AS Kellox styrker seg i båtmarkedet. Den svenske båtprodusenten Micore med base i Lidköping og AS Kellox marine på Kolbotn satser sammen i Norge.

Bjørn Richard Johansen
AS Kellox har 70 års fartstid som importør og svenske Micore Plast AB har gjort suksess med en variert serie med test-vinnende fritidsbåter i porteføljen. Nå styrker de den samlede posisjon i det norske markedet. Micore Plast AB startet produksjon i 1986 og er nå blant Sveriges største produsenter av båter i sine segmenter. I 2016 bygde de et nytt produksjonsanlegg i Lidköping.
Nyeste modellen til Micore, en Xw63cc.

Godt fornøyd
–Sammen blir vi en solid aktør i det norske båtmarkedet, stråler Micore-eier Peter Tholérus. I løpet av de siste to uker har Per-Anton Vinje og hans team i Kellox gjort to strategiske grep for å styrke Kellox sin maritime satsing. Sist uke ble det kjent at Kellox tok over import- og distribusjonsrettighetene til noen av Norges mest populære merker med Coaster, NorthMaster og OceanMaster.

Adm. direktør i Kellox, Per-Anton Vinje er godt fornøyd om dagen.

Sterk maritim satsing
Kellox har importert Honda Outboard siden 1970 og Tohatsu Outboard siden 1975. Pr i dag importerer de mer enn 25 internasjonale merkevarer til 150 forhandlere i Norge innen marine og MC. Nå satser de med stor styrke innenfor marine.

Micore-eier Peter Tholérus.

En av Europas mest moderne båtfabrikker
Micore Plast AB startet produksjon i 1986 og er nå blant Sveriges største produsenter av båter i sine segmenter. I 2016 bygde de et nytt produksjonsanlegg i Lidköping. Fabrikken er blant de mest moderne i Europa, blant annet med sine spesielt sterke miljøløsninger. Familien Tholérus, som nå driver Micore Plast i andre generasjon, har vokst opp i den svenske skjærgården og vet hva som skal til for å oppleve gode sommerdager på sjøen. Dette gjenspeiler seg i hele det test-vinnende båtsortimentet, som strekker seg fra mindre passbåter til kraftige skjærgårdsjeeper, forteller en engasjert Peter Tholérus i Micore Plast AB.

Bedre distribusjon i Norge
Nå satser Micore og Kellox sammen i det norske markedet, for å utvide Micores nedslagsfelt i Kellox sitt sterke forhandlernett og dermed få det flotte sortimentet ut til enda flere båtinteresserte nordmenn. Satser på båt i tillegg til påhengsmotorer Honda er verdens største motorprodusent, og Tohatsu er verdens nest største produsent av
påhengsmotorer.

Linda Karlsen, salgssjef marine i AS Kellox.

– Vi har gradvis økt distribusjonen av Honda og Tohatsu, sammen med en rekke båtmerker, til både det private og profesjonelle markedet. Med denne nye avtalen med Micore får vi et perfekt supplement til våre øvrige båtmerker, forklarer adm. dir. Vinje.

Med disse motor- og båtmerkene, samt flere samarbeidende merker, kan Kellox sette sammen et variert utvalg av attraktive båtpakker. Og disse skal nå kunne leveres ferdig til sjøsetting.

Klargjøring og håndteringslager
– Fra sesongen 2021 bygger vi opp et håndteringslager som kan klargjøre båtpakkene med både montert motor og bunnstoff, ferdig levert til forhandler. Dette er en svært god nyhet for båtkjøpere som helst vil på sjøen så fort som mulig, forteller salgssjef marine Linda Karlsen.

Fra venstre: Adm. direktør Per-Anton Vinje, selger Honda og båt Ola Torvaldsen, selger Thomas Erling Doherty og salgssjef Tohatsu og båt Linda Karlsen.

Forventninger til toppsesong
Micore-eier Peter Tholérus har klare forventninger til sesongen 2021 og satsingen i Norge.
– Vi har vært i det norske markedet en stund, men dette blir en helt annen satsing. Og timingen kunne jo ikke vært bedre – 2021 er vel spådd til å bli tidenes båtsesong i Skandinavia så langt, smiler Tholérus.

For mer informasjon om Micore se link og om AS Kellox

Share via
Send this to a friend