Piaggio, Vespa, Aprilia og Moto Guzzi. PG Nordic er ny distributør for Piaggio Groups merkevarer over hele Norden.

Bjørn Richard Johansen
PG Nordic har vært distributør for Piaggio Group i alle nordiske land siden 1. januar 2021. Piaggio Group inkluderer merkene Piaggio, Vespa, Aprilia og Moto Guzzi. Det er den svenske distributøren SPG Import nå blir å håndtere disse merkevarene i selskapet PG Nordic. Det betyr trolig at vi vil se enda flere av disse modellene i gate og bybildet i årene fremover.
Moto Guzzi V85TT i farta.

I 2010 ble SPG Import distributør for Piaggio, Vespa, Aprilia og Moto Guzzi i i Sverige. Selskapet var den første importøren i Europa som fikk distribusjonen av alle disse merkene i et land. SPG selger sine motorsykler gjennom 80 forhandlere rundt om i Sverige. Med ekspansjonen i Norden vokser antall forhandlere til rundt 170.

Marcus Strauch er merkevaresjef i PG Nordic.

Gleder oss til årets sesong
– Det er en stor ære for oss å ha fått denne tilliten fra Piaggio Group i Italia. Vi tar det til inntekt for at vi har lykkes godt med vår strategi i Sverige i de siste 10 årene. Hele teamet i PG Nordic er nå motivert for å gjøre en like god jobb i alle de andre nordiske landene, sier Marcus Strauch som er merkevaresjef i PG Nordic til Reitwagen.no.

– Sortimentet og lager av motorsykler og reservedeler vil nå bli større. Dette vil igjen gi økt salgskapasitet og service som kommer alle nordiske forhandlere til gode. Det er mange synergieffekter i at vi nå er ÉN aktør som jobber i hele Norden, sier Marcus Strauch.

Hovedkontoret ligger i Stockholm. Her ligger også PG Nordics reservedelslager med over 15.000 unike enheter. Alle kjøretøy lagres i Sverige i et eksternt logistikksenter for alle nordiske forhandlere.

Når PG Nordic er fullt bemannet, vil teamet som håndterer Norge og de andre nordiske land bestå av rundt 12 personer.

Norge
Erik Westberg, distriktssjef for Norge, er PG Nordics ansvarlige for å bygge opp det norske detaljhandelsnettet og er nå i aktiv kontakt med norske motorsykkelforhandlere fra sør til nord i Norge.

– Det er selvfølgelig ikke optimalt under en pågående pandemi å overta ansvaret for Norge som «et nytt land» som jeg heller ikke kan reise til nå. Det sier seg selv at det er utfordrende. Men det fungerer overraskende bra å ha kontakt med forhandlerne våre via telefon, teams og videokonferanser, sier Erik Westberg.

Erik Westberg har ansvaret for Norge.

– Det er et utrolig godt samarbeid mellom Norge og Sverige. Jeg kan snakke svensk og forhandlerne på norsk. Vi forstår hverandre veldig godt. Det føles også som om vi tenker veldig likt i mange situasjoner. Både vi og våre forhandlere er ekte og ærlige i dialogen. Interessen for motorsykler og scootere er preget av entusiasme og engasjement. Så det lover godt for årets sesong, sier Erik Westberg med et smil.

Med Vespa kommer man seg lett frem i sentrum.

Fremtiden
Erik Westberg fortsetter med å legge til:
– Selvfølgelig har vi et spennende og utfordrende 2021 foran oss. Vårt mål er å levere best mulig service til våre mange forhandlere. Og sikre at sluttkundene som ønsker å kjøpe Piaggio, Vespa, Aprilia og Moto Guzzi-produkter får tilgang på alle modeller som er tilgjengelig på vårt hovedlager.
– Strategien fra vår side er tydelig: Hardt arbeid over tid sammen med våre forhandlere vil øke markedsandelen for alle våre produkter.

Kort om merkene som inngår i PG Nordics portefølje: 


Aprilia
, med populære modeller fra RS 50 til RS 125 og RSV 1100 Factory, er motorsportens mester i alt fra 50 cc til MotoGP. Aprilia produserer hele rangen – fra mopeder til konkurranseracere.


Moto Guzzi
er italiensk lidenskap og design. V7, V9 og V85 TT er elsket med sin kjørestil og komfort. Ved å kombinere klassisk design med moderne teknologi har Moto Guzzi fått lojale fans over hele verden.


Piaggio produserer scootere fra 50 cc til 500 cc. Rangen er stor og dekker hele spekteret innen bykjøring med både to- og trehjulinger.


Vespa
– Er du Elettrica, GTS eller Primavera? Det finnes en Vespa for alle – enten du er opptatt av design, ytelse, driftssikkerhet eller miljøvennlig teknologi.

 

Kontaktinformasjon:
PG Nordic
Box 2965, 187 29 Täby, Sweden

Erik Westberg

District Manager
Phone: +46 (0) 8 400 143 53
E-mail: erik@piaggiogroupnordic.com

Share via
Send this to a friend