Møt Bård Vikestad: Ny sjef på plass i NMCU over sommeren

Bjørn Richard Johansen
Bård Vikestad (52) er ny daglig leder i NMCU, og gleder seg nå til at sommeren er ferdig! Da skal han nemlig starte i sin nye rolle. Å øke NMCUs medlemsmasse og bidra til økt politisk gjennomslag til glede for motorsyklistene i Norge, er viktig for Vikestad. En tøffing som kjører Harley Davidson i jakten på de gode kjøreopplevelsene.

I en serie fremover vil vi møte en rekke av de viktigste personlighetene i MC-Norge og Norden. Her får du stifte bekjentskap med Bård Vikenstad.

Perfekt kjøreavstand

Fra 1. august er han på plass. Motorsyklistenes fremste administrative leder i Norge. Han skal i det kommende året overlappe med Bjørn M. Magnussen som har vært daglig leder i NMCU i de siste årene. Fra Lørenskog blir det nok mange gode turer til Moss hvor sekretariatet i NMCU er lokalisert fremover. Lørenskog er nemlig basen for Vikestad-familien.

– Foreløpig er jeg den eneste som kjører MC i familien, men det kan jo hende at det nå endrer seg når jeg får hobbyen å jobbe med, sier Vikestad.

10 år har han hatt førerkort, og har aldri angret.

‒ Det gir meg den store frihetsfølelsen å kjøre MC, understreker den spreke 52-åringen.

 

Markedsmann tror på vekst
Vikestad kommer fra Grieg Burde AS, der han har hatt flere ulike roller knyttet til salg, marked og produksjon. Han er mangeårig NMCU-medlem, og kjører Harley-Davidson. Nærmere bestemt en 2012/13 Harley-Davidson, Dyna FLD Switchback på 1.690 kubikk, forteller han med et smil.

– Jeg tror på at vi kan fortsette å styrke NMCU sin posisjon i årene som kommer. Blant annet gjennom å være ambisiøse med hensyn til medlemsvekst.

– Jeg gleder meg til å brette opp ermene. Her blir det viktig å samarbeide med Motorsykkelimportørenes forening (MCF) og Forhandlerforeningen, så vel som NAF, NAF MC, Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, Trafikkforum og en rekke andre som har fokus på motorsyklistens betingelser på veien og utenfor veien, sier Bård Vikestad. Nå teller jeg ned til å få Bård på plass på kontoret. Vi har mange muligheter til å hjelpe til med å få enda bedre forutsetninger for motorsyklistene i Norge, sier Bjørn Magnussen.

Han har jobbet i snart 20 år i NMCU, fra starten på høsten 2000.

‒ Et av høydepunktene har vært at vi klarte å stoppe bygging av vaier rekkverk. Videre: å bedre status for motorsyklistene og jobbe med å få ned avgifter på motorsykler i Norge i de senere år sammen med blant andre MCF, Forhandlerforeningen, NAF MC og flere andre støttespillere, sier Bjørn M. Magnussen.

Strålende fornøyd leder i NMCU

I en pressemelding som NMCU sendte ut når Vikestad tidligere i vinter sa leder av sentralstyret, Odd Terje Døvik, i en kommentar at han gleder seg til ferien er over og Vikestad inntar NMCU-kontoret for å sikre en god overlapping med Bjørn.

– Nå er vi strålende fornøyd. Vi har hatt en lang og grundig prosess i forbindelse med denne tilsettingen, og hadde en solid søkerliste.

– Nå er vi i havn, og er svært tilfreds med at Bård Vikestad har takket ja til rollen som daglig leder. NMCU har fortsatt mye ugjort, og vi gleder oss til å fortsette arbeidet for norske motorsyklister med Bård i ledelsen!

– Jeg må jo også oppfordre alle om å melde seg inn i NMCU, avslutter Bård Vikestad. Det gjør du på denne linken https://nmcu.org/bli-nmcu-medlem/

Mer om NMCU kan du lese på www.nmcu.org

KORT OM:

 • Navn:
  Bård Vikestad
 • Rolle:
  Påtroppende daglig leder i NMCU. Kommer fra stillingen som ansvarlig for marketing og produksjon hos kalenderforlaget Grieg Burde AS.
 • Bor:
  På Lørenskog, rett nord for Oslo i retning av Gardermoen.
 • Familie:
  Gift med Kari og har 2 voksne barn, Sara og Andreas.
 • Kjører:
  Harley-Davidson, Dyna FLD Switchback, 1.690 kubikk, 2012/13.
 • Medlem i:
  Medlem av Norsk Motorcykkel Union, NMCU samt NAF/NAF MC.
 • Hobbyer:
  Motorsykkel, musikk (synger og spiller i bandet Sonic Apollo), kickboksing, båtliv.
 • Kjørt i 2019:
  Hadde en rekke fine turer i 2019, mest dagsturer hjemmefra, og planen er å kjøre på sommerferie til Nordland i 2020.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend