henholdsvis Grand Touring Electric-modellen og Adventure* Electric-modellen.

Utslippsfritt vintereventyr
Begge modellene muliggjør et utslippsfritt vintereventyr og tilbyr en unik tur som inviterer for nybegynnere til å oppleve snøscooterens verden. Drevet av proprietær Rotax E-Power-teknologi, er disse snøscooterne designet og spesialbygd eksklusivt for Uncharted Society opplevelses og turoperatører med funksjoner, kraft og rekkevidde optimalisert for guidede snøscooterturer opp til 50 km.

Opplevelseskonsept
Uncharted Society er et opplevelseskonsept fra BRP med organiserte og autoriserte tilbydere av Power Sport opplevelser med BRP produkter rundt om i verden. Disse vil motta de elektriske snøscooterne først, før videre utrulling på markedet. Innen 2026, ønsker BRP å ha et elektrisk tilbud i alle sine produktlinjer.

Kort om BRP
BRP ble grunnlagt i 1942 av Joseph-Armand Bombardier. Han bodde i Valcourt øst for Quebec som fortsatt er hovedbasen for BRPs globale virksomhet. Snøscooterproduksjonen har hovedbase i Sherbrooke, ca 1 time fra Montreal. De er ledende i Norge og i verden innenfor snøscootere med Ski-Doo og Lynx, vannscootere med Sea-Doo, ATV/UTV med Can-am i porteføljen. Samt en lang rekke andre tilbehørsprodukter som klær og utstyr. I dag er selskapet notert både på NASDAQ børsen i USA og Toronto Børsen i Kanada.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend