Z1 til Z50 – Kawasaki feirer et halvt århundre med Z-familien

Bjørn Richard Johansen
50 år etter at den aller første Z-modellen ble lansert, har Kawasaki annonsert ikke mindre enn fire Z50-jubileumsmodeller. Nye og gamle Kawasaki entusiaster har mye å se frem til i 2022.


Ikonisk

– Med den ikoniske 1972 Super Four-modellen Z1 som oldeforeldre, dekker de fire maskinene et bredt spekter som underbygger den brede appellen til denne populære Kawasaki-familien, sier Emma Lundin som er produktansvarlig for Kawasaki hos Norsk Motor Import AS til Reitwagen.no.


Emma Lundin
fortsetter entusiastisk:
– Den dynamiske Sugomi-stylingen til Z900 har fått mange fans siden introduksjonen med et aggressivt utseende matchet med en dynamisk og responsiv kjøreopplevelse som bare en Z kunne ha. 50-årsjubileumsutgavene av Supernaked Z900 er lakkert i Firecracker Red fra Z1100GP, den luftkjølte Z-modellen som gjorde det stort på 1980-tallet, skriver Lundin i en pressemelding.


– Denne rødtonen ble også brukt på den legendariske GPZ900R og var Kawasakis signaturfarge på den tiden. En annen touch er gaffelens ytre rør i gull og rammen i blank sort. Med denne fargekombinasjonen vil Z900 Z50-modellen være tilgjengelig som både full effekt og 70kw A2-spesifikasjonsmodell for den nye sesongen med TFT-fargeskjerm og smarttelefontilkobling, flere kjøremodus, KTRC-Traction Control og LED-belysning, sier Emma Lundin.

Z50 Jubileumsutgaver farger (se mer informasjon via linkene nedenfor):
– Z900 / Z900 70 kW= FIRECRACKER RED
– Z650 = FIRECRACKER RED
– Z650RS = CANDY DIAMOND BROWN
– Z900RS = CANDY DIAMOND BROWN

– Den A2-vennlige Z650 med sin smale ramme og den responsive parallelle tosylindrede motoren er en favoritt blant motorsyklister på alle nivåer. Utstyrt med en LED-frontlykt, TFT-fargeskjerm med smarttelefontilkobling gir Z650 energi til sansene, forteller Emma Lundin. Den røde lakken ble spesielt blandet for disse jubileumsmodellene. Aggressiv, Supernaked Z-styling.


– De mørkeblå og sølvfargede detaljene, fremhever datidens røde og lignende modeller. “Z”-emblemet og Kawasaki-logoen er utført i gull, noe som skiller disse modellene ytterligere fra standardmodellene, sier Lundin. Legg til røde hjul, med sølvfargede pinstripes, spesial setetrekk og minnesmerket “Z 50th”-logo på forskjermen, og pakken er komplett.

– Kawasaki utvidet grensene til Retro Sport-segmentet ytterligere. De vendte tilbake til røttene til Z-merket, og valgte det ikoniske “Fireball”-designet til den originale Z1 for 50-årsjubileumsutgavene av retrosportmodellen Z900RS og Z650RS, forteller Emma Lundin. En spesiell lakkeringsprosess ble utviklet spesielt for disse modellene. Candy-fargene påføres lagvis for å få frem en dyp, blank tekstur som forsterker uttrykket til disse maskinene.

Som et tillegg til fargene, er rammene til begge maskinene lakkert blank. Modellene har fått et spesielt setetrekk med en tekstur som er forskjellig fra standardmodellen, samt sømmer i forskjellige farger. Begge modellene har gullfargede hjul og «Double Overhead Camshaft»-emblemer som minner om fortiden og viser «Z 50th»-logoen på toppen av tanken.

I tillegg har venstre og høyre motordeksel på Z900RS et “DOHC”-emblem.
– Kawasaki Z-familien har gått fra suksess til suksess gjennom årene, avslutter Emma Lundin.

Share via
Send this to a friend