Tidligere AP-industriminister Finn Kristensen (87) med ny MC

Bjørn Richard Johansen
Jeg har lagt bak meg en fantastisk MC-sesong, sier Finn Kristensen til Reitwagen.no. Samtidig gleder jeg meg stort til 2024 sesongen hvor jeg skal ut på tur med min nye Honda Forza 750.


MC entusiast
Sin første MC kjøpte han i 1956.

– Det var en Tempo 150 kubikk fra Jonas Øglænd AS. Jeg husker det var et fantastisk kjøretøy som ga meg masse frihet og flotte minner, sier Finn Kristensen. Siden har han hatt en rekke ulike motorsykler som Yamaha, BMW og Honda i ulike størrelser.


Han er aktivt medlem i Brevik MC Klubb og har kjørt mc i alle år.

Den forrige sykkelen han eide var en Honda NC 750 X med automatgir. Kragerø Blad laget en flott reportasje om han og den sykkelen i 2001. Her sa Finn Kristensen blant annet:
– Det er viktig å holde ved like guttungen i seg, da har man det moro og lever lengre.


K-Riders International
I dag er det turer med mine to sønner og en jeg er onkel til som er mest populært. I tidligere tider var hans kjære Bodil også en fast følgesvenn når de kjørte to på tur med oppakning.
– Blant annet var vi på langtur over tre dager fra Telemark og over til Vestlandet nå i år, forteller Finn Kristensen. Vi har også tatt navnet K(ristensen)-Riders. Neste år blir det kanskje en utenlandstur og da må vi vel endre navnet til K-Riders International, sier han med et smil.

Foto: Fra 31. januar 1989. Fra Rana Metall KS. Statsminister Gro Harlem Brundtland og næringsminister Finn Kristensen var begge til stede, og fikk samtidig omvisning i verket. Her sammen med Einar J. Berg.

Anerkjent veteran
Finn Kristensen ble 87 år den 24. juli i år og bor nå i Porsgrunn etter å ha bodd i Kragerø i en årrekker.

– Den første sykkelen kjøpte jeg etter at jeg hadde vært på sjøs og kom hjem, minnes han.


Finn Kristensen har vært en av landets mest anerkjente politikere i en årrekker på 1980-tallet. Blant annet var han industriminister i 1981 og fra 1986 til 1988 da departementet ble omorganisert og var næringsminister til 1989.

Han var olje- og energiminister fra 1990 til 1992 til departementet ble slått sammen med Næringsdepartementet og var nærings- og energiminister til 1993. Han var innvalgt på Stortinget for Telemark fra 1969 til 1985, og var vararepresentant fra 1965 til 1969. Kristensen var direktør i Statoil 1989–1994 og drev deretter eget rådgivningsfirma mot næringslivet. Han ble utnevnt til æresmedlem i Arbeiderpartiet i 2019.


«Makta»
– Vi må jo spørre deg om hva du synes om NRK serien «Makta» som går i disse dager?
– Jeg følger serien med spenning og synes de har gjort en god jobb i fremstillingen av Gro som en bestemt og dyktig politiker, sier Finn Kristensen.

Honda Forza 750
Litt om Finn sin nye motorsykkel.


Honda Forza 750 er en stor scooter. Den troner på toppen av den prestisjetunge Forza-familien og tilbyr spennende turer og luksuriøs komfort innpakket i høyteknologisk stil, sier Per-Anton Vinje som er adm. direktør i Kellox AS som importerer Honda til Norge.


Den 745 kubikk store motoren med to sylindere gir uanstrengt akselerasjon og er utstyrt med Throttle By Wire, 3 standard kjøremoduser og 3-nivå Honda Selectable Torque Control. Forza 750 kommer også i en A2-tilpasset utgave.

– Nå gleder jeg meg stort til neste sesong, sier den spreke 87 åringen og MC-entusiasten, Finn Kristensen til Reitwagen.no.

Share via
Send this to a friend