Norges Trafikkskoleforbund - Planlegger MC-kurs for trafikklærere

Bjørn Richard Johansen
Faggruppen for MC i Norges Trafikkskoleforbund har vært på kurs i regi av MC-Akademiet i Motorcenter Norway – KNA Raceway, som ligger i fantastiske omgivelser i Hauge i Dalane. Hensikten var å se på hvordan dette kurset kan tilbys trafikklærere og MC-sensorer i årene fremover.
MC-gruppen i Norges Trafikkskoleforbund, fra venstre Vegar Johansen, Pål Andersen (NTSF), Sven-Helge Sollid, Lars Aas og Bjørn Olav Stavn.

Det blir flere kurs neste år
Er du trafikklærer og med i Norges Trafikkskoleforbund. Ja da må du følge med om du har lyst på MC-kurs i Dalane, i en bane med internasjonal standard og trygge avkjøringssoner? Neste år kan det være din tur!, sier Pål Andersen, seniorrådgiver opplæring i Norges Trafikkskoleforbund, og ansvarlig for MC-gruppa i Norges Trafikkskoleforbund.

KNA Raceway er et fantastisk anlegg.

Deltakerne i år var Vegar Johansen, Johansen Trafikkskole AS, Kongsberg.
Pål Andersen, seniorrådgiver opplæring, Norges Trafikkskoleforbund.
Sven-Helge Sollid, Brevik og Bamle Trafikkskole.
Lars Aas, Flyt Trafikkskole AS, Strømmen.
Bjørn Olav Stavn, Støyten Trafikkskolesenter, Hønefoss.

Bilde fra i fjor når MCF besøkte KNA Raceway. Her med foto av Hans Arve Pedersen som er styreleder for KNA Raceway, Per-Anton Vinje (midt i bildet), styreleder i MCF – Motorsykkelimportørenes Forening og Børre Skiaker (helt til høyre) som er generalsekretær i KNA.Nyttig kurs på KNA Raceway vil bli gjentatt neste år
Faggruppen for MC i Norges Trafikkskoleforbund har vært på kurs i regi av MC-Akademiet i Motorcenter Norway – KNA Raceway, som ligger i fantastiske omgivelser i Hauge i Dalane. Hensikten var å se på hvordan dette kurset kan tilbys trafikklærere og MC-sensorer.

Momenttrening og modulbasert trening

Mør og støl kropp til tross – etter to lange dager med momenttrening og modulbasert trening var smilene fortsatt intakte hos MC-gruppas medlemmer.

De som lærer bort å kjøre MC må også trene. KNA Raceway er et perfekt anlegg, mener Norges Trafikkskoleforbund.

– Dette var en veldig fin bane å jobbe med presis kjøreteknikk på. Svingene og høydeforskjellene kom tett, så her måtte man ha full oppmerksomhet på arbeidsoppgaver og rett fartstilpassing, sier Pål Andersen.

Banen er designet med internasjonale standarder og trygge avkjøringssoner, noe som betyr at den har ekstra høy sikkerhet for førere av både bil og MC.

Flott sikt ned på banen.

Kurset var under kyndig veiledning av Lars Aas, instruktør i MC-Akademiet, og også en av trafikklærerne i Norges Trafikkskoleforbund sin MC-gruppe.

Rolf Gregersen er administrerende direktør i Norges Trafikkskoleforbund.

Egenutvikling og mer likhet, med Nullvisjonen i sikte
I 2023 vil vi invitere flere av våre trafikklærere til å perfeksjonere kjøringen! Hensikten med å sende MC-gruppa på kurset var for å se og oppleve anlegget, samt å se hvordan det modulbaserte kursopplegget til MC-Akademiet blir gjennomført – med nullvisjonen i sikte!, forteller en engasjert Andersen til Reitwagen.no.

Norges Trafikkskoleforbund ønsker med dette å legge til rette for et godt kurstilbud for alle trafikklærere som driver med MC-opplæring, samt tilby kurset til MC-sensorene i Statens vegvesen.

– Kursene legger til rette for egenutvikling, kompetanseheving, mer likhet i bransjen og mer likhet i vurderingene til førerprøven. I tillegg kan kursene bidra til å skape gode relasjoner mellom trafikkskolebransjen og Statens vegvesen, sier Andersen.

Gode muligheter for parkering og rigging utenfor banen.

Kursplaner for 2023
Motorcenter Norway – KNA Raceway – Våren 2023
Arctic Circle Raceway – Mo I Rana – Tidlig høst 2023

Pål Andersen, seniorrådgiver opplæring, Norges Trafikkskoleforbund.

For mer informasjon:
Norges Trafikkskoleforbund – Pål Andersen, Seniorrådgiver opplæring, +47 900 24 532 | pal@ntsf.no

Share via
Send this to a friend