GGN teamet i Sverige: Ønsker å se på mulighetene for «Norway Grand National» i 2026

Kenneth Nordahl-Pedersen
Gotland Grand National, GGN, som er en av verdens største enduro-konkurranser med hele 3.400 deltakere fra 15 nasjoner, vurderer å etablere et årlig arrangement nr. 2 – “Norway Grand National” i 2026. Nå går arrangøren i Visby på Gotland ut å invitere kommuner og enduro miljøene i Norge som ønsker å vurdere muligheten for et arrangement å ta kontakt.

Det er store positive ringvirkninger for lokalt næringsliv tilknyttet arrangementet på Gotland.

GGN ledelsen i Sverige jobber nå med å legge til rette for en ny arena i Sverige på Gotland, samtidig som vi ønsker å se på muligheten for å lage et årlig arrangement nr. 2 med en god avlegger i Norge. De tenker seg et arrangement i Norge på forsommeren og som vanlig på senhøsten på Gotland i Sverige.


– På Gotland regner man med at det omsettes for 100 millioner kroner i forbindelse med gjennomføringen av arrangementet, sier Conny Bohlin som er daglig leder for Gotland Grand National og Nordic Sport & Event som står bak arrangementet på Gotland. Vi regner med at det årlig selges over 28.000 gjestedøgn tilknyttet arrangementet på øya utenfor Sverige.


Jakter på arrangørsted i Norge
– Et arrangement i Norge, vil være et supplement til arrangementet på Gotland. I Sverige jobber vi nå med å legge til rette for en ny arena for arrangementet i nær dialog med Gotland kommune og en rekke grunneiere, sier Conny Bohlin. Parallelt med at vi utreder hvordan det fremtidige arrangementet skal utvikles på Gotland, ønsker vi også å starte prosessen med å se på et norsk «søster-arrangement». Videre ønsker vi kontakt med mulige sponsorer og frivillige til å inngå i en eventuell Norway Grand National organisasjon, legger Conny Bohlin til.

Angelica Thomsson og Conny Bohlin er to av de sentral i Gotland Grand National.

Det er også stor medieinteresse rundt arrangementet med besøk fra hele verden. I Sverige sender SVT ca. 5 timers live tv sending fra arrangementet med mer enn 600 000 seere 2023.


Vil kunne bety mye for MC, enduro og motorsport i Norge
– Vi ønsker å sende et signal til det norske enduro miljøet om at vi er interessert i å se på en norsk avlegger av arrangementet. Et tenkt tidspunkt for et første arrangement kunne for eksempel være i slutten av mai eller starten av juni i 2026, forteller Conny Bohlin. Gjennom nært samarbeid med idrettslagene som er tilknyttet arrangementet er bidrar arrangementet årlig til betydelige inntekter for idrettslagene som deltar i dugnad rundt arrangementene. På Gotland er betyr det at 25 lokale idrettslag får tilført rundt 700.000 kr per år.
– Tilsvarende og mer bør være ambisjonene også i Norge, sier Conny Bohlin.


Fremover vil vi ta kontakt med Norges Idrettsforbund og Norges Motorsportforbund, samt andre interessenter som vi ønsker å diskutere ideen om et «Norway Grand National», sier Conny Bohlin.

Gotland er også kjent for å arrangere den svenske Almedalsveckan i juni hvert år. Det er forløperen som dannet modellen for Arendalsuka i Norge.

For ytterligere informasjon:
Conny Bohlin, daglig leder, Gotland Grand National og Nordic Sport & Event, mobil +46-708 249494 og e-post: conny@nordicsportevent.se

Mer bakgrunn: www.gotlandgrandnational.se

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend