Reitwagen.no – Cardo lanserer nye packtalk PRO

21 mai 2024 hadde intercom-produsenten Cardo Systems samlet et knippe medier og andre for å vise frem sitt nye flaggskip; den helt nye PACKTALK PRO med automatisk nødvarsling. Reitwagen.no var selvsagt tilstede.

Sikker på MC

Sesongen er definitivt i gang og vi har allerede hatt noen ulykker. Det arrangeres flere førerutviklingskurs, rustløser- og oppfriskningskurs over hele landet fra nord til sør for oss motorsyklister. De fleste kurs foregår på lukket område som eksempelvis racingbaner eller GoCart baner, men NAF MC har utviklet et kurs som foregår i trafikken og det kurset har de kalt Sikker på MC. Et kurs det absolutt er vert å sjekke ut.

Studieavbrekk i mellom-Europa på KTM 1290 Super Adventure S

Venninnen min Christina (22) og jeg (21) er på utveksling i Konstanz, en by helt sør i Tyskland, 3 kilometer fra grensen til Sveits. Dette er en “Tyskland-Sveits historie” som ikke handler om utflytting fra Norge – men om flotte MC-opplevelser!

Se Oss Aksjonen med MC-fest hos MC Oslo

Den årlige Se Oss Aksjonen som arrangeres av NMCU Oslo og Akershus gikk av stabelen lørdag 4. mai. Se Oss Aksjonen er et åpent arrangement for oss som kjører MC. Hensikten er å vise bilistene at vi nå er tilbake i trafikkbildet igjen, og vi må alle ta hensyn til hverandre for å få en god trafikkflyt.

Kråkeracet

I tradisjon tro arrangerte Moss MC igjen Kråkeracet 1. mai. Dette er noe de har gjort i over 50 år. Kråkeracet er et rebusløp for oss som kjører MC, hvor vi kjører rundt fra post til post og løser intrikate oppgaver. I år var det over 150 motorsyklister som møtte til start.

WIMA inviterer til bursdagsfeiring 13.-15. september.

Wima Norway markerer 5 års-dagen med sitt første nasjonale treff. De har reservert hele Fjordhotellet i blues-bygda Skånevik. Helgen 13-15. september akter de å sette sitt preg på stedet. Dette blir ekte jentebursdag, men gutter er også velkomne.

Nyhet: Suzuki GSX-S1000GX prøvekjørt

Vi lånte den helt nye utgaven av Suzuki GSX-S1000, nemlig den med etternavn GX. Suzuki kaller modellen en crossover, og det er en betegnelse som passer perfekt. Dette er en motorsykkel som henter det beste fra to verdener. Det er en potent sporttourer med 150 hk og en motor fra en reinspikka superbike, men med en kjørestilling og designelementer fra adventuresegmentet. Kombinasjonen er svært vellykket.

Prøvekjørt: 2024 Honda CBR 1000 RR-R Fireblade SP

Honda holder liv i legenden Fireblade. Opp gjennom årene er den blitt stadig mer kompromissløs, og 2024 er intet unntak. Det fulle modellnavnet sier det meste: CBR 1000 RR-R Fireblade SP. Mer racing enn det blir det ikke med skilt på. Her er det avansert teknologi i absolutt ypperste klasse, og en toppeffekt på 214 hk!

MCTA: En ny MC-organisasjon ser dagens lys

En gruppe erfarne mc-entusiaster har etablert Motorcycle Touring Association Norway (MCTA Norway). Organisasjonen ble stiftet 24.februar i år, og det første årsmøtet ble avholdt 18.mars 2024. Leder for organisasjonen er Ole Jørgen Dønnestad fra Iveland.

E-clutch. Ny teknologi fra Honda prøvekjørt

Honda har utviklet en elektronisk clutch som gjør at man ikke trenger å bruke clutch-hendelen. Dette er ikke semiautomatisk giring a la DCT. Ei heller quick-shifter eller recluse-clutch. Dette er rett og slett en elektrisk innretning som clutcher for deg – hvis du vil. Og det vil du.

Team MC åpner ny butikk i Bergen

Team MC satser friskt i Bergen, med ny butikk, ny daglig leder og nye produkter. Ole-Herman Forthun overtok som daglig leder tidligere i vinter, og startet med å flytte inn i ny butikk som skal selge Triumph og Ducati.