Rute nr. 10 er på plass. HUB-riding utvides med flere nye kjøreruter: HUB-riding i Telemark – med verdens eneste «sving- og opplevelsesgaranti»

Bjørn Richard Johansen
Målet for Straand Hotel er at ‘HUB-Riding’ over tid blir en norsk og internasjonal standard for MC-tur kjøring. Rute nr. 10 ut fra Straand Hotel i Vrådal er nå kjørt opp og lagt ut i Hubriding.no. HUB-Riding er et konsept hvor du bor på fast plass over flere dager og nyter nye og spennende kjøreruter hver eneste dag. HUB-riding – er lansert i regi av Straand Hotel sammen med Bikerdudes.no, Reiselivsnæringen i Vest-Telemark og Visit Telemark. Denne nye standarden for MC-turer er hel-digital og også integrert i Reitwagen.no.


10 ruter er utviklet (Les mer nedenfor og trykk her for å se ruter)
Vi har dermed nådd først milepæl i prosjektet med å legge ut hele 1o-MC ruter. Nå går vi igang med å legge tilrette for flere ruter, samt å utvide informasjonsgrunnlaget rundt rutene. Videre vil vi legge tilrette for å hente filene ut i GPX format til bruk på Garmin og TomTom. Dernest håper vi fremover at flere reisemål og regioner, i Norge såvel som internasjonalt vil koble seg opp i standarden vi utvikler, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør på Straand Hotel til Reitwagen.no. Se også mer omtale fra lanseringen her.

HUB-riding ble lansert på Straand Hotel i starten av juni. Det nydelige landskapet i Fjell-Telemark med Nisser i bakgrunnen. Fra venstre Anne-Hege Svartdal, daglig leder, Visit Telemark, Elisabeth Lid, næringssjef Kviteseid Kommune, Ole-Andreas Isdahl, kartoppkjører, MC Avisas Team BikerDudes, Bjørn Nordskog, ordfører Kviteseid Kommune, Bjørn Richard Johansen, styremedlem i Straand Hotel og MC-entusiast, Lars Arne Straand, adm. direktør og 5. generasjon vertskap, Straand Hotel. Helt til høyre Katrine Straand som driver det Historiske hotellet sammen med Lars Arne.

Det historiske hotellet Straand Hotel i Vrådal jobber kontinuerlig med innovasjon og produktutvikling for motorsyklister og gjester med interesse for MC- og classic-car/biler med fokus på opplevelseskjøring. ‘HUB-Riding’ ble lansert for å sikre ro rundt MC-tur ut fra en base, et hotell og reisemål. Ambisjonen er at standarden Straand Hotel nå har utviklet også kan brukes av andre hoteller i Norge, Norden og internasjonalt. Vi har blant annet sett i sommer at Thon Hotel har lansert egne MC-tilbud. Det gleder oss, sier Lars Arne. Desto flere som satser på MC-segmentet, desto bedre tilbud kan vi samlet gi motorsyklisten fremover. Jeg antar at flere hoteller og reiselivsmål vil koble seg på fremover. Vi starter nå å få henvendelser om hvordan vi har gjort MC- og Classic car satsingen til en viktig suksess for Telemark og Straand Hotel i Vrådal. Her er vi opptatt av å dele våre erfaringer og har fokus på å være med å utvikle god service for de som kommer kjørende. Om det er til oss eller andre hoteller eller regioner er mindre viktig, mener Lars Arne Straand. Det som derimot er viktig er å gi de som kjører god service, god kartinformasjon og gode opplevelser. Da tror vi det også er tryggere å kjøre fra hotellet og ut på veien.

Ole Andreas Isdahl (vestre), Terje Bredal Speed MC og Ralf Braun (Høyre) som er MC-guide på Straand hotel.

GPX-filer kommer
Nå i oppstarten har vi laget rutene i Google-map. Det utvider vi nå til andre digitale plattformer.
– Vi går nå også i gang med å legge til rette for å hente rutene ut i GPX-filer som kan brukes i Garmin og TomTom, forteller Ole-Andreas Isdahl som er en av landets mest erfarne motorsyklist, mc-journalist i MC-Avisa og sentral i å utvikle Hubriding.no sammen med Straand Hotel.

Lars Arne Straand, adm. direktør på Straand Hotel i forbindelse med lansering av Hubriding i starten av juni i år.

«Lille Norge»
– Denne uken la vi ut enda en anbefalt kjørerute. «Lille Norge» har vi gitt den som navn, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør ved Straand Hotel i Vrådal. Hotellet er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder i Norge og har satset på å gå i front for å utvikle gode tilbud for oss motorsyklister. Kartløsningen til Straand Hotel gjennom Hubriding.no er lagt ut som åpen kildekode slik at andre hotell og reiselivsdestinasjoner kan tilpasse kjøreruter. Videre er løsningen fullintegrert i Reitwagen.no. Vi tror åpenhet vil bidra til å skape enda bedre tilbud for MC-førere over hele landet over tid, sier Lars Arne Straand.

Vi jakter flotte veier. på Hubriding.no og Reitwagen.no bygger vi ut flere ruter som enkelt kan lastes inn via Google. Fremover vil det også bli tilpasset for Garmin og TomTom.

Håper konseptet blir kopiert
Nå finner du hele 10 ruter på Hubriding.no som er en del av Straand Hotel sitt MC-og classic car tur konsept. Over tid håper vi dette skal bli standarden for MC-tur kart i Norge og internasjonalt, forteller Lars Arne Straand.

Motorsyklisten har et nært forhold til motorsykkelen, veiene, svingene, det sosiale og ikke minst naturopplevelsene. Straand Hotel, som er en del av kjeden «De historiske hotell og spiseteder», har i samarbeid med BikerDudes, Fjell Telemark og Visit Telemark utviklet et adventure konsept hvor du kan bo på hotellet og nyte nye og spennende kjøreruter hver eneste dag.

– Ikke en eneste kjedelig transportetappe eller rette strekninger. Tenk deg, en hel uke med svinger, flott terreng, grus, asfalt, natur, opplevelser dag etter dag etter dag uten å flytte på utstyr. Du kan velge og kjøre nye ruter hver eneste dag og returnere til takterrassen for å nyte god mat og drikke og kanskje møte andre hyggelige bikere, sier Lars Arne Straand.

«Lille Norge» – Her bør du være en erfaren fører

– «Lille Norge» kaller vi denne ruta som er ekstrem tøff med nesten 12 timer kjøretid! Her får du smake på absolutt alle deler av Norge. Fjord, fjell, daler, vidder, svinger og atter svinger, forteller Ole-Andreas Isdahl. Denne ruten bør du fordele på to deler med et opphold underveis. Det er mange gode alternativer til overnatting – før du igjen er tilbake på Straand Hotel i Vrådal i Kviteseid kommune i Vest-Telemark.

Denne ruta er for den litt erfarne, den utholdende og han eller hun som elsker svinger. Du bør legge moderate planer for kvelden og dagen etterpå for dette er en krevende tur!

– «Lille Norge» må planlegges godt, du må sjekke værmeldingen, du må stå opp tidlig og helst være på veien kl. 08:00. Med to 30 minutters pauser vil du da være tilbake ca. kl 21:00 i Vrådal – og du har utrolig mange herlige svinger. Vi antar et dette er en av de mest krevende rutene i Sør-Norge hva angår antall svinger og krav til førerens utholdenhet, forteller Isdahl.

Se mer om de 10-Hubridingrutene på www.hubriding.no og på www.reitwagen.no samt https://www.reitwagen.no/turer/hubriding/

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend