MC vårslipp 1. mai i Oslo, Stavanger og Hamar: Håper på godt vær og topp stemning

Kenneth Nordahl-Pedersen
MC-sesongen er i gang for fullt når vi kommer over påske. Vi håper veiene raskt blir feiet og dermed fri for stein og grus. Vi gleder oss samtidig til en rekke vårslipp arrangement rundt om i landet 1. mai. De store går av stabelen i Oslo, Stavanger og Hamar.
Fotos fra Vårslippet på Sundvolden Hotel.

1. mai = vårslippet
Vårslippet i Oslo bygger på suksessen i Stavanger i Rogaland og i Hamar med Mjøsa rundt hvor de har gjennomført «Vårsleppet» i 34 år i Stavanger og Mjøsa rundt i mer enn 52 år.

Et godt team står bak arrangementet i Rogaland. Jonny Mala helt til høyre i bildet.

I Rogaland startet Vårsleppet for 34 år siden som et initiativ fra Jæren MC klubb. I dag er kjerneteamet bak arrangementet Jonny Mala, hans kone Therese H. Mala og datteren Elise Alexis Henriksen. De tok stafettpinnen i 2015. Alle tre veteraner og aktive i MC-miljøet i Rogaland. LINK til Vårsleppet i Rogaland.
– Vi er godt i gang med planleggingen, forteller Jonny Mala til Reitwagen.no.

Per Almestrand på en av sine flotteste dager. Mjøsrunden 1. mai.

Suksess siden 1972 på Hamar
Et tilsvarende godt konsept er også gjennomført i Møsregionen siden 1972 i regi av Per Almestrand og MC Huset Nydal AS som en av de sentrale aktørene.

Vårslippet 2024 i Oslo er under planlegging.

Oslo for 3. gang – Tyrigrava til Sundvolden
I Oslo har det vært et initiativ fra flere aktører med ekteparet Tord og Cecilie Moe Laeskogen som vertskap på Sundvolden Hotel, Tyrigrava med KNA, Reitwagen.no, NMCU, Bikelife Norge, Motorsykkelimportørenes Forening, MCF, MC-entusiasten Erlend Lønnum som nå etablerer LEKS Motor Oslo AS og en rekke andre motorsykkelentusiaster. Mer informasjon om arrangementet legges ut fremover på Facebook arrangementet: LINK til Vårslippet i Oslo  og Facebook siden: LINK

Fra vårslippet i 2022 med start fra Tyrigrava.

Oppmøte i år blir på Tyrigrava fra kl. 09.30/10.00 med avreise kl. 11.00 til Sundvolden Hotel. På Tyrigrava er kiosken åpen fra 08.30 til 11.00 så det vil være mulig å få kjøpt seg kaffe, brus, vafler og litt å bite i – i regi av Henrich Heimly Cilla og Ingrid Godø som som driver Villa Sandvigen. Det er restauranten som ligger rett ved Tyrigrava.

Eekteparet Tord og Cecilie Moe Laeskogen er vertskap for vårslippet når det ankommer på Sundvolden Hotel.

På Sundvolden blir det servering av grillmat, utstilling og hyggelig samvær. I fjor måtte vi avlyse som følge av at det ble snøvær på selve 1. mai.

Fantastisk suksess på Hamar
Per Almestrand, som er en levende legende i MC-bransjen, har tidligere fortalt i Reitwagen.no om hvordan det hele startet på Hamar:

– Egentlig var det et innfall, forteller han.
– Vi var en liten gjeng som kjørte en del motorsykkel sammen. Hvis været var brukbart og vi hadde tid, tok vi oss gjerne en tur. I 1972, under 1. mai-markeringen, bestemte vi oss for å møtes på brygga i Hamar. Så fikk vi se hvor veien bar. Da vi møttes skinte vårsola fra skyfri himmel. Vintergørra var i ferd med å forlate oss og kjøresuget var stort. Jeg husker ikke hvem som hadde idéen, mulig det var meg, men i hvert fall bestemte vi oss for å kjøre rundt Mjøsa. Fra Hamar og til Minnesund, for så og sette kursen nordover langs vestbredden til Lillehammer.

Flott oppslag fra Hamar Arbeiderblad om Mjøsa Rundt.

– Utpå ettermiddagen var vi tilbake i Hamar. Ettermiddagssola skinte, humøret var på topp og syklene knitret fornøyd i den varme vårbrisen. Det å starte sesongen med en runde rundt Mjøsa var absolutt noe som fristet til gjentagelse. Vi ble enige om å gjøre det samme neste år, men likevel skulle det gå noen sesonger før evenement ble slik vi kjenner det i dag.

Resten er historie. Nå har det vært gjennomført i mer enn 50 år med Per Almestrand som frontrunner.

Henrich Heimly Cilla og Ingrid Godø åpner kiosken for salg 1. mai. Her et foto fra Villa Sandvigen med varaordfører Tønnes Steenersen i Nordre Follo kommune (FrP) i midten. Også han kjører motorsykkel.

Husk:
Tips oss i Reitwagen.no om det er andre store vårslipp arrangementer.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend