ABB og Taiga Motors satser sammen - Grønn kraft på snø og vann – Snøscooter og vannscootere

Ole Herman Forthun
Det sveitsiske selskapet ABB, som er et ledende globalt teknologiselskap med 110.000 ansatte i mer enn 100 land og som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid, og Canadiske Taiga Motors som er etablert i 2015 i Canada, går sammen for elektrifisering av vannscooter og snøscooter markedet.


Samarbeidspartnerne vil muliggjøre ladning av verdens første elektriske snøscootere og legge til rette for en bærekraftig fremtid, skriver ABB og Taiga i en felles pressemelding.


Nå bør det vel presiseres at det grønne skiftet for lengst har nådd både snøscooter, vannscooter og ikke minst motorsykkelmarkedet. Taiga har allerede vært en aktiv aktør i noen år og sikret seg bestillinger og forhåndsreservasjoner via sin hjemmeside med estimert levering i 2021.

– Vi venter naturligvis med spenning på å få prøve de ulike modellene fra flere ulike produsenter i tiden som kommer, sier Christian Hammernes som er leder i Norges Vannscooterforbund.


Spennende samarbeid
Samarbeidet har som mål å utvide bærekraftsatsingen innen terrengkjøretøyer og farkoster som liker seg på vannet i USA og Europa. ABB har som mål at Terra AC wallbox og Terra DC wallbox ladestasjons løsning skal få en sentral plass i dette markedet.

Det globale powersports-markedet leverte rekordhøyt salg i år og forventes å fortsette å vokse med 6 prosent årlig mellom 2020 og 2026 ifølge Global Market Insights1.


Elektriske løsninger kommer

Canada-baserte Taiga Motors varsler det de mener er en ny epoke med elektrifisering av kjøretøy. Nå kommer det til snøscootere og vannscootere markedet. Ved å eliminere støyforurensning og redusere kjøretøyenes miljøpåvirkning, åpner ABB samarbeidet mulighetene til en bærekraftig fremtid i dette markedet.

ABB vil med dette partnerskapet oppmuntre til å få tilrettelegging av elektriske fremkomstmidler over hele USA og Europa ved å gjøre det lettere for båter, vannscootere, snøscootere og andre kjøretøygrupper å lade ved marinaer, skisteder og hytter. ABBs ladestasjoner er designet for å fungere i tøffe værforhold og passer godt til båter, snøscootere og vannscootere.

ABB har tradisjon for suksess 
– Vi er glade for å spille en rolle i å gjøre lanseringen av verdens første elektriske terrengkjøretøy og vannscootere til en suksess samtidig som vi forsterker vår satsing på bærekraft, sier Frank Muehlon, leder for ABBs globale virksomhet for E-mobilitetsinfrastrukturløsninger.

– Vi ser for oss en fremtid der førere kan utforske naturen uten å transportere fossilt drivstoff, sier Samuel Bruneau, administrerende direktør og medstifter av Taiga Motors.

2021 blir et spennende Taiga år
– Taiga Motors vil begynne å levere sine første elektriske snøscootere allerede denne vintersesongen og vil øke leveringstakten neste høst. Levering av Orca, våre elektriske vannscootere starter våren 2021. Vårt partnerskap vil støtte overgangen til mer bærekraftige utendørsopplevelser ved å tilby et nøkkelferdige løsninger til kunder, avslutter Bruneau.


Norges Vannscooterforbund gleder seg
– Her hjemme på berget er det helt klart spennende å se at en så stor og kjent aktør som ABB beveger seg inn på markedet for vann og snøscooter med sin ladeteknologi. Standardisering av ladeløsninger og fokus på nettopp dette er kanskje akkurat det vi trenger i Norge, sier Christian Hammernes.

–Nå gjenstår det bare å se om landets marinaer og kommuner med snøscooterløyper ruster opp sin ladestruktur til denne elektrifiseringen. Og det før markedet oversvømmes elektriske snøscootere og store og små båter, samt vannscootere. Stort fokus på ladbare fremdriftsløsninger for litt større fritidsfartøy i Norge gjør at jeg ser lyst og positivt på den elektriske fremdrift og fremtid, avslutter Hammernes som er leder i Norges Vannscooterforbund.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend