Veteranbil og bil nyheter

Veteranbil

Fra pianoer til verdens beste motorer

Motorsykkel

Kick start 2024: Nytt bil- og MC-treff på Beitostølen 24.–26. mai: Fokus på bil, MC, kjøreopplevelse og nullvisjon

Motorsykkel

Oslo Motor Show fikk over 50.000 besøkende for andre gang

Motorsykkel

Klart for Oslo Motor Show 2023 – fredag 27. til søndag 29. oktober

Nyheter

550.000 entusiastkjøretøy, MC og fritidsbåter tåler ikke den nye bensinen, skriver Hilberg Ove Johansen som er daglig leder i Amcar på Reitwagen.no

Vi i AMCAR er rystet av nyheten om at E10-bensin blir hovedprodukt på norske bensinstasjoner fra april. Vi frykter at denne drivstofftypen kan føre til alvorlige hendelser både på veien og på sjøen i årene som kommer. I verste fall liv kan gå tapt. 

Motorsykkel

SV-leder Bergstø ber motorsyklistene og bilister ryke og reise

Reitwagen.no fikk i går et eksklusivt intervju nybakt SV-leder Kirsti Bergstø. Vi spurte om hun hadde noen gladnyheter til bil og MC-folket, nå rett før blankpolerte kjeledegger på to og fire hjul tas frem fra vinterdvalen. Vi fikk ikke det svaret vi håpet på. Det samme med snøscooter. (Kommentar 2. april: Merk: Aprilspøk).

Fabbrica Italiana Automobili Torino
Nyheter

Japanske biler, fra null til hundre

Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge er kommet til Japan. Norge var tidlig ute med å importere biler herfra, fordi skipsrederne trengte last.

Motorsykkel

Nye Euro NCAPs visjon inkluderer motorsykler fra 2030

Motorsyklisters sikkerhet blir en del av Euro NCAPs test av førerassistentsystemer i biler fra 2030. Det vil gi bedre innsikt i hvordan ulykker skjer og hvordan de kan forhindres.

Nyheter

Bilklubber inviteres til treff for. Vårt mål er å være en møtearena for klubber, forhandlere, bilentusiaster og hverdagsbilister!

MC-segmentet kjenner godt til Hubriding.no. Nå inviteres bilklubber til å oppleve det samme gjennom “Straand Bilfinale”. Bilentusiaster inviteres til treff for å se biler, høre foredrag og prøve Hubriding.no. Målet er å være en møtearena for klubber, forhandlere, bilentusiaster og hverdagsbilister! Videre retter vi fokus rundt det viktige arbeidet med å nå Nullvisjonen, sier arrangørene.

Motorsykkel

Statsforvalteren har endret tillatelsen for Rudskogen: Sjokk, skuffelse og vantro. Vil påklage og kjempe videre! Norges viktigste anlegg for Nullvisjonen og trafikksikkerhet står i fare for å stanse betydelig aktivitet

Rudskogen Motorsenter vil påklage vedtaket og kjempe videre! Norges viktigste anlegg for Nullvisjonen og trafikksikkerhet står i fare for å stanse betydelig aktivitet. Konsekvensene av vedtaket er at vår virksomhet blant annet med å følge opp det viktige arbeidet med Nullvisjonen (ingen drepte eller hardt skadde i veitrafikken), nå ikke kan gjennomføres slik vi og våre støttespillere ønsker det, sier Harald Huysman, daglig leder i Rudskogen Motorsenter AS.

Fabbrica Italiana Automobili Torino
Veteranbil

Engelske sportsbiler, racing, og litt til

Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge måtte ha en runde til i England. Denne gangen handler det mest om Jaguar, Aston Martin og Lotus, altså engelske biler med skikkelig fres.

ATV

Polaris som importerer snøscootere, ATV og Indian motorsykler lanser Goupil nyttekjøretøy i Norge

Askim-selskapet Polaris Norway AS utvider sortimentet. Det amerikanske konsernet som er kjent for Indian snøscootere, Polaris snøscootere og Bennington-potongbåter ruller nå ut Goupil nyttekjøretøy i Norge. Dermed får de et fransk produsert Polaris produkt i porteføljen også.

Fabbrica Italiana Automobili Torino
Nyheter

Nedturen til den engelske bilindustrien

Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge er fortsatt i England, og snakker om 70-tallet, da det meste gikk galt for engelsk bilindustri.

Fabbrica Italiana Automobili Torino
Nyheter

De tre beste engelske, og de tre verste

Hans Jørgen Morvik og Øyvind Hauge er kommet seg over kanalen til England, og forteller om oppturene og den lange nedturen til britisk bilindustri. Hans Jørgen Morvik er sogneprest og Øyvind Hauge er bilselger. Fellesnevneren er en lidenskapelig interesse for biler og bilhistorie. Begge er fulle av fakta, fortellinger og anekdoter, som du kan nyte i podkastserien «Presten og bruktbilselgeren».

ATV

AP og Senterpartiet på vei til å danne regjering: Hvordan blir MC-, snøscooter og ATV/UTV-politikken? Og bil- og båt/vannscooter politikken?

Hva vil regjeringserklæringen si om våre kjøretøykategorier og kjøreopplevelser til lands og til vanns? Denne uken ble det klart at Arbeiderpartiet og Senterpartiet blir å danne en to-parti-regjering i løpet av de to kommende uker. Videre er det klart at den nye regjeringen må hente støtte for sin politikk i Stortinget. Høyre, FrP samt KrF blir viktige partier for denne typen saker i Stortinget. Det kan bli veldig viktig for alle saker med relevans for motorsykkel, snøscooter, ATV, vannscooter, båt og bil i den kommende perioden. Så blir det spennende å se om SV blir budsjettpartner med den innkomne AP/SP-regjeringen i Stortinget.

Motorsykkel

Motorsykkel og Classic cars med mer: Motorama – Fredag, lørdag og søndag i Stavanger

Denne helgen er du i alle fall heldig om du bor i Stavanger eller er på besøk i Stavanger. Da er Motorama et must! I år med Henning H. Dyrkolbotn, Norges mest anerkjente MC-kunstner, som konferansier. Her kan vi love fantastisk innsikt, gode historier og mye humor når Dyrkolbotn leder an i det flotte arrangementet i Stavanger.

Eksterne veteranbil nyheter


Warning: Undefined variable $source in /var/www/vhosts/reitwagen.no/httpdocs/wp-content/plugins/reitwagen-plugin-master/includes/php/feed_single.php on line 98

Warning: simplexml_load_file(https://www.reitwagen.no/wp-content/plugins/reitwagen-plugin-master/includes/php/../feeds/): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /var/www/vhosts/reitwagen.no/httpdocs/wp-content/plugins/reitwagen-plugin-master/includes/php/feed_single.php on line 152

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://www.reitwagen.no/wp-content/plugins/reitwagen-plugin-master/includes/php/../feeds/" in /var/www/vhosts/reitwagen.no/httpdocs/wp-content/plugins/reitwagen-plugin-master/includes/php/feed_single.php on line 152
Share via
Send this to a friend