Motorsyklisten blir stadig mer populær som gjest: Thon Hotels retter fokus på MC

Bjørn Richard Johansen
Motorsyklisten får økt fokus fra hotellkjedene. Det er klart etter at stadig flere hoteller og hotellkjeder nå våkner og ser hvilket kjempemarked det er å tilpasse service og tilbud til gjester som kommer på MC.

Morten Thorvaldsen er konserndirektør i Thon Hotels som satser på MC-besøkende fremover.

Thon Hotels satser på MC
– Innovasjon og kundeservice er viktig for oss. Thon Hotels har over 70 hoteller i Norge, fra Kirkenes i nord til Kristiansand i sør. Derfor er vi et svært godt alternativ for de som trenger overnatting langs veien, sier Morten Thorvaldsen som er adm. direktør i Thon Hotels

– I år blir en annerledes sommer for de fleste, og vi har lagt ut mange reiseruter og turforslag på vår nettside fordi vi ønsker å inspirere og anbefale flotte destinasjoner til de som skal feriere i eget land, sier Thorvaldsen i Thon Hotels. De har nå startet å annonsere i sosiale medier spesielt mot motorsykkelturister. Det er nesten 200.000 motorsykler i Norge, samt 500.000 førerkort så markedets potensiale for MC-gjester på kort sikt i sommer og på lang sikt ved at stadig flere kjøper seg motorsykkel er stort for hotell og restaurantbransjen. (Se mer nyttige linker nederst i artikkelen).

Lars Arne Straand, adm. direktør på Norges Motorsykkel-tur hotel, Straand Hotel i Vrådal i Telemark.

 

«Straand-MC-standard»

– «Straand-standarden» for MC-turisten er utviklet sammen med motorsyklister som er sentrale i Norges Motorcykkel Union, NMCU og NAF MC, samt en rekke MC-klubber i Norge. Vi utvikler fortsatt innholdet i servicekonseptet og får gode ideer fra våre mange MC-gjester. Det sier Lars Arne Staand som er adm. direktør og driver hotellet sammen med Katrine Straand. Et forbilde i utlandet er MoHo – Motorbike hotels.

– Over tid vil det nok bli normalt med et minimumsnivå av spesialtilpasset service for MC på de fleste hoteller som ligger nært ved vei. Så vil vi bli en rekke hotell som har høyt grad av servicenivå og tilpassede tjenester, mener Straand. Her skal vi være ledende i Norge, sier den tidligere Accenture konsulenten som nå driver Straand Hotell i Vrådal. Hans kjære har også solid bakgrunn fra rådgiver og konsulentyrket som prosjektleder i Multiconsult i Oslo i en årrekke.

 

 

 

 

HUB-riding ble lansert på Straand Hotel nylig. Det nydelige landskapet i Fjell-Telemark med Nisser i bakgrunnen. Fra venstre Anne-Hege Svartdal, daglig leder, Visit Telemark, Elisabeth Lid, næringssjef Kviteseid Kommune, Ole-Andreas Isdahl, kartoppkjører, MC Avisas Team BikerDudes, Bjørn Nordskog, ordfører Kviteseid Kommune, Bjørn Richard Johansen, styremedlem i Straand Hotel og MC-entusiast, Lars Arne Straand, adm. direktør og 5. generasjon vertskap, Straand Hotel. Helt til høyre Katrine Straand som driver det Historiske hotellet sammen med Lars Arne.

Hva ønsker vi som MC-gjester?

I standarden betyr det bl.a. at du får mulighet å vaske motorsykkelen når du ankommer, blir ønsket «virkelig» velkommen som MC-gjest og får tilbud om en god kopp kaffe, får mulighet å velge rom nært til resepsjon så du slipper å bære vesker, hjelmer og bagger langt med tunge kjøredresser, mulighet for å låne sko-tørkere og å til å tørke vått tøy i eget rom. Videre tilbud om gode reiseruter skreddersydd for MC i området rundt hotellet. Hos oss kan du f.eks. bo og kjøre MC og classic car over en uke – og alltid en ny dagsrute i hubriding-konseptet (www.hubriding.no). Løsningen er også digitalt fullintegrert i Reitwagen.no (https://www.reitwagen.no/turer/). Alt ligger digitalt og kan planlegges enkelt og lastes inn i Google-kart på mobilen, eller i Garmin veinavigasjonsløsninger som mange MC-er har. Videre gratis parkering selvsagt. Vi har også egne MC-retter på menyen, forteller Lars Arne Straand med et smil.

 

Parkering og god mat

Thon ser MC-gjesten som viktig:
– Parkering og god mat er viktig for MC-turister, og dette er en målgruppe som vokser. Thon Hotels tilbyr gratis parkering og 15 % rabatt på mat på fem av våre hoteller til MC-turister i sommer. Disse ligger på en strekning fra Halden til Skeikampen, men hotellene kan selvsagt besøkes individuelt. I tillegg har vi en sommerkampanje hvor vi gir 25 % rabatt på opphold ved alle våre hoteller frem til 31. august med fleksibel avbestilling. Vår berømte frokost er inkludert i prisen og tilbys nå enten fra en meny eller våre dyktige kokker danderer en frokosttallerken ut fra gjestenes ønske, sier Morten Thorvaldsen i Thon Hotels.

 

Utviklet sammen med MC-bransjen

I Norge har Straand Hotel i Vrådal jobbet målbevisst over flere år for å ta posisjonen som Norges motorsykkel-hotel. For fire år siden hadde de den første årlige iderunden og workshop med NAF MC, NMCU-medlemmer og MC-klubber. Der fikk hotellet innspill til det som har blitt et eget servicekonsept for motorsykkel- og classic car/bil besøkende gjester.

   

– MC og Classic-car fokuset har blitt veldig godt mottatt i markedet. Det kan stå opp mot 100 motorsykler utenfor hotellet nå om dagen. De spiser godt, liker gode viner og koser seg skikkelig. Virkelig hyggelige gjester og det bidrar til en helt unik stemning på hotellet, sier Katrine Straand.

Sist uke lanserte vi også hubriding (www.hubriding.no) som et eget konsept for de som kommer på MC-til Straand Hotel, forteller Lars Arne Staand. Vertsfamilien er glad for at andre hoteller og hotellkjeder også satser mot MC-markedet. Det betyr at vi får flere motorsyklister på veien, og det vil hele bransjen tjene på, sier Lars Arne Straand. Straand Hotel (www.straand.no) inngår i kjeden De Historiske hoteller (www.dehistoriske.no) som har lagt til rette en egen MC-side med tilbud og informasjon til motorsyklisten (www.dehistoriske.no/MC/).

Morten Thorvaldsen, konserndirektør i Thon Hotels.

Kornakrisen medfører fokus på Norge og nasjonal turisme

– Norsk reiseliv er en av de bransjene som er hardest rammet av koronakrisen. Det er viktig for hoteller, restauranter, butikker og turistattraksjoner at sommerturister bestiller direkte og støtter lokale aktører. Norge har så mye vakker natur og tilbyr mange opplevelser, forteller Morten Thorvaldsen i Thon Hotels.

 

Fakta om Thon Hotels

Thon Hotels tilbyr hoteller over hele Norge, samt i Brussel og Rotterdam. I 2020 ble Thon Hotels kåret til Norges beste hotellkjede i Norsk Kundebarometers kåring og til norsk hotellbransjes mest bærekraftige merkevare i Sustainable Brand Index. Thon Hotels er en av Norges største hotellkjeder og har gjennomgått en omfattende oppussing de siste årene.

Thon Hotel Sommerkampanje: https://www.thonhotels.no/tilbud/sommer-2020/, MC-tilbud: https://www.thonhotels.no/inspirasjon/reiseruter-i-norge/idyllisk-motorsykkelrute-fra-halden-til-skeikampen/ og reiseruter i Norge: https://www.thonhotels.no/inspirasjon/reiseruter-i-norge/

Noen fotos fra Thon Hotel Kristiansund, Thon Hotel Sandven (Norheimsund), På Skeikampen har Thon Hotel hotell og leiligheter, Thon Hotel Fosnavåg, Thon Hotel Tønsberg og Thon Hotel Lofoten nedenfor.

Del denne artikkelen på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Email
Tumblr

Flere nyheter fra Reitwagen.no

Share via
Send this to a friend