"Straand Bilfinale" blir høstmønstring for bilentusiaster til helgen i Vrådal.

Erlend Lønnum
MC-segmentet kjenner godt til Hubriding.no. Nå inviteres bilklubber til å oppleve det samme gjennom “Straand Bilfinale”. Bilentusiaster inviteres til treff for å se biler, høre foredrag og prøve Hubriding.no. Målet er å være en møtearena for klubber, forhandlere, bilentusiaster og hverdagsbilister! Videre retter vi fokus rundt det viktige arbeidet med å nå Nullvisjonen, sier arrangørene.
Hubriding.no har også kjøreruter tilpasset for bil.

Nullvisjon
– Vi inviterer veteranbiler, nye biler, sportsbiler, street cars, leverandører av rekvisita og deler og alle bilentusiaster hjertelig  velkommen til høstmønstring i Vrådal, sier Anita Bakkan som er treffsjef for “Straand bilfinale” i helgen.

Hotellet har sammen med MC-entusiaster utviklet konseptet Hubriding.no som også har kjøreruter tilpasset bil og sykkel. Videre har hotellet utviklet Straand-Treffet til landets største MC-arrangement med formål å gi de besøkende mulighet å teste nye motorsykler, samt få faglig oppdatering om gode kjøreteknikker.

Benny Christensen, bil og motorjournalist i Broom.no/TV2 skal til Vrådal i helgen.

Benny i Broom gleder seg!
– Dette tror jeg blir en fin og hyggelig avslutning på bilsesongen og mange av oss. Dessuten blir variasjonen stor, men både gamle og nye biler, samt delmarked, sier Benny Christensen, bil og motorjournalist i Broom.no/TV2 til Reitwagen.no.

– Det er jo som en godtepose for alle som har lidenskap for bil. Samtidig kan vi få bli bedte kjent med ulike profiler og bilene deres. Jeg gleder med i alle fall stort til dette – og håper mange tar turen, forteller en engasjert Benny Christensen.

Hasdal Racing, veteranbil og 1966 Ford GT40.

Først gang med “Straand Bilfinale”
– Straand Treffet for MC gikk nylig av stabelen med mer enn 2.000 besøkende. Nå står en ny kjøretøykategori klar, nemlig bil, gjennom Straand Bilfinale, forteller treffsjef Anita Bakkan. Det blir første året arrangementet går av stabelen.

Treffet går av stabelen for første gang fra fredag 30. september til søndag 2. oktober forventer  torinnrykk av bilentusiaster. Treffet har fokus på gode kjøreopplevelser, visning av bilmodeller, sikker kjøring, paneldebatt, miniforedrag og hyggelig sosialt samvær.


Samarbeid med bilorganisasjoner

Straand Hotel, som er et hotell tilknyttet De Historiske hotell og spisesteder i Norge, satser målrettet på å bli Norges beste hotell for mc- og bil turister, uavhengig av alderen og størrelse på kjøretøyet. I år planlegger hotellet å lansere det første Straand-Bilfinale
arrangementet i samarbeid med Vest-Telemark Motorhistoriske Klubb og Vest-Telemark AMCAR klubb.

Familien her foran en Cadillac cevil kabriolet som er i familiens eie. Den bruker ofte som bryllupsbil.

Mange entusiaster og flotte biler
I år vil de besøkende som er ventet kunne treffe sentrale bilentusiaster i bransjen. Hasdal Racing, Team Tyggegummi, Den tidligere volvoen fra Rådebank på NRK, Replica av Elanor fra filmen Gone in 60 second, Nissan Skyline R34 GTR, DeLorean – replica fra filmen Tilbake til Fremtiden, Replica fra Fast & Furious filmen, Volvo 1981 262C Solaire cab, Lamborghini Huracan Performante, Ford GT 40, Lancia Kappa fra 1919, Vidar Haugen og hans selvbygde Ford A Speedster, Cato Bakke med sin egenbygde Shelby Cobra 427 S/C med flere unike biler kommer, og alle bilene er utstilt på parkeringsplassen og i Vrådalssalen slik at alle som vil kan
se og komme i snakk med eierne. Link til programmet Straand Bilfinale


Gleder oss

– Vi gleder oss mye til å arrangere vår første Straand Bilfinale, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør og 5. generasjon driver av familiehotellet Straand Hotel. Straand familien er en bilinteressert familie som har flere veteranbiler i sin portefølje. En av veteranbilene står utstilt på Z-museum i Treungen. Hotellet har også en Cadillac cevil kabriolet som bryllupsbil, traktor, minibuss, lastebil og har også investert i sportsbil.

Benny Christensen, bil og motorjournalist, her med en fransk klassiker med fire hjul!

Godt program
– Vi er stolt over å ha fått et godt program på plass. Det har vært spennende å komme i kontakt med ulike deler av bilbransjen og vi er spent på hvor mange som kommer innom biltreffet siden det er første gang vi arrangerer det. Vi håper på full parkering og fullt hus, sier Katrine Straand som er hotellsjef for Straand Hotell og 5. generasjon driver av familiehotellet.

– Det har vært moro å kontakte alle bilentusiastene sier Anita Bakkan som er treffsjef og en viktig del av salgsteamet på Straand Hotel og som er ansvarlig for å ha satt sammen programmet for arrangementet.

Her et fotos fra Panorama med utsikt over store deler av Kviteseid kommune.

Lover flotte opplevelser for alle
– Det har vært så gøy å ringe rundt og høre om folk har lyst til å komme og stille ut bilene sine. Har kun fått positive  tilbakemeldinger, så dette er virkelig noe som treffer og som folk har lyst til å være med på. Torodd Overåsberget og Kenneth Sivertsen fra Wunderland serien på TV2 kommer. Norwegian Car Girls, Norsk Motorveteran, Bilnorge.no, Norgesdekk og Bilpleie kongen kommer. I tillegg kommer Benny Christensen fra Broom på TV2 og han vil også ha en sentral rolle under
paneldebattene som skal foregår på kveldene.

– Det at vi favner bredt og ønsker å lage en møteplass på tvers av de ulike bilene og merkene tror vi er det som skiller dette arrangementet fra mange andre. Det er stas å ha med VestTelemark Motorhistoriske Klubb og Vest-Telemark AMCAR klubb på laget. Vi gleder oss til årets Straand bilfinale og tenker at dette er starten på en ny tradisjon. Vi ønsker å bygge dette treffet opp til å bli like stort som Straandtreffet vi har for motorsykler sier Lars Arne Straand.

Fotos fra Vrådal i Telemark. Magiske veier for motorsykkel, bil og sykkel i omgivelsene i Telemark.

Mange muligheter for innkvartering
Gjester som trenger overnatting kan bo på hotellet, på hytter, i leiligheter, bli kjent rom sammen med andre eller i telt på området nedenfor hotellet. Når det blir fullt hos oss er det en rekke overnattingsmuligheter ikke langt fra Vrådal som vi kan anbefale, så her er det bare å ta kontakt, sier Lars Arne Straand, adm. direktør på Straand Hotel. Vi ønsker også at mange venne- og venninnegjenger tar seg turen til Vrådal og gjerne bor i private hytter spred over hele regionen denne helgen.

Foto av den tidligere Volvoen i Rådebank.

– Mange kommer innom på dagsbesøk, andre bor på hotellet og får med seg alt som skjer hele bilweekenden. Alle er velkomne, avslutter hotellsjef Katrine Straand.

Det populære Straand Treffet går av hvert år 3. helg i september. I år gjennomføres også et bil-sesong avslutningsarrangement for første gang.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend