Rolf Marthinsen og Motor24.no - Lindesnes – Nordkapp. Bærekraftig Norges-ekspedisjon på motorsykkel

Bjørn Richard Johansen
I disse dager jobber Rolf Marthinsen, som driver nettstedet Motor24.no og er aktiv skribent i MCAvisa og flere andre medier med å planlegge en motorsykkeltur fra Lindesnes til Nordkapp på en elektrisk motorsykkel. Rolf er også aktiv Podcaster og YouTuber med fokus på motorsykkel. Se Motor24.no.
Dette er sykkelen jeg planlegger å kjøre Norge på langs med. En Zero SR/S som skal utstyres med 12 kilowatts lader og vesker, sier Rolf Marthinsen.

– Jeg kjørte fra Horten til Nordkapp sist sommer og hadde en kjempetur med mange opplevelser, forteller Rolf Marthinsen. Siden Covid-19 fremdeles preger livene våre er det vel kanskje ikke realistisk å planlegge motorsykkeltur til utlandet neste sommer heller. Så hvorfor ikke utfordre seg selv og elementene, og gjennomføre en bærekraftig motorsykkeltur i vårt eget vakre land?

Se filmen om turen jeg hadde til Nordkapp i 2020 her.

På Nordkapp-platået sommeren 2020.

Hvorfor elektrisk?
– Jeg er ikke medlem i noen naturvernorganisasjon, men tenker likevel mye på miljøet og klimaendringer som alle andre som kjører bil, motorsykkel og andre fremkomstmidler, sier Rolf Marthinsen. Og verden går framover. Ser vi på bilparken vår blir andelen biler med fossilt drivstoff stadig lavere og det er bare noen år til at vi ikke lenger får kjøpe nye diesel eller bensin-biler, skal vi tro de politiske målsettingene. Dette vil selvsagt også over tid ha en innvirkning på motorsykkelmarkedet og utviklingen på mc-fronten, understreker han.

– Jeg har ingen erfaring med elektriske motorsykler. Men tenker at dette blir en glimrende anledning til å teste ut hvordan livet på en elektrisk motorsykkel er, sier Rolf Marthinsen.

Zero i farta. Mange tuneller på veien nordover også for Rolf Marthinsen.

Langkjøringstest av Zero
– Vi er med å støtte dette prosjektet og har stilt en av våre Zero motorsykler til disposisjon, sier Morten Gjestad i Erling-Sande AS i en kommentar. Gjestad er salgs- og produktsjef 2 hjuls avdelingen hos Erling Sande AS.

Morten Gjestad er salgs- og produktsjef 2 hjuls avdelingen hos Erling Sande AS.

– Gjennom dette prosjektet vil vi både få gjort en langtidkjøringstest av Zero i Norge på norske veier, samt kunne følge prosjektet digitalt, sier Gjestad.

I fjor kjørte Rolf en KTM fra Horten i sør til Nordkapp i nord!

Dokumenteres i tekst og bilder
– Denne turen skal selvsagt dokumenteres med tekst bilder og film. Det vil bli lagt enda mer trøkk på selve filmingen. Tanken er å få inn en ekstern fotograf som kan produsere kjørebilder på deler av veien. I tillegg vil jeg forberede meg godt og snakke med mennesker underveis. Jeg vil ha med meg drone og filme mange av de vakre stedene jeg besøker fra et fugleperspektiv, sier Rolf Marthinsen.

Følg nettstedet Motor24.no samt YouTube kanalen Motor24.no

YouTube om El-turen
– Planen er å lage en serie som legges på YouTube, eller i beste fall en serie som sendes på TV. På forhånd vil jeg gjøre research om mennesker jeg tenker å intervjue langs veien, forteller Rolf Marthinsen. Jeg vil også fotografere vedkommende med et stillbilde (portrett) som skal legge til mot slutten av hver episode.

På vestsiden av Andøya. En opplevelse jeg sent vil gjemme.

Mange flotte øyeblikk langs veien.

Rutevalg
– Jeg vil prøve å unngå de mest trafikkerte veiene og finne små alternative ruter, sier Rolf Marthinsen. Allerede fra start vil jeg brekke av vestover og fortsette turen langs kysten oppover. Jeg vil vise fram kjente og mer skjulte perler, og snakke med spennende mennesker ute i distriktene.

Jeg har ingen elektrisk motorsykkel selv, men jeg har fått låne en Zero SR/S av importøren Erling Sande AS. Det er kostbart å være på veien i tre uker og jeg håper jeg kan få flere sponsorer. Jeg jobber i skrivende stund med å kontakte strømleverandører og hotellkjeder i et håp om å få noen av utgiftene mine dekket. Så, hvis du kjenner noen med stor lommebok eller et firma som vil promotere sin merkevare så ta kontakt.

Jeg kommer til å oppdatere planleggingen av denne turen her på denne bloggen så snart det skjer noe spennende. Når snøen går vil jeg blant annet lage en liten video om motorsykkelen.

Over Saltfjellet på vei hjem etter tre uker på veien.

Foto: Erling Sande og Rolf Marthinsen.

Share via
Send this to a friend