Polaris satser tyngre i Alta og Finnmark - Alta Motorsenter valgt som ny Polaris forhandler i Finnmark

Bjørn Richard Johansen
Alta er Norges snøscooterhovedstad, og Finnmark og Troms er landets viktigste markedsområde for Polaris. Derfor økes innsatsen for å møte den sterkt økende interessen fra kundene. Alta Motorsenter valgt som ny Polaris forhandler i Finnmark.
Regionssjef Nord-Norge Martin Haglev i Polaris Norway.

– Vi har opplevd en fantastisk vekst i etterspørselen etter våre produkter i hele landet. Denne økningen har vi dessverre ikke klart å hente ut sammen med vår forhandler i Finnmark. Etter en grundig, langvarig og åpen prosess der vår forhandler i Finnmark også deltok, endte vi opp med å skille lag. Vår videre satsing og utvikling i dette viktige markedet vil foregå sammen med vår nye partner Alta Motorsenter, som har samme vyer for fremtiden som oss, og i tillegg var tilgjengelig som forhandler når diskusjonene med Finnmark Motorsenter ikke førte frem, sier regionssjef Nord-Norge Martin Haglev i Polaris Norway.

Vemodig å skilles
Polaris har samarbeidet med Finnmark Motorsenter siden 2016, etter at tidligere forhandler Hauans gikk konkurs. Vi ser ikke lett på å gå hver vår vei, og det har vært en tung og vanskelig avgjørelse å ta.

– Polaris Norway har hatt en svært grundig og åpen prosess rundt det som nå skjer. Det er en helhetsvurdering av satsingen i Alta og Finnmark som fører til at vi nå må ta grep og gjøre endringer i distribusjonsapparatet vårt. Ambisjonene våre er store, slik at de forretningsmessige tiltakene må videreutvikles for å henge med i markedet, sier Martin Haglev.
– Vi ser også at flere av konkurrentene har storsatsninger på gang i Norge og i de nordlige landsdelene.

Ole Steinar Østlyngen, daglig leder, Alta Motorsenter overtar Polaris i Alta.

Kundene i fokus
Martin Haglev og Polaris Norway ønsker å gjøre sitt til at avviklingen av samarbeidet med Finnmark Motorsenter blir ryddig, og at kunder ikke blir skadelidende. Vi forstår at man kan være skuffet, men for oss er det selvsagt at vi beholder en forretningsmessig og real tone i en slik prosess.

– Norges scooterhovedstad har veldig mange fornøyde Polaris-kunder, og det er viktig at disse får den hjelpen de behøver videre. Polaris Norway skal komme raskt i gang med Alta Motorsenter og en felles satsing for fremtiden. Det aller viktigste er at kundene ivaretas, og at ATV og scootere, service og deler er tilgjengelige i markedet, forteller Martin Haglev.


Gir gass videre

Polaris Norway har gjennom over 20 år vært en sentral støttespiller for Finnmarksløpet, og senere Offroad Finnmark.

– Nå etableres et nasjonalt senter for produktutvikling, opplæring, eventer og opplevelser i Alta. Polaris Norway har svært gode internasjonale kontakter, og ønsker å legge konferanser, produktlanseringer, belønningsturer og seminarer til Alta. Således vil bedriften være med på utvikling av bærekraftig turisme med utslippsfrie maskiner og samspill med fantastisk natur. Markedsføring av destinasjonen Alta vil skje gjennom Polaris Adventures, og det blir verdensomspennende profilering. Samarbeid med gründer-bedrifter i Alta er også allerede i gang, avslutter Martin Haglev.

Fakta Polaris
Polaris er global markedsleder innen powersports etablert i 1954 i Rouseau, Minnesota. Det Norske hovedkontoret ligger i Askim sør for Oslo i Viken. I Norge er Polaris mest kjent for sine Polaris ATV, UTV samt Snøscootere. Indian motorsykler har også blitt svært populære de siste årene. I tillegg til dette har Polaris virksomheter innen maritime produkter med import av de klassiske Bennington-båtene og tekstil og utstyr knyttet til sine ulike merkevarer.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend