Snøscooter/Snowcross: Elias Ishoel inn til Amsoil-seier totalt - Historisk: Vant Amsoil totalt for tredje gang!

Bjørn Richard Johansen
Elias Ishoel avsluttet med seier nummer 11 i natt norsk tid. De norske deltakerne er dermed suverene på snøscooter og snowcross i verden. Elias Ishoel fra Oppdal kjørte inn til sin 10. Amsoil-seier i snowcross i 2021 – og ble kronet med totalseier i årets Amsoil etter seieren i Eagle River i Wisconsin i natt. Dermed vant han Amsoil totalt for tredje gang – og ble historisk!
Stolt øyeblikk for Elias Ishoel.

Suveren Elias Ishoel
Elias Ishoel (bildet) kjørte inn til sin 11. seier i sin aller siste Amsoil-konkurranse for sesongen i Eagle River i Wisconsin i USA i natt. Seieren sammenlagt i årets Amsoil sikret han allerede natt til lørdag norsk tid. Se video på link her.

– Superartig finale. Det var så mange ulike spor og linjer å velge at det var ekstra artig. Jeg kom ut som nummer 1 – og holdt det helt inn. En fantastisk følelse å avslutte mesterskapet på topp, sier Oppdalingen Elias Ishoel til NMFs nettsted etter nattens løp.

Oppdal-kjøreren sikret allerede natt til i går totalseieren i årets Amsoil. Det var hans tredje Amsoil-seier i sammendraget. Han vant også i 2018/2019 og i 2019/2020 i totalsammendraget og han var den første europeer til å vinne Amsoil i USA.

Elias Ishoel. Vinner av Amsoil 2021. Foto: privat.

Nordmenn gjør rent bord både blant menn og kvinner
-Yeees. Da var sammenlagtseieren i boks, sier en strålende fornøyd 2021-vinner av Amsoil-sirkuset i USA, Elias Ishoel fra Oppdal, til Norges Motorsportforbund sitt nettsted. Videre vant Malene Trosten Andersen (bildet) fra Vadsø også i helgen. Hun klarte det ingen nordmenn før henne har klart. Å vinne Amsoil i snowcross sammenlagt! Dermed følger hun i Elias Ishoel sine fotspor.

Glad Elias Ishoel i natt. Foto: skjermdump/privat.

Hylles av Norges Motorsportforbunds generalsekretær
– Elias har igjen befestet sin posisjon som verdens beste snocross-utøver. Dette er en helt rå idrettsprestasjon som blir lagt svært godt merke til i hele motorsportverdenen, og spesielt i USA hvor dette er en meget fremtredende vintersport. Det kreves helt spesielle ferdigheter som styrke, kondisjon, smidighet, samt teknisk og taktisk dyktighet, blandet med en helt spesiell form for råskap i hodet for å kunne hevde seg internasjonalt i denne idretten. Konkurransen er svært tøff og prestasjonen til Elias over tid bør sammenliknes med de fremste av norske idrettsprestasjoner det siste året. Gratulerer, sier Tony Isaksen på NMFs nettsted.

Tony Isaksen, generalsekretær i Norges Motorsportforbund.

Store gratulasjoner til Elias Ishoel
-Det er helt fantastisk å kunne ta hjem sammenlagtseieren med seier i dagens løp sa han før den siste konkurransen. Jeg er så fornøyd med dagen – ja, generelt fornøyd med hele sesongen. Jeg har klart å holde fokus på rett plass hele tiden, sier Elias Ishoel. Onsdag går turen tilbake til Norge og Oppdal.

-Jeg sender en stor takk til alle som hjelper meg – og som har hjulpet meg oppgjennom årene. Jeg setter utrolig stor pris på all støtte fra alle, sier Ishoel til Norges Motorsportforbund sitt nettsted.

Elias Ishoel og vinnerteamet hos Ski-Doo. Foto: privat.

Rørt landslagstrener
Landslagstrener Pål Grøtte var rørt etter nattens Ishoel-oppvisning.

-Landslaget er utrolig rørt og stolt av prestasjonen til Elias. Dette er nok et stort øyeblikk for norsk scootercross. Gratulerer, sier Pål Grøtte. Landslagssjef i SNX, Inge Gustavson, er både rørt og lettet etter nattens Ishoel-seier.

-Det er utrolig imponerende idrettslige prestasjoner Elias leverer. Han er alltid på – og gjør de riktige valgene på de mange detaljene som gjør han best av de beste. Gratulerer, sier Inge Gustavson.

Foto: privat og Norges Motorsportforbund

Kilde: Norges Motorsportforbund.

Se mer på https://snocross.com/

Share via
Send this to a friend